Lang of kort verblijf: wat is voor jou het ideale verblijf?

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

Lang of kort verblijf: wat is voor jou het ideale verblijf?

Quincy_0-1654010058053.jpeg

 

Hallo allemaal,

 

Er zijn positieve en negatieve kanten aan zowel lange als korte verblijven, en het is aan elke Host om te beslissen welke het beste past bij wat hij of zij aan accommodatie wil aanbieden.

 

Sommige Hosts hebben niet graag gasten voor een lang verblijf, omdat ze een hoger rendement krijgen door in het hoogseizoen de prijzen te kunnen wijzigen in meer toeristische gebieden. Aan de andere kant zijn er andere Hosts die de voorkeur geven aan een meer ontspannen model, met minder zorgen over check-ins en check-outs, zich niet voortdurend zorgen hoeven te maken over schoonmaak en onderhoud, en die de voorkeur geven aan lange verblijven omdat dit het verloop in de accommodatie lager maakt.

 

Met de recente veranderingen in de reispatronen van gasten komt het echter steeds vaker voor dat gasten langer in bepaalde accommodaties willen blijven.

 

Nu wil ik weten wat jullie denken: hoeveel dagen verblijf is ideaal voor jullie? Ben je bereid om langere of kortere verblijven aan te bieden in je advertentie?

 

Ik hoor graag van jullie 😊

 

Quincy

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

22 Antwoorden 22
Kirsten266
Level 10
Heemskerk, Netherlands

Ik vind zelf 4 tot 7 nachten het fijnste. 

Dan heb ik het minste gedoe met schoonmaken en inchecken en met een langer verblijf kan ik me voorstellen dat je wel wat mist in ons tinyhouse zoals een wasmachine of grotere tuin. 

 

Wie weet in de toekomst wel een 'achtertuin'  maar dan moet die bushbush eerste helemaal egaal getrokken worden. Kost een hoop centen en dan valt het tinyhouse weer wat meer op.

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

Klinkt prima @Kirsten266! Ik vindt het normaal gesproken wel fijn als gasten ongeveer 2 tot 3 dragen verblijven. Ik ben eigenlijk best wel flexibel dus iets langer maakt niet erg veel uit. 

 

Ik ben benieuwd wat je ervan gaat maken! 😉

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

Kirsty155
Level 2
Hoeksche Waard, Netherlands

Hi @Quincy ! 

 

4 tot 7 nachten vinden wij erg fijn. Een aantal nachten langer ook helemaal prima uiteraard! 

Bij ons ben je al welkom voor 1 overnachting maar.. het is toch voor ons praktischer als het verblijf iets langer duurt dan dat. 

Wij zijn pas sinds kort open én online, we merken vooral dat de 5 tot 7 nachten erg in trek zijn. We trekken veel bezoekers aan uit Duitsland en het scheelt dat de trouwe 4voeter welkom is, we zien dat hier veel animo voor is. 

 

We hebben wat gesprekken over een long stay in september (28 nachten), mocht dit door gaan zijn wij zelf erg benieuwd hoe wij dit ervaren (en uiteraard de gasten ook). 

 

Succes en lieve groet,

Kirsty

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

Hoi @Kirsty155, wat gaaf! Ik heb zelf ooit ook een reservering voor 28 dagen gehad. Het was erg goed verlopen 😊. Mijn gast was er voornamelijk vanwege werk (zijn kantoor was om de hoek). 

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

Klarieke0
Level 7
Koekange, Netherlands

@Quincy ik heb het liefst lange verblijven. Mij huisje is erg compleet met een volwaardige keuken, badkamer en wasmachine plus droger. Ik heb ook wel boekingen voor een maand of langer. Het scheelt dat er een eigen ingang is. Het enige wat ik momenteel lastig vind aan lange verblijven is het tarief : gasten verwachten korting maar ik zit met variabele tarieven plus gaskachels en kan dus niet te laag. Met de huidige tarieven een gast hosten voor een hele wintermaand kost mij zo 500-700 euro stookkosten. Het is namelijk een heel huisje met 3 leefruimtes plus hal en badkamer. Dus dat vind ik op dit moment een lastige... Met kortere verblijven loop je minder risico omdat je de prijs dan nog aan kunt passen. 

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

Hallo @Klarieke0, dit is wel wel lastig met de stookkosten. Ben je van plan om je prijs te veranderen zodat dit reflecteert met de hoge tarieven die nu in rekening worden gebracht door energie bedrijven? 

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

Klarieke0
Level 7
Koekange, Netherlands

@Quincy ik heb de prijzen al aangepast en hou het gewoon goed in de gaten om actie te kunnen ondernemen indien nodig! 

Katja202
Level 10
Ruinen, Netherlands

@Quincy Hier ook 4 tot 7 is met meest ideaal. The Shepherd’s hut is niet zo groot en mist een wasmachine en dat soort zaken. Langere verblijven zijn niet handig.

@Kirsty155 ik ben wel even nieuwsgierig, bij jullie mogen ook honden komen. Hoeveel boekingen krijg jij met honden? En hoe doe jij dat met was en linnengoed. Ik ben een beetje bang voor vlekken die ik er niet meer uit krijg en dat de Shepherd’s hut niet schoon genoeg is voor de volgende gasten. Zou je wat meer willen vertellen over het hosten met honden?

Groetjes Katja
Klarieke0
Level 7
Koekange, Netherlands

@Katja202 ik host ook met honden (1 maximaal) met de regel dat honden niet op de meubels of in de slaapkamer mogen. Meestal gaat dat goed en zo niet dan geef ik dat aan in de recensie. Het is wel extra schoonmaakwerk dus reken ik een toeslag voor de hond. 

Katja202
Level 10
Ruinen, Netherlands

@Klarieke0 Ah kijk dat is ook een oplossing. Een extra toeslag voor de hond rekenen. Hoeveel reken jij daarvoor? Ik ben nog wat twijfelend of ik het wel of niet zal doen. We hebben zelf ook een hond namelijk en die hebben we vlak voor Corona gekregen. M.a.w. zijn socialisatieperiode is volledig in het water gevallen en andere honden zijn al met al nog best spannend/leuk voor hem. Dat was in eerste instantie de reden om het niet te doen. Ik denk dat het nu wel kan, maar gelijk twijfel ik ook weer, omdat ons tiny huis maar twee ruimtes heeft. Namelijk slaap/woon/keuken gedeelte en de badkamer/wc. Dus dan vrees ik een beetje de vieze pootjes als de hond op bed duikt. En vervolgens of ik die vlekken er uit krijg in de was. Dus alle adviezen zijn ernstig welkom.

 

Groetjes Katja
Klarieke0
Level 7
Koekange, Netherlands

Hoi @Katja202 precies de reden waarom ik geen gasten met katten wil: territoriumdrift. Zeker iets om rekening mee te houden, mijn eigen dieren gaan voor en gasten die dat niet snappen zitten bij mij niet in het juiste hui😊.

 

Als je maar twee ruimtes hebt waarbij slapen en wonen in 1 ruimte is dan zou ik geen hond toelaten. Het is dan vrij lastig zo niet onmogelijk om de hond van je meubels en het bed te houden. Ik vind dieren in bed echt onhygiënisch en niet oké voor volgende gasten dus dat is voor mij een no-go. Ik heb 1 keer de hondenharen in de vensterbank van de slaapkamer gevonden (en het bed staat voor het raam dus de hond moet over het bed gegaan zijn) en toen was ik goed pissig. Dus zelfs een verbod in de huisregels is niet altijd genoeg. Samengevat : als je de hond niet bij het bed vandaan kunt houden zou ik geen hond toelaten. Wie wel de hond mee wil is bij jou misschien niet op de goede plek en kan beter iets anders boeken (mijn huisje bijvoorbeeld, zo ver is Koekange niet 😉). Mocht je toch honden toe gaan staan: ik reken op Airbnb 15 euro per verblijf en op natuurhuisje 2,50 per nacht. Alleen de haren uit het vloerkleed zuigen kost me al een half uur dus dan vind ik dat gerechtvaardigd 🙂

Katja202
Level 10
Ruinen, Netherlands

Hmmm je hebt helemaal gelijk! Dank je echies! Kan ik dat weer afsluiten qua overwegingen en ik ga ze inderdaad naar jou doorverwijzen 👍🏻😉

Groetjes Katja
Klarieke0
Level 7
Koekange, Netherlands

@Katja202 zo helpen we elkaar 🙂

Kirsty155
Level 2
Hoeksche Waard, Netherlands

Hi Katja! 

 

Onze boekingen bestaan voor 95% uit koppels mét hond. 

Wij merken dat daar erg veel behoefte naar is. Wij zitten in een geweldige omgeving voor de honden en hebben zelf ook veel dieren op het erf (hond, katten, kippen & alpaca's). Kortom; mega dierenliefhebbers hier! 

 

Tot nu toe zijn alle gasten erg netjes met hun hond en hebben wij er eigenlijk minimaal extra werk aan. Daarnaast weten wij dat er door honden het eea sneller vies kan worden. Dat nemen wij voor lief 🙂

Wij hebben geïnvesteerd in verf waar je flink op kan schrobben, mochten er modder spetters op de muur komen bijvb. Zo ook extra kleden voor de hond etc etc.. 

Voor ons is dat het waard gezien wij het leuk vinden als er een hond mee komt. 

 

We hebben nog geen natte, vieze winter meegemaakt dus misschien komen we er volgend voorjaar op terug.. maar voor nu vinden wij het te leuk met de viervoeters! 

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf