Is jouw accommodatie al beveiligd tegen koolmonoxidevergiftiging?

Airbnb
Official Account

Is jouw accommodatie al beveiligd tegen koolmonoxidevergiftiging?

Stephanie_0-1648575784697.png

 

Bij elk verblijf zijn veiligheid en een goede beveiliging onontbeerlijk. We willen er dan ook zeker van zijn dat alle hosts begrijpen hoe ze het risico op koolmonoxidevergiftiging in hun ruimte kunnen verminderen. Koolmonoxide is een reukloos giftig gas dat alleen door een koolmonoxidemelder kan worden gedetecteerd. Daarom is het plaatsen van koolmonoxidemelders een snelle en eenvoudige manier om levens te redden. 

 

Airbnb raadt je met klem aan om ten minste één melder te plaatsen en daarna in je advertentie aan te geven dat er een of meer melders aanwezig zijn. Hosts met een actieve accommodatie kunnen via Airbnb een gratis melder aanvragen

 

Heb jij misschien nuttige tips over koolmonoxide of brandveiligheid die je met anderen wilt delen? Denk je erover om ook buiten de slaapkamers melders te plaatsen? We horen graag jouw input. Ga naar het Informatiecentrum als je meer wilt weten. 

3 Antwoorden 3
Kirsten266
Level 10
Heemskerk, Netherlands

Wij hebben een rookmelder maar geen koolmonoxide melder omdat we niet op gas aangesloten zijn en ons verblijf helemaal los staat. 

Ik vind het fijn dat je dit ook kunt vermelden in de advertentie. 

Wim-En-Lia0
Level 10
Vianen, Netherlands

@Airbnb @Kirsten266 

 

Wij hebben inderdaad ook een rook en koolmonoxidemelder in de studio, staat ook aangegeven bij onze advertentie.

Eize10
Level 2
Amsterdam, Netherlands

@Airbnb 

 

Wij hebben geen apparaten in ons gebouw die koolmonoxide in huis kunnen veroorzaken. Kunnen jullie die optie ook instellen, zodat huurders kunnen zien waarom er geen koolmonoxidemelder (nodig) is?

 

Daarnaast is het wellicht een goed idee om de mogelijkheid te bieden voor het laten zien (bijvoorbeeld: zonnepanelen) hoe duurzaam het verblijf is of niet?  

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf