advertentie geschorst, wat nu ?

Alex7492
Level 2
Oud Ade, Netherlands

advertentie geschorst, wat nu ?

Hallo,

Ik ben sinds augustus 2020 host op airbnb en het gaat hartstikke goed. Iedereen wilde afgelopen jaar toch graag er tussenuit en dus gingen de reserveringen al gauw lekker lopen. Soms met gasten die je liever niet wilt ontvangen (jeugd die lak hebben aan coronaregels en/of huisregels), maar ook veel fijne en achteraf heel blije gasten. Gevolg is, dat ik sinds januari superhost ben. Top !

Maar nu ben ik plotseling en zonder enige waarschuwing geschorst. Mijn advertentie althans 😉 Afgelopen vrijdag is mijn advertentie gedeactiveerd, mijn kalender geblokkeerd, ik ben sindsdien niet zichtbaar en dus ook niet boekbaar voor gasten. Natuurlijk vrijdag gelijk een bericht naar klantenservice, maar dat werd niet beantwoord en gewoon gesloten. (?) Vervolgens zaterdagochtend weer gemaild en daar kreeg ik gelijk respons op, er zou naar gekeken worden. 5 uur later een berichtje dat het naar de juiste afdeling ging en verder oorverdovende stilte. Ik hoor helemaal niets, er gebeurt helemaal niets. Ik mail 2/3x per dag, geen enkele reactie. Natuurlijk ook elke dag gebeld met klantenservice. Eerst ging het naar een hogere afdeling, toen werd er onderzoek naar gedaan, we sturen een bericht, er is een investigation gaande, we geven het door dat u weer gebeld heeft, u wordt zo teruggebeld, enz, enz. Heel vriendelijk allemaal, maar de praktijk is, dat mijn advertentie inmiddels al 3 dagen geschorst is en ik krijg niet te horen waarom. Ik krijg zelfs helemaal geen antwoord. Is er iemand die enig idee heeft, waar dit om gaat ? Hoe krijg ik contact met iemand die me wel helpt ? Hoe krijg ik mijn advertentie weer geactiveerd ? En even voor de duidelijkheid : 100% responsgraad, 4,9 als beoordelingsscore en 0,0% annuleringspercentage, dus alles is in orde. Iemand dit ook meegemaakt ? Tips ? Wie kan mij helpen ? Alle input is welkom !

 

20 Antwoorden 20
Toetsie0
Level 5
Amsterdam, Netherlands

wauw, precies mijn verhaal: een gast vroeg te reserveren, maar omdat ie rookt en aangeeft te willen vliegen van Parijs naar Amsterdam, heb ik vriendelijk bedankt en zelfs een leuk hotel in de buurt getipt. Ik doe niet aan direct boeken, dus niks geen reservering. Toch ineens vanuit Airbnb een verzoek of ik opnieuw wil onderhandelen met deze meneer. Eh nee. Hij popte ook weer op in de inbox, in de berichten die ik al op archive gezet had. Ik leg hem nog een keer uit dat hij niet bij mij terecht kan, vanwege onnodig vliegen en roken. Hij beklaagde zich over iedereen die moeilijk deed op Airbnb. Ik ging daarop in met tsja, dan kun je misschien naar je eigen gedrag kijken (zijn reviews gaven heeel omfloerst ook al blijk van een lastig persoon). Hij werd steeds passief agressiever, tot hij zelfs zei dat ik niet moest vergeten dat zij ons gered hadden in 1945. WOW! wat een belachelijk gedrag. Maar goed. Na die bemoeizucht van airbnb heb ik gebeld: nee, ik hoef hem niet in mijn huis, en ik denk dat jullie dit account in de gaten moeten houden vanwege macho pushy gedrag. 

En ja hoor, ik krijg TWEE keer een klacht van hem, en lig eruit. Geschorst. Pfff.. Systeem vermangeling. Een reservering voor over 12 dagen is geannuleerd door Airbnb, en ook twee boekingen in het nieuwe jaar! Wat een stress voor die mensen! Zo goed vooruit geboekt en dan nu dit? Heel bizonder. Blij te lezen dat dit meerdere mensen is overkomen. 

Ik ga de booking goedkeuring die ik binnen heb maar eens opzoeken en een eigen website-je beginnen. Fairbnb bestaat geloof ik ook. WAT belachelijk. 10 jaar host, en superhost. Wat een behandeling. Groeten, Toetsie van Casa Vrolik.

Bob297
Level 10
Bilthoven, Netherlands

@Toetsie0 
Dat is helaas de praktijk bij Airbnb.
Een (potentiele) klant dient een klacht in en Airbnb vindt je schuldig tot het tegendeel bewezen is.
Gewoon blijven drammen bij Airbnb. Uiteindelijk vind je een medewerker die wel wil nadenken.
Zelf een website beginnen is nutteloos. Airbnb heeft veel meer marketing power dan jijzelf ooit zult hebben.
Door op andere portals te adverteren, spreid je de risico's.
Ik noteer altijd het telefoonnummer van de gasten zodat ik ze kan bellen als er iets gebeurt. Je bent immers aan de heidenen overgeleverd.

Toetsie0
Level 5
Amsterdam, Netherlands

ja, nummer noteren is slimme. Alleen.. tegelijkertijd wens ik niet werken met zoveel achterdocht. bizar, ze krijgen 23% of zo van onze service aan de gasten, en dan dit! 

 

vanavond tijd ingeruimd om booking op te starten als airbnb niet tot inzicht gekomen is.

 

Dank Bob!

Bob297
Level 10
Bilthoven, Netherlands

@Toetsie0 
Voordat je booking opstart, raad ik je aan om je eerst te verdiepen in het koppelen van de kalenders. Dat is geen rocket science, maar je wilt niet dat er opeens een dubbele boeking ontstaat. Dat is kostbaar

Zolang je airbnb account geblokkeerd is, is dat lastig.
Waarschijnlijk kun je booking wel aanmaken en even pauzeren bij het live gaan

Alex7492
Level 2
Oud Ade, Netherlands

Ik wens je veel sterkte hiermee, ik kan me nog heel goed herinneren hoe machteloos ik me voelde toen het mij overkwam. Triest dat de werkwijze nog altijd dezelfde is ...

Gelukkig mij niet meer overkomen en hoop het ook nooit meer mee te maken. Ik heb de risico's gespreid en sta inmiddels op Airbnb, booking, Vrbo en Micazu. Uitstekende tip van Bob, gewoon doen !

Toetsie0
Level 5
Amsterdam, Netherlands

Collegas!

 

ik zal even updaten: WAT een farce zeg. Heel team **bleep**te t op. Door een goeie host-hulp aan de telefoon ergens niet in de USA zei tegen me: Toetsie, ik weet dat je dat niet nog een keer wilt, maar ik stuur je zo nog een link, en of je daar dan het hele verhaal nog een keer opschrijft, dan kijkt iemand anders er naar en lijkt het me logisch dat alles goed komt.

 

En dat was zo. 

 

Waar ik van baal is dat ze vervolgens na "oh er is echt helemaal niks aan de hand, hier is je account weer" op mijn vraag om deze zaak als CASUS te gebruiken om te kijken naar het functioneren (positief en negatief) van hun mini club die kijkt naar "discriminatie" niet gingen doen. Oftewel. 4 mensen blijven kuttig doen en mij en anderen als host benadelen, als veteraan Tom weer eens 2 x flagged omdat hij niet mag vliegen binnen Europa en niet een roker mag zijn als hij bij mij wil en dus niet geaccepteerd wordt. Wat een stomme ervaring. Ik ga in maart mn eigen website beginnen. 

 

Maar goed. 1 klant kwijt, en twee terug die alle drie niet begrepen wat hun overkwam toen AIRBNB zonder opgaaf van redenen ze cancelden! Ik vind t echt broodroof. 

 

En natuurlijk was ik vreselijk assertief en vast niet tacktisch toen dit allemaal gebeurde, maar dat hoeft ook niet. 

 

Wilde ik toch even delen!

S135
Level 2
Netherlands

hi Alex dank je wel. ik hoop maar dat airbnb zich gaat verdiepen in deze kwestie. ik kan nog steeds niet vinden waarover het gaat maar dat maakt ook feitelijk niets uit aangezien het simpelweg niet kan dat ik iemand op die basis of reden ; discriminatie, heb geweigerd.  misscommunicatie  ja dat is mogelijk wanneer iemand uit Kenia een reserveringsaanvraag doet en ik die weiger omdat we in een lockdown zitten en ik vergat mijn agenda te blokkeren...en anders zit er niets anders op dat melding te doen bij de autoriteit persoongegevens aangezien ik niet in een data base van een multinational of feitelijk waar dan ook onterecht aangezien wordt voor iemand die discrimineert.

 

nogmaals dank, met groet, 

San

Alex7492
Level 2
Oud Ade, Netherlands

@S135 Hoi San,

Helaas kun je zelf niets in zo'n geval. Je krijgt namelijk gewoon geen respons. Ik ben na 6 of 7 dagen blokkade benaderd door safety. Ik kwam er ook achter om welke reservering het ging en kon me daardoor voorbereiden op mijn 'verhoor'. Ja echt, een verhoor. In het Engels. Zonder enige info. Bizar.

Zo kwam ik erachter : Als je via het helpcentrum contact wilt opnemen, zie je dat je al contact hebt opgenomen en zie je ook (wat je dus in verdere berichtenwisseling niet ziet) welke referentie airbnb aan de communicatie heeft gehangen. Een nummer en verblijfsdata in mijn geval.

Ik hoop dat deze info je van nut is, succes !

Alex7492
Level 2
Oud Ade, Netherlands

@Emiel1  Hartelijk dank voor je reactie ! Het is inderdaad dezelfde accommodatie, maar met verschillende annuleringsvoorwaarden. Kon het niet in 1 advertentie doen. Of wist niet hoe 😉

Ik had geen idee wat er aan de hand was, maar nu ik jouw lijstje zie kan het alleen de eerste optie zijn want de rest is volgens mij sowieso niet van toepassing. En dan denk ik ook wel te weten om wie het gaat. Maar waarom krijg ik dan niet gewoon info van airbnb ? En is dit dan de standaard procedure voor zoiets : mij niet informeren, mij niets vragen, maar me er wel gewoon afknikkeren ? Ik vind het nogal wat ..

Emiel1
Level 10
Leeuwarden, The Netherlands

@Alex7492 

Op de Engelstalige community staan vergelijkbare zaken en inderdaad:

Bij een klacht gaat de advertentie "op slot" en wordt er geen of nauwelijks informatie gegeven anders dan:

"Het wordt onderzocht" . Rare procedure, maar het is zoals het is. Als Airbnb klantenservice na enige tijd nog steeds geen informatie geeft, dan kun je evt. Twitter proberen, account: AirbnbHelp

Alex7492
Level 2
Oud Ade, Netherlands

@Emiel1 

  Weer zeer bedankt voor je reactie, ik ben erg blij antwoorden te krijgen, dus ik vraag/praat nog even door als je het niet erg vindt 😉 Ik heb de Engelstalige community bezocht en ben me rot geschrokken van de verhalen. Bovendien ben ik  eerlijk gezegd "flabbergasted" dat dit echt de procedure is. En misschien ben ik naief, maar ik vraag me dan af : Hoe kun je nou een klacht van een gast onderzoeken zonder onderzoek bij de host/accommodatie ?!

Op deze manier ben je als verhuurder dus vogelvrij, want elke rancuneuze gast kan zo (al is het tijdelijk, maar dat moet je maar hopen) jouw accommodatie van airbnb gooien. Dat kan toch niet de bedoeling zijn ? Je wordt toch superhost omdat je goed voor je accommodatie en gasten zorgt en met aandacht verhuurt ...

 

Emiel1
Level 10
Leeuwarden, The Netherlands

@Alex7492 

Zoals je bij gelijksoortige gevallen op de EN community hebt kunnen lezen ben je als host behoorlijk de sigaar als er geklaagd wordt. Soms wordt niet alleen de advertentie op non-actief gezet,  maar worden ook lopende(!) en aankomende reserveringen door Airbnb per direct ge-annuleerd. Dus inderdaad....vogelvrij, superhost of niet !

Hopelijk loopt jou "zaak" met een sisser af.

Alex7492
Level 2
Oud Ade, Netherlands

@Emiel1 

Ik hoop het ook, maar zover is het nog niet helaas .... Ik houd je gewoon maar op de hoogte : Inmiddels dag 6 van mijn schorsing en ik hoor nog altijd niets van airbnb. Ik ben opgehouden met bellen, want dat heeft geen enkele zin.

Ik heb wel iets ontdekt : Als je via de website contact wilt opnemen, zie je dat je al contact hebt opgenomen en zie je ook (wat je dus in de berichtenwisseling zelf niet ziet) welke referentie airbnb aan de communicatie heeft gehangen. Een nummer en verblijfsdata. Ik weet nu dus om welke reservering het gaat en het zou wel heel teleurstellend zijn als airbnb de oren naar deze meneer laat hangen. Zeer gestresst en zelfs agressief tegen mij persoonlijk, deze man. Eigenlijk zou airbnb hem moeten schorsen ipv mij.

 

Wim-En-Lia0
Level 10
Vianen, Netherlands

Hallo @Alex7492 

 

Jeetje dit is echt heel naar, logisch dat je heel erg geschrokken bent! Echt heel oneerlijk dat ze je zomaar blokkeren en er alleen naar de gast geluisterd wordt en niet naar de host.

 

Hopelijk wordt dit snel opgelost...

Alex7492
Level 2
Oud Ade, Netherlands

hoi @Wim-En-Lia0 en @Emiel1 

Het is helaas nog steeds niet opgelost, maar ...

Ik heb inmiddels contact gehad. Gisteravond een mail van de afdeling safety met de mededeling dat ik vandaag om 12 gebeld zou worden om mijn verhaal te doen. Ging inderdaad om deze agressieve meneer. Verhaal gedaan en men zou erachteraan gaan om ons zo snel mogelijk weer online te krijgen. Inmiddels net weer een mail dat het toch nog een paar dagen gaat duren omdat ze nog verder moeten onderzoeken. Werd gerustgesteld met de mededeling dat hij ook geschorst is. Pfff dat zal hem wat uitmaken zeg 😞 

S135
Level 2
Netherlands

ik probeer het nogmaals.

 

beste Alex, 

ook ik ben geschorst door Airbnb. ik heb mails gestuurd via de app gecommuniceerd en via de community een bericht geplaatst. allen met het zelfde resultaat, zaak gesloten zonder verdere uitleg. Mij wordt verweten een gast op basis van nationaliteit te hebben geweigerd. met andere worden discriminatie. ik ben zeer geschokt en aangeslagen van een dergelijk verwijt. geen haar op mijn hoofd die discrimineert op basis van wat dan ook. ik moet gissen om welke aanvraag het gaat, het verzoek op inzage dossier wordt simpelweg niet op gereageerd. ik ben dus erg benieuwd hoe jij het contact met de afdeling safety tot stand hebt weten te brengen. kun jij mij dat alsjeblieft vertellen?

 

alvast veel dank, 

San

S135
Level 2
Netherlands

test. een eerdere reactie werd verhunderd.

Wim-En-Lia0
Level 10
Vianen, Netherlands

@Alex7492  Hopelijk wordt het vandaag voor je opgelost, dat zou onderhand wel mogen...

Emiel1
Level 10
Leeuwarden, The Netherlands

@Alex7492 

Mooi dat er wat vooruitgang is. Zoals ik al aangaf weet de host vaak al wel waar de schoen wringt als Airbnb blokkeert.

1 "foute" gast is al genoeg voor veel narigheid. Hopelijk is je advertentie snel weer online.

Emiel1
Level 10
Leeuwarden, The Netherlands

@Alex7492 

Ik zie twee advertenties in je profiel (die lijken dezelfde accommodatie te zijn ?).

Deze twee advertenties zijn beide niet (meer) actief.

Als Airbnb je (tijdelijk) schorst is er meestal iets aan de hand, denk bijv. aan:

- Klagende gast(en), buren, anderen

- Geen licensie van (lokale) overheid of geen toestemming oid voor verhuur

- Poging om buiten Airbnb om te verhuren aan Airbnb gast

- Onveilige situatie gerapporteerd

- Camera's aanwezig die niet in de advertentie staan

- Advertentie komt niet overeen met werkelijkheid

 

Meestal heeft de host wel een idee waar de schoen wringt.

 

Je zult moeten wachten op het onderzoek. Kan wel 7 dagen duren voordat advertentie weer actief is (indien niets aan de hand).

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf