Vakantieverhuurverbod dreigt voor gehele binnenstad van Amsterdam!

Mirjam0
Level 10
Amsterdam, The Netherlands

Vakantieverhuurverbod dreigt voor gehele binnenstad van Amsterdam!

Op 28 januari wordt het Uitvoeringsprogramma Aanpak Binnenstad besproken in de Raadsvergadering van Amsterdam. Eén van de voorstellen is een Vakantieverhuurverbod in het gehele centrum van Amsterdam. Bent u geen vakantieverhuurder (verhuur van  je gehele woning gedurende 30 dagen per jaar onder  strikte voorwaarden en met een vergunning) maar een B&B houder,  (ook met vergunning en voorwaarden)  kom ook dàn in het geweer! Vakantieverhuur is onvoldoende georganiseerd en voor de gemeente een proeftuin voor restrictief B&B beleid. 
Op de website van de Vereniging Amsterdam Gastvrij (www.amsterdamgastvrij.nl)  staat  alles staat klaar om u te helpen om met zo min mogelijk moeite en zo min mogelijk tijd uw schriftelijke mening te geven (deadline schriftelijke reactie: 26 januari) en/of u aan te melden om in te spreken op de speciale  digitale inspreek  avond  (deadline  aanmelden inspreken: zondag 24 januari 13:30).

2 Antwoorden 2
Mieke0
Level 8
Amsterdam, The Netherlands

Zonet sprak ik (iemand van Facebook) de griffier van provincie Noord Holland, hij vertelde dat het juridisch onmogelijk is om vakantieverhuur aan te pakken, in de zin van verder beperken dan die 30 dagen. De overheid zal dat nooit toestaan dat verzoek van de gemeente Amsterdam.
Dus al dat geneuzel van die politieke partijen is voor de bühne.
Als dit zo is dan geldt het voor heel Nederland
Mirjam0
Level 10
Amsterdam, The Netherlands

@Mieke0 Niets is uiteindelijk onmogelijk. Sommige partijen ( met bepaalde gemeentelijke partijen in  Amsterdam voorop)  zijn hard aan het lobbyen in Den Haag om de landelijke wet daartoe te veranderen.
Laten we dus stemmen op die partijen ( gemeentelijk) die inzien dat misbruik moet worden voorkomen maar dat er wel in alle redelijkheid. moet worden toegestaan dat mensen hun huis tijdens hun vakantie kunnen verhuren, zonder dat ze  meteen worden aangekeken als graaiers en veroorzakers van. onrust in de buurt. Een goede host zal altijd zorgen voor een geode backup ter plaatse als ze zelf niet aanwezig zijn. 

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf