Wijziging in beleid voor vermijdbare annuleringen door hosts

Airbnb
Official Account

Wijziging in beleid voor vermijdbare annuleringen door hosts

Untitled.jpg

 

Hosts doen er alles aan om hun reserveringsafspraken na te komen én trekken alles uit de kast voor hun gasten. Ze zijn echte partners van Airbnb. Daarom vertrouwen gasten uit de hele wereld volslagen vreemden met een aantal van de belangrijkste dagen van hun leven, van zomervakanties en weekendjes weg in eigen land tot huwelijksreizen en jubileumfeesten. 

 

Maar soms annuleert een host terwijl dit voorkomen had kunnen worden, bijvoorbeeld in het geval van een dubbele reservering of wanneer de host liever eigen vrienden en familie onderbrengt. Door dat soort situaties verliezen gasten het vertrouwen om een Airbnb te reserveren en dat heeft negatieve gevolgen voor alle hosts en onze hele community. 

 

Met ingang 22 augustus 2022 werken we onze annuleringsvoorwaarden voor hosts bij. Onder de bestaande voorwaarden, die al vele jaren van kracht zijn, betaalden hosts een bescheiden bedrag wanneer ze annuleerden. 

 

In het Informatiecentrum staat alle informatie. 

4 Antwoorden 4
Kirsten266
Level 10
Heemskerk, Netherlands

Vallen de 3 instant booking annuleringen hier ook onder? 

Katja202
Level 10
Ruinen, Netherlands

 het lijkt er op dat die uitgezonderd zijn. Er staat dit: Bepaalde omstandigheden zijn er geen negatieve gevolgen voor het annuleren. Als je in het oorspronkelijke stuk op de link klikt krij...

 

Kan een host een reservering zonder nadelige gevolgen annuleren? 

Als een host om onvermijdelijke redenen moet annuleren, zoeken we samen met diegene naar een oplossing en helpen we de gasten bij het vinden van een andere accommodatie. Er worden dan geen annuleringskosten in rekening gebracht. De volgende situaties komen hiervoor in aanmerking:

@Kirsten266

Groetjes Katja
Kirsten266
Level 10
Heemskerk, Netherlands

@Katja202 ik was te lui om te lezen 🤣

Katja202
Level 10
Ruinen, Netherlands

@Kirsten266 Haha no worries! Ik was te nieuwsgierig naar het antwoord. 🤪

Groetjes Katja

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf