Wat er met de servicekosten gebeurt

Administrator
3.084 Keer bekeken

Sydney (1) (7).jpg

 

Op een recent Q&A-evenement voor verhuurders in Sydney stelde Ben, een Superhost uit Brisbane, Australië, een geweldige vraag: Wat gebeurt er met het geld dat Airbnb van verhuurders en gasten int als servicekosten? We vonden het zo'n fantastische vraag, dat we je graag een kijkje achter de schermen wilden geven.

 

Je weet waarschijnlijk dat er bij jou als verhuurder servicekosten in rekening worden gebracht, wanneer een reservering of ervaring is bevestigd. Voor verhuurders van woningen bedragen de kosten meestal 3%* en voor hosts van ervaringen 20%. In de meeste gevallen worden er voor de gasten ook servicekosten in rekening gebracht wanneer ze op Airbnb boeken. Je kunt een uitleg van de toeslagen vinden in onze Helpcentrum.

 

Wat gebeurt er precies met het geld dat wordt geïnd? We verdelen deze kosten over drie overkoepelende categorieën die jou als verhuurder en ondernemer ondersteunen: hulp voor de community, marketing en productontwikkeling. Hier zie je hoe het geld wordt ingezet om Airbnb aan de praat te houden.

 

 

Hulp voor de community

Een van onze topprioriteiten is ervoor zorgen dat we jou kunnen helpen als je vragen hebt of hulp nodig hebt.  Zoals we tijdens ons laatste Q&A voor verhuurders hebben aangegeven, investeren we een aanzienlijke hoeveelheid middelen in ons Community-hulpteam om ervoor te zorgen dat we er zijn wanneer jullie ons nodig hebben en dat we jullie soepel en efficiënt kunnen helpen met je vraag of bezorgdheid. Neem bijvoorbeeld vorig jaar:

  • We hebben de omvang van het Community-hulpteam in de afgelopen jaren verdrievoudigd om jullie sneller aan antwoorden te helpen, in de taal van jullie voorkeur. (En het heeft geholpen: tijdens ons hoogseizoen dit jaar, werd 80% van de oproepen in minder dan een minuut beantwoord en dit jaar zetten we ons in om dit verder te verbeteren.)
  • We hebben online een nieuw proces ontwikkeld om het eenvoudiger te maken om contact met ons op te nemen — per telefoon of via ons online chatsysteem — en om je te helpen direct bij de juiste persoon te komen. Nu vind je het telefoonnummer dat je nodig hebt en kun je de chat vrijwel gelijk openen.
  • Tot slot hebben we nieuwe hulpmiddelen gelanceerd, zodat onze medewerkers het probleem van verhuurders eenvoudig kunnen begrijpen en efficiënt en consequent kunnen reageren.

 

We investeren in ons Community-hulpteam om dit te blijven verbeteren. Op dit moment zijn we zelfs een van die verbeteringen aan het doorvoeren: het opsplitsen van het team in expertisegebieden. Dit helpt ons om jou sneller in contact te brengen met de juiste persoon om jouw specifieke probleem of zorg aan te pakken. We gebruiken een intelligent verwijzingssysteem om je vraag regelrecht naar iemand uit het Community-hulpteam te leiden die speciaal getraind is om jouw vraag te beantwoorden. We zullen dit programma in de komende maanden wereldwijd introduceren.

 

Welke andere ideeën heb je om jouw ervaring met het community-hulpteam te verbeteren? We lezen graag je suggesties die je in onderstaand opmerkingenveld kunt invullen.

 

 

Marketing

Een ander onderwerp waarvan we weten dat verhuurders er veel belang aan hechten, is het krijgen van voldoende reserveringen om hun individuele doelen te bereiken. We stimuleren dit door aanzienlijk te investeringen in marketing om gasten te trekken. Via onze marketingteams zorgen we ervoor dat gasten over de hele wereld eerst aan Airbnb denken wanneer ze hun vakantieplannen maken. We richten ons hoofdzakelijk op drie soorten marketing:

  • Marketing gericht op gasten in de ‘echte wereld’, via traditionele reclamekanalen (denk aan tv-advertenties, reclameborden). Dit soort marketing is meestal toegesneden op specifieke lokale markten. Zo hebben we dit jaar al grote advertentiecampagnes gevoerd in Mexico en Brazilië, en later dit jaar zullen er nog meer over van start gaan over de hele wereld.
  • Marketing gericht op gasten in de ‘digitale wereld'. We hebben ook nauwe partnerschappen met Facebook, Google, de iTunes App Store en andere digitale platforms om ervoor te zorgen dat Airbnb sterk vertegenwoordigd is op plekken waar onze gasten en andere reizigers online tijd doorbrengen. Het is cruciaal dat Airbnb — en je advertenties — hoog in de zoekresultaten verschijnen wanneer reizigers reizen willen boeken en daarom geven we hier namens jou geld aan uit.
  • Marketing gericht op gasten via Airbnb-specifieke kanalen. De website en app van Airbnb en e-mail zijn andere kanalen die we gebruiken om de vraag van gasten en extra reserveringen voor jou te stimuleren. Voor de website en de app maken we artikelen met reisinspiratie en collecties met woningen waar reizigers vaak op zoeken, zoals woningen aan het strand. We sturen gasten ook een reserveringsherinnering per e-mail, als ze een plek om te verblijven hebben gezocht, maar nog niet hebben gereserveerd.

 

 

Productontwikkeling

Tot slot gaat er een laatste aanzienlijke emmer van uitgaven naar productontwikkeling. Airbnb heeft duizenden ingenieurs, ontwerpers en productleiders in dienst die de tools en infrastructuur ontwikkelen om jouw onderneming goed te laten lopen. Ze richten zich op het draaiende houden van Airbnb (ervoor zorgen dat ons technologieplatform sterk is, problemen oplossen als die zich voordoen) en ze ontwikkelen producten die speciaal zijn ontworpen om het makkelijker voor je te maken om te verhuren en succes te hebben.

 

Recente voorbeelden zijn tools om recensies eerlijker te maken voor verhuurders en de onlangs opnieuw vormgegeven Reisgidsen. Dit laatste helpt verhuurders om gasten lokale aanbevelingen te geven en over het algemeen een gastvrije, onvergetelijke ervaring te creëren. (Het is ook erg leuk om te gebruiken.)

 

 

Laat het ons in het onderstaande opmerkingenveld weten als je nog andere vragen hebt over de kosten en wat Airbnb daarmee doet. We krijgen graag feedback van je.

 

 

*De Airbnb-servicekosten voor verhuurders kunnen in bepaalde gevallen afwijken en zijn meestal hoger voor verhuurders in Italië en voor verhuurders die zeer strenge annuleringsvoorwaarden hanteren.

Labels (1)
5 reacties

Re: Wat er met de servicekosten gebeurt

in
Antwerp, Belgium
Level 1

Re: Wat er met de servicekosten gebeurt

in
Crux-la-Ville, France
Level 2

Betreffende zoektermen:

Je zou behalve zwembad, soort woning en reiservaring de zoektermen kunnen uitbreiden met: sauna, tennisbaan, kinderspeeltoestellen, plek in natuur etc kunnen uitbreiden.

Ben heel blij te lezen dat er tegenwoordig een telefoonnummer is. 

Succes anne

Re: Wat er met de servicekosten gebeurt

in
Oranjestad, Aruba
Level 1

Hallo , 

de volgende vraag heb ik al eerder gestuurd , maar ik kreeg daarop geen enkele reactie . 

Het valt te veel op dat als je naar een Airbnb appartement / woning zoekt op Aruba altijd dezelfde woningen als eerste worden gepresenteerd ! Hoe zit dat ? Betalen deze verhuurders extra om vooraan te staan met hun advertentie ? 

 

Groeten 

Rob 

Re: Wat er met de servicekosten gebeurt

in
Amsterdam, The Netherlands
Level 10

Je zou moeten zoeken op een PC of laptop die niet van jou is, als je nl op je eigen PC of laptop  zoekt,  herkent  de website dat jij het bent,(Cookies, IP adres etc)  en krijg je andere. resultaten ij een zoekactie. Verder komen superhosts eerder naar boven, en accomodaties die aangeven aan de schoonmaak protocollen te voldoen.wanneer je regelmatig  iets te veranderd in tekst, foto's of kalender wordt je ook sneller gevonden.   Advertenties waar activiteit wordt gesignaleerd  komen ook eerere op. Vul alle  voorzieningen  in,  zodat gasten die op iets speciaals zoeken ook bij jou terecht komen. Succes!

Re: Wat er met de servicekosten gebeurt

in
Kockengen, Netherlands
Level 2

Rob,

Dat is toch de grote geheime trucendoos? 

 

groet!

Joke

 

Begin een gesprek