Een boodschap van onze oprichters

Airbnb
Official Account

Een boodschap van onze oprichters

De hosts in onze community hebben het niet makkelijk gehad de afgelopen tijd. Ook de komende dagen zullen er nog genoeg vragen komen, want de onzekerheid is nog lang niet voorbij.

 

Vandaag hebben de oprichters van Airbnb, Brian Chesky, Joe Gebbia, en Nate Blecharczyk, nogmaals benadrukt dat ze de hosts zo goed mogelijk willen ondersteunen in deze moeilijke tijden en dat ze de veiligheid van iedereen in onze community vooropstellen. Mocht je hun boodschap aan de hosts gemist hebben, dan kun je die hieronder alsnog lezen:

 

 

Beste hosts,

 

We weten dat velen van jullie door de huidige wereldwijde crisis reserveringen mislopen en te maken hebben met een groot aantal annuleringen. De afgelopen dagen zijn voor iedereen ongelooflijk uitdagend en verwarrend geweest. Wij streven ernaar zo transparant en proactief mogelijk te zijn.

 

Allereerst willen we benadrukken dat we samen deze crisis het hoofd kunnen bieden. Wij hebben alleen succes als jullie, onze hosts, dat ook hebben. We werken dag en nacht aan een plan van aanpak dat jullie door deze uiterst moeilijke tijd heen kan helpen. We delen dit zo snel mogelijk met je in de komende weken.

 

Ten tweede hebben we zaterdag, nadat de Wereldgezondheidsorganisatie een pandemie uitriep, de moeilijke beslissing genomen om een wereldwijd beleid in te voeren dat alle gasten in staat stelt om in aanmerking komende reserveringen te annuleren en volledige restitutie te krijgen — inclusief alle servicekosten van Airbnb. We weten dat velen van jullie door deze beslissing in een lastig parket zijn gekomen. Veel hosts accepteerden al annuleringen buiten de bestaande voorwaarden om. Jullie willen van ons weten waarom wij dit wel hebben gedaan, maar andere bedrijven in onze branche niet. We willen graag dat onze beweegredenen duidelijk zijn.

 

Deze pandemie leidt ertoe dat steden en landen extreme maatregelen nemen. Tijdens deze crisis is onze eerste prioriteit de gezondheid van de bevolking en onze community. We vinden niet dat gasten de keuze zouden maken om zich in een onveilige situatie te begeven, waarbij ze gevaar voor de volksgezondheid creëren omdat ze hun reservering niet willen opgeven. Gelet op de richtlijnen van overheden en gezondheidsexperts zijn we van mening dat dit de meest verantwoordelijke aanpak is.

 

Hoewel het voor ons allemaal duidelijk is dat het coronavirus onze community diep heeft geraakt, weten we dat dit van tijdelijke aard is en dat mensen weer gaan reizen. We zien dat mensen Airbnb beginnen te gebruiken voor langetermijnreserveringen en voor verblijven in de buurt. Dat maakt nog eens duidelijk dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen, zodat we hier allemaal zo snel mogelijk doorheen komen. We verlangen allemaal naar menselijk contact en dat kan in de toekomst weer, maar het is nu onze prioriteit om iedereen veilig te houden.

 

Samen staan we sterk en komen we deze periode te boven.

 

De oprichters van Airbnb,

Brian, Joe, en Nate

1 Antwoord 1
Fatimah8
Level 1
Duivendrecht, NL

Heeft Airbmb vergoeding voor de opgelopen schade van de annuleringen 

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf