[FESTIVAL] Hoe je de CO₂-uitstoot van je gasten verlaagt

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

[FESTIVAL] Hoe je de CO₂-uitstoot van je gasten verlaagt

Screenshot 2022-04-28 at 10.46.55.png

 

Quincy_0-1650637467153.png

Dit artikel is onderdeel van het CC Festival of Sustainability

Het oorspronkelijke artikel is door @Felicity11 in het Engelstalige Communitycentrum gepost. Hieronder staat de vertaling. De volledige opstelling van het festival kun je hier vinden.

 

_____________________________________________________

 

Hoe ziet onze duurzame accommodatie eruit?

 

Door de jaren heen hebben we gasten van over de hele wereld over de vloer gehad. Het merendeel vindt het prettig dat we op allerlei manieren proberen om de CO₂-uitstoot van onze accommodatie zo laag mogelijk te houden.

 

Nu het toerisme langzaam maar zeker weer op gang komt, beseffen nog veel meer gasten dan vroeger dat hun reis voor nogal wat uitstoot zorgt. Die gasten zijn op zoek naar mogelijkheden om hun CO₂-voetafdruk te verlagen. Als host kun je met een paar simpele aanpassingen van je accommodatie zorgen dat de uitstoot van je gasten aanzienlijk lager uitvalt. 

 

Maar wat houdt een lage uitstoot eigenlijk in? Heel simpel: dat een verblijf bij jou zo min mogelijk water en elektriciteit kost en bijvoorbeeld ook zo min mogelijk afval oplevert.    

 

Wij hebben onze accommodatie zo ingericht dat de gasten die dat willen hun CO₂-voetafdruk zo klein mogelijk kunnen houden.  Hieronder zie je hoe wij dat hebben aangepakt voor de dingen die de meeste uitstoot opleveren. Hopelijk heb je hier iets aan. 

 

Stroom – Meer dan 75% van onze elektriciteit wekken we zelf op via de zonnepanelen op ons dak. De rest nemen we af bij een leverancier die 100% groene elektriciteit levert. Als dat laatste voor jouw accommodatie geen optie is, kun je misschien wel zogeheten groencertificaten kopen. Verder hebben we gekozen voor energiezuinige lampen en huishoudelijke apparaten,  is ons huisje volledig geïsoleerd en hebben ook de gordijnen een isolerende coating.

 

Afval – We hebben plastic bakjes neergezet waarin gasten eventuele restjes in kunnen bewaren. Ook staat er een compostbak waar ze hun groente- en fruitafval in kwijt kunnen. Dankzij die compost hebben we een bloemenzee in de tuin. Verder hebben we metalen drinkflessen neergezet, zodat onze gasten geen plastic flesjes hoeven te kopen. Ook dat scheelt weer afval. 

 

Vervoer – De gasten die Sydney op een milieuvriendelijke manier willen verkennen, kunnen tijdens hun verblijf de ov-kaarten en plattegronden gebruiken die we speciaal voor hen hebben aangeschaft.  We hebben zelf geen laadpaal voor een elektrische auto, maar er zijn wel een paar snellaadpalen in de buurt waar gasten gebruik van kunnen maken.   

 

Recycling – In de stad staan gelukkig overal bakken voor oud papier, glas en PMD- en GFT-afval. In het huisje staan hiervoor al aparte bakken klaar, zodat onze gasten hun afval meteen kunnen scheiden. 

 

Water – We hebben een regenwatertank. Het water dat we daarin opvangen, gebruiken we om de tuin te besproeien en deels ook om het toilet mee door te spoelen. Verder zijn alle kranen in het huisje waterbesparend.  

 

Linnengoed – Al het beddengoed en alle handdoeken in het huisje zijn van katoen. Die wassen we zelf en drogen we buiten aan de lijn. We gebruiken nauwelijks doekjes van synthetisch materiaal, zodat er zo min mogelijk microplastics in het riool terechtkomen. 

 

Producten – De schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten in onze accommodatie bevatten nauwelijks schadelijke stoffen.  We kopen shampoo, zeep, vaatwasmiddel en waspoeder alleen in grootverpakking. Daarmee vullen we de dispensers die we overal hebben opgehangen. 

 

Als host kunnen we met een paar kleine ingrepen onze uitstoot verminderen en tegelijkertijd gasten aantrekken die ook graag milieuvriendelijk bezig zijn.  Van onze gasten horen we dan weer hoe zij hun impact op het milieu zo klein mogelijk proberen te houden. Ook heel inspirerend! 

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

0 Antwoorden 0

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf