Superhost support COVID19 Hoe kom ik in contact voor uitnodiging

Erika652
Level 1
Amsterdam, Netherlands

Superhost support COVID19 Hoe kom ik in contact voor uitnodiging

Helaas bevind ik mij als Superhost en tevens zelfstandig ondernemer in een zeer onfortuinlijke situatie door langdurige ziekte en nu de inkomstenderving van mijn B&B door COVID 19. De gedeeltelijke verhuur van mijn woning (B&B) via Airbnb is de afgelopen 1,5 jaar mijn hoofdinkomen en redding geworden om door deze moeilijke tijd te manoeuvreren. Nu dit is weg gevallen is dat een benarde situatie. Hoe kan ik het superhost support team bereiken om de situatie aan te stippen? Ik heb nog geen uitnodiging voor steunaanvraag ontvangen maar kijk erg uit naar een mogelijke oplossing. 

4 Antwoorden 4
Gaby45
Level 2
Amsterdam, Netherlands

Hetzelfde hier..al mijn reserveringen waren in deze maanden onder strenge annulering omdat ik ervan leef..4 x mail contact gehad maar moet wachten tot ze jou benaderen maar nog niets gezien/gehoord ook niet over de 25%.. dus ik kom niet meer rond:-(

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

Hallo @Erika652  @Gaby45, dit artikel legt uit of je in aanmerking komt voor de hulpfonds https://www.airbnb.nl/resources/hosting-homes/a/answers-to-your-questions-about-the-superhost-relief...

 

Tevens zal Airbnb contact met jou opnemen als je aan alle criteria voldoet. 

 

Quincy 

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

Bob297
Level 10
Bilthoven, Netherlands

@Quincy 

 

 

 

Uit de tekst op de website krijg ik de indruk dat ik een aanvraag moet doen.

Uit de tekst van de email krijg ik de indruk dat ik een betaling zal ontvangen zonder dat ik een aanvraag moet doen.
Zou jij duidelijkheid kunnen verschaffen?

 

Dit staat op de website:

Hoe werkt de uitnodigingsprocedure?
Vanaf 10 april 2020 ontvangen alle in aanmerking komende Superhosts en hosts van ervaringen per e-mail een uitnodiging om een aanvraag voor noodhulp in te dienen. Deze e-mail is afkomstig van ons gespecialiseerde team. De eerste hosts die we naar eigen goeddunken een uitnodiging sturen, zijn Superhosts van het eerste uur die in de grootste financiële problemen verkeren. Hiervoor kijken we naar de inkomstendaling ten opzichte van het vorige jaar. Het gespecialiseerde team evalueert alle aanvragen en laat elke host weten of de aanvraag is goedgekeurd. Het is de bedoeling dat alle uitnodigingen eind mei de deur uit zijn.

 

Dit staat in de email van vandaag:

Je gast XXXX kan vanwege de COVID-19-pandemie niet reizen en heeft het geplande verblijf in je ruimte dan ook geannuleerd.

Airbnb deelt mee in de kosten van annuleringen wegens COVID-19

 

Hoewel je gast heeft geannuleerd onder de Voorwaarden bij verzachtende omstandigheden, willen we je in deze moeilijke tijden ondersteunen met een betaling van ons hulpfonds voor COVID-19. Deze betaling zou binnen 4 weken op je rekening moeten staan.

 

 

 

 

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

Hallo @Bob297

 

Zie:

 

Uit de tekst op de website krijg ik de indruk dat ik een aanvraag moet doen - Je zult een uitnodiging ontvangen en je hoeft enkel te reageren op de vragen die Airbnb zal gaan stellen. 

 

Hoe werkt de aanvraagprocedure?
Wie een uitnodiging ontvangt, moet eerst een paar vragen beantwoorden. Op basis daarvan kan Airbnb inschatten hoe hoog de financiële nood is en welk deel van de inkomsten aan Airbnb gerelateerd is. Zodra je een uitnodiging ontvangt, heb je zeven dagen de tijd om een aanvraag in te dienen.

 

Uit de tekst van de email krijg ik de indruk dat ik een betaling zal ontvangen zonder dat ik een aanvraag moet doen. - voor welke uitbetaling dan ook, zal Airbnb je eerst daarvan op de hoogte brengen.

 

Je kunt eventueel ook onder je reservering kijken of je een of je een steunbetaling in verband met COVID-19 krijgt. 

 

Screenshot 2020-05-19 at 17.31.06.png

 

Ik hoop dat dit wat duidelijker is. 

 

Stel gerust nog een vraag mocht je nog twijfels hebben. 

 

Gr,

 

Quincy 

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf