[FESTIVAL] Op weg naar een duurzaam bestaan

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

[FESTIVAL] Op weg naar een duurzaam bestaan

Quincy_0-1650965301279.png

 

Quincy_1-1650965347237.pngDit artikel is onderdeel van het CC Festival van de Duurzaamheid. Het oorspronkelijke artikel is door @Laurelle3 in het Engelstalige Communitycentrum gepost. Hieronder staat de vertaling. De volledige opstelling van het festival kun je hier vinden.

 

----------------------------------------------

 

De aarde die we met z'n allen bevolken, is de enige die we hebben. De afgelopen eeuwen is het milieu vanwege de industrialisatie en ons streven naar welvaart ingrijpend veranderd. Helaas zien we daar nu de gevolgen van. Onze kinderen en kleinkinderen moeten straks de zorg voor onze planeet overnemen en willen dat we het roer nu al omgooien. Ze hebben een leefbare planeet voor ogen. Daarom willen ze overstappen op een duurzamer bestaan en de natuur zo veel mogelijk herstellen.

 

Ik heb voor onze Airbnb alvast een paar stappen in de goede richting gezet door de hoeveelheid afval te verminderen, spullen opnieuw te gebruiken en zoveel mogelijk te recyclen.

 

  • Het begon allemaal met de meubels. Die hebben we opgeknapt en van een likje verf voorzien. Sommige meubelstukken kwamen uit ons eigen huis, andere hebben we tweedehands gekocht en soms ging het ook om spullen die we ooit nieuw hadden gekocht maar die nu toe waren aan een opknapbeurt.
  • We hebben regenwatertanks neergezet om minder leidingwater te hoeven gebruiken en waterbesparende douchekoppen opgehangen.
  • We hebben zonnepanelen en opslagbatterijen aangeschaft om minder elektriciteit van het lichtnet te hoeven afnemen. Verder hebben we alle gloeilampen door een ledlamp vervangen.
  • We composteren het keukenafval in een wormenbak. In onze Airbnb staat zo'n bak, compleet met een gebruiksaanwijzing. Daar maken onze gasten inderdaad gebruik van. Met de compost bemesten we de tuin.
  • Al het afval wordt gescheiden en gerecycled. In de accommodatie staan daar twee verschillende bakken voor klaar: een voor restafval en een voor alles wat gerecycled kan worden. Onze gasten doen dit altijd heel trouw. Wij scheiden daarna zelf alles wat kan worden gerecycled en brengen dat naar de milieustraat.
  • Onze tuin is sowieso toegankelijk voor onze gasten, maar ze hebben ook een eigen tuin. De bomen, struiken en bloeiende planten die we hebben aangeplant, trekken insecten en vogels aan. Gasten kunnen hier tot rust komen, maar er is bijvoorbeeld ook voldoende ruimte voor de kinderen om te spelen.
  • Het grootste deel van het speelgoed, de boeken en de spelletjes in onze Airbnb is tweedehands en hebben we gekregen van vrienden of gekocht bij de kringloopwinkel. 
  • De keuken speelt altijd een belangrijke rol, dus onze accommodatie bevat een keuken met alles erop en eraan. Die nodigt uit om zelf te koken, en in de kast staan afwasbare vershoudbakjes om de hoeveelheid plastic zakjes en folie te verminderen. Verder staan er waterflesjes klaar die je kunt schoonmaken en opnieuw kunt vullen, en vanuit het keukenraam zie je het kruidentuintje.
  • We proberen de schoonmaakmiddelen altijd in een grootverpakking te kopen, omdat dat milieuvriendelijker is. De schoonmaakdoekjes wassen we zelf en die belanden uiteindelijk in de textielbak.
  • In de welkomstmap zit een informatieblad en een plattegrond van de omgeving, zodat gasten zien dat het strand, de winkels en de restaurants allemaal op 5 tot maximaal 20 minuten lopen van onze Airbnb liggen. Ook hebben we een kaart met de fietspaden langs de kust en door het bos neergelegd.

Duurzaam leven is inmiddels mijn tweede natuur. Ik probeer de mensen om me heen en onze gasten zover te krijgen dat ze ook een steentje bijdragen aan een betere leefomgeving voor de generaties die na ons komen. We zijn er alleen nog lang niet, en ik ben ervan overtuigd dat we nog veel meer kunnen doen om de planeet beter achter te laten voor de toekomstige generaties.

 

GFT afvalGFT afval

 

De wormen breken alles af tot compostDe wormen breken alles af tot compost

 

Bruin goud - de vloeistoffen die vrijgelaten worden tijdens het procesBruin goud - de vloeistoffen die vrijgelaten worden tijdens het proces

 

Quincy_5-1650965784946.jpeg

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

0 Antwoorden 0

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf