Corona covid 19

Corona covid 19

Een gast boekt voor 3 dagen en na 1 dag blijkt dat hij covid 19 heeft en in quarantaine moet. De volgende gasten komen over 4 dagen. Wat doe ik met deze gast? 

4 Antwoorden 4
Wim-En-Lia0
Level 10
Vianen, Netherlands

@Sandra3890 @Quincy 

 

Oh dat lijkt me echt heel lastig, jeetje...misschien kunnen ze ergens anders in quarantaine gaan zodat jij de tijd hebt om alles schoon te maken en te ontsmetten voor de volgende gasten.

Ik zou contact opnemen met Airbnb:

https://www.airbnb.nl/help/home

Klantenservice +31 20 52 22 333

 

In ieder geval heel veel succes gewenst!

Je leest het niet goed, het is WAT ALS, puur hypothetisch. Wij zijn corona proof, bij ons is de kans 0,0 %. Maar stel dat het gebeurt wat moeten we en jullie dan doen, dat is de vraag!

Wim-En-Lia0
Level 10
Vianen, Netherlands

Ja dat WAT ALS stond er niet bij... @Sandra3890 

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

Dankjewel voor je reactie @Wim-En-Lia0! Je zult inderdaad Airbnb moeten opbellen nadat je contact hebt gehad met de lokale gezondheidsdiensten. 

 

@Sandra3890, Airbnb heeft enige tijd geleden al een update hierover gepubliceerd. 

 

Dit moet je doen als je huidige of een voormalige gast vermoedelijk COVID-19 heeft, of als diegene positief op het virus getest is:

  1. Zorg dat je gasten de stappen volgen in het onderstaande gedeelte voor gasten, gebaseerd op hun situatie.
  2. Jij en je gast moeten contact opnemen met de lokale gezondheidsinstanties. Verstrek onze contactgegevens voor rechtshandhaving, zodat de autoriteiten ons kunnen bereiken voor hulp.
  3. Neem contact op met Airbnb en vertel ons over de situatie, zodat we kunnen helpen.
  4. Je advertentie wordt gedeactiveerd en aankomende reserveringen worden geannuleerd. Je komt in aanmerking voor kosteloze annulering van toekomstige reserveringen onder onze Voorwaarden bij verzachtende omstandigheden. Annuleringen onder deze omstandigheden hebben geen invloed op het annuleringspercentage van 1% dat nodig is om de status van Superhost te behouden. Meer informatie
  5. Zodra het veilig is voor je gast om je woning te verlaten, vereisen we dat je ruimte grondig wordt schoongemaakt in overeenstemming met onze nieuwste richtlijnen. Neem contact op met ons team voor meer informatie en bewaar eventuele facturen zodat we deze kunnen controleren en bevestigen.
  6. Zolang je geen direct contact hebt gehad met de getroffen gast of ruimte (of met iemand die wel dergelijk contact heeft gehad), kun je nog steeds verhuren op andere locaties die niet zijn getroffen door COVID-19 en reserveringen voor jezelf maken.

Let op: als je in de afgelopen 14 dagen in je ruimte geweest bent en/of nauw contact met je gast gehad hebt, raadpleeg dan onze bovenstaande richtlijnen over wat hosts moeten doen als ze (mogelijk) COVID-19 hebben.

 

Lees meer hier: https://www.airbnb.nl/resources/hosting-homes/a/your-guest-or-host-may-have-covid-19-now-what-168.

 

Quincy 

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf