Tien manieren om tijdens en na de feestdagen iets goeds te doen

Airbnb
Official Account

Tien manieren om tijdens en na de feestdagen iets goeds te doen

AB161441525.jpg

 

De feestdagen komen er weer aan, een tijd die veel mensen met hun naasten doorbrengen. Maar het is ook een tijd van bezinning en een uitgelezen moment om iets voor een ander te betekenen. Wil je best wat doen, maar weet je niet wat? Kijk dan eens naar de liefdadigheidsprojecten van Airbnb en lees hoe andere hosts zich inzetten voor een betere wereld: misschien brengen die je wel op een idee.

1. Bied tijdelijk onderdak aan mensen in nood
Overal ter wereld doen mensen mee met het Open Homes-initiatief van Airbnb, waarbij hosts zoals jij hun ruimte beschikbaar stellen aan mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben. Het kan gaan om patiënten die ver van huis een medische behandeling moeten ondergaan, vluchtelingen die binnenkort een woning toegewezen krijgen, mensen die vanwege een natuurramp hun huis hebben moeten verlaten of reddingswerkers die tijdelijk onderdak nodig hebben. Voor al die mensen kun jij het verschil maken. Stel je ruimte gratis beschikbaar

2. Doneer een deel van je inkomsten
De dinsdag na Thanksgiving in de VS is het Giving Tuesday, een dag die in het teken van vrijgevigheid staat. In de geest van dat initiatief zou je ons nieuwe Donatie-project kunnen steunen, waarbij je een deel van je inkomsten doneert aan non-profits die aan Open Homes zijn verbonden.

Zo werkt het: Je geeft zelf aan welk percentage je automatisch op je uitbetalingen wilt laten inhouden. 100% van je donatie gaat naar non-profitorganisaties die mensen in nood aan tijdelijk onderdak helpen. Momenteel kan dit alleen in de VS, Mexico, Spanje, Japan,
Nieuw-Zeeland, Thailand, Maleisië en Sri Lanka, maar we zijn ermee bezig om dit initiatief binnenkort in andere landen aan te bieden. Houd het dus in de gaten. Doneer automatisch

3. Neem deel aan een ervaring voor het goede doel
Steun een non-profitorganisatie door een van de ruim 700 ervaringen met sociale impact te reserveren. Zo kun je op Hawaii een kijkje nemen in een papegaaienopvang, in Washington D.C. een mozaïekworkshop volgen, in Londen een feministische wandeling maken en in Mexico bij zonsopkomst een kanotocht maken. Voor ervaringen met sociale impact rekenen we geen servicekosten, dus 100% van het bedrag dat je betaalt gaat rechtstreeks naar de non-profitorganisatie. Meld je aan voor een ervaring met sociale impact

4. Vertel het rond
Als je een non-profitorganisatie kent die via een ervaring met sociale impact extra inkomsten zou kunnen genereren, kun je die voor meer informatie naar deze pagina doorverwijzen.
 

5. Maak samen met andere hosts het verschil
Meld je aan voor een hostclub om samen met andere hosts uit de buurt vrijwilligerswerk te doen. Hieronder zie je wat een paar hostclubs tijdens de Week for Good hebben gedaan, het jaarlijkse vrijwilligersinitiatief van Airbnb waarbij hosts, medewerkers en non-profits zich samen belangeloos voor de maatschappij inzetten:

  • In Spanje is een hostclub in Sevilla om de tafel gaan zitten met een organisatie die migranten en plaatselijke instanties bijeenbrengt om met elkaar projecten op het gebied van ontwikkelingshulp en gelijke rechten op te zetten.
  • In Kaapstad heeft een hostclub samen met een lokale organisatie een actieplan van zes maanden opgesteld om diversiteit en inclusie in de Airbnb-community te bevorderen.
  • In het kader van World Cleanup Day 2019 heeft een Italiaanse hostclub in Napels afval opgeruimd in de historische binnenstad.

6. Zet de aarde op de eerste plaats
Overal ter wereld zetten hosts zich in voor een beter milieu, bijvoorbeeld door op het strand afval op te ruimen of afgedankte meubels een tweede leven te geven:

  • Richt met opgeknapte spullen je woning in: "Op straat en ook op rommelmarkten vind ik vaak meubels die ik zelf opknap en een tweede leven geef." – Delphine, Parijs
  • Kies voor consuminderen, recycling en hergebruik: Bryan uit het Engelse Feltham is betrokken bij Freecycle, een online systeem om spullen een tweede leven te geven die anders zouden worden weggegooid.
  • Doe plastic in de ban: In Frankrijk maken hosts Perrine en Maxime uit Plouézec zelf herbruikbare producten, zoals papier met een laagje bijenwas om etenswaren in te bewaren — een prima alternatief voor vershoudfolie. Celine uit Saumur neemt altijd linnen tasjes, afsluitbare bakjes en glazen potten mee als ze boodschappen gaat doen op de markt.
  • Ruim afval op: Leticia uit Cancún in Mexico raapt op het strand afval op. Elena uit het Spaanse Palamós doet hetzelfde en zegt daarover: "Als ik naar het strand ga, raap ik altijd minimaal vijf stuks [afval] op, zoals plastic verpakkingen en sigarettenpeuken."

 

7. Zet je in voor de buurt
Deze hosts zetten zich in voor projecten in hun eigen buurt om de sociale cohesie te bevorderen:

  • Doe iets voor een school: "We hebben boeken ingezameld voor de schoolbibliotheek en de leerlingen wat lekkers gebracht." –Maria Esperanza, Bogotá, Colombia
  • Houd de geschiedenis levend: Linda en Richard zijn vrijwilliger bij de San Antonio Conservation Society en zetten zich in voor het behoud van historische gebouwen, plekken en gebruiken die verbonden zijn met de geschiedenis van Texas.
  • Meld je aan bij een organisatie in de buurt: Till en Jutta uit het Duitse Stuttgart zitten als vrijwilliger in het bestuur van de plaatselijke vereniging voor tuinbouw, wijnbouw en fruitteelt.

8. Voer actie voor de dieren
Deze hosts zetten zich belangeloos in voor onze gevederde en harige vrienden:

  • Sluit je aan bij een dierenopvang: Federico uit het Italiaanse Ronchi dei Legionari werkt als vrijwilliger bij een opvangcentrum. De Duitse hosts Sybille en Harry uit Hamburg en Ralf uit Inzell doneren spullen aan een dierenopvang, zoals oude dekens en handdoeken.
  • Kom op voor dierenrechten: Alexandra uit het Canadese Lincoln is een van de drijvende krachten achter een groepering die zich inzet voor dierenrechten in Spanje en zwerfhonden aan een goed huis probeert te helpen.
  • Zet je in voor bedreigde diersoorten: "Ik zet me via het Department of Conservation in voor een van de zeldzaamste vogels in Nieuw-Zeeland: de ernstig bedreigde Elfenstern, waar momenteel nog maar 35 exemplaren van zijn. Ik geef voorlichting, houd de nesten in de gaten en vang roofdieren die een bedreiging voor ze vormen." – Ria, Northland, Nieuw-Zeeland

 

9. Verleen hand-en-spandiensten
Deze hosts dragen op een praktische manier een steentje bij:

  • Deel gedoneerde spullen uit: Yuni en Erick uit Havana op Cuba nemen hun Airbnb-gasten mee naar arme buurten, waar ze kleding, schoenen, medicijnen, speelgoed en basisbenodigdheden uitdelen die de gasten zelf hebben meegebracht.
  • Help mensen die niet genoeg te eten hebben: Ana en Juan zijn vrijwilliger bij de voedselbank van Barcelona en werken mee aan de jaarlijkse campagne waarbij rond Kerstmis voedsel wordt ingezameld.
  • Neem de hamer ter hand: Marco uit het Italiaanse Liguria heeft in Afrika een kleuterschool gebouwd en helpt nu mee met de bouw van een ziekenhuis.

10. Zet je in voor kinderen en bejaarden
Hieronder staan wat voorbeelden van hosts die belangeloos hun kennis en eigen vervoermiddel inzetten:

  • Help iemand leren lezen en schrijven: "Er zijn hier nogal wat kinderen met een taalachterstand, dus we helpen ze met de dingen waar ze moeite mee hebben." – Clara uit Pensacola, Florida
  • Breng een bezoek aan kinderen die het minder hebben: "We gaan zo vaak mogelijk langs en nemen dan voor alle kinderen speelgoed mee. We zorgen dat ze een keer naar de bioscoop gaan en goed te eten krijgen, en doneren ook wat geld voor de dagelijkse boodschappen." – Gordon uit Londen, die zich tijdelijk inzet voor een weeshuis voor kinderen met hiv in Caracas, Venezuela
  • Geef iemand een lift: "Ik ga elke week op bezoek bij zieken en bejaarden, en fungeer dan als taxi voor mensen die slecht ter been zijn." – Monika, Wenen

 

We hopen dat deze verhalen je op een idee hebben gebracht om rond de feestdagen iets voor de samenleving te betekenen, en neem dan vooral ook je gasten mee!

1 Antwoord 1
Remke0
Level 2
Saint-Pons-de-Thomières, France

"""6. Zet de aarde op de eerste plaats"""
Overal ter wereld zetten hosts zich in voor een beter milieu, bijvoorbeeld door....

 

Dat Airbnbde mogelijheid zou geven om beddengoed apart te verhuren!

Zelf vind ik het heel erg on-ecologisch en NOT groen dat bedlinnen na één nachtje slapen weer uitgewassen moet worden. Onze gasten zijn het er unaniem over eens dat ze liever minder betalen door hun eigen beddengoed mee te nemen. Het is tevens hier te huur maar nog steeds wordt je door airbnb "gestraft" als je het niet gratis ter beschikking steld.

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf