Επωφεληθείτε από τους Κανόνες Σπιτιού: συμβουλές για οικοδεσπότες και τρόποι σύνταξης

Airbnb
Official Account

Επωφεληθείτε από τους Κανόνες Σπιτιού: συμβουλές για οικοδεσπότες και τρόποι σύνταξης

House Rulea Article Header Image (1).jpg

 

Όταν πρόκειται για τη θέσπιση Κανόνων Σπιτιού, θα πρέπει να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας του σπιτιού σας και της διασφάλισης μιας εξαιρετικής διαμονής για τους επισκέπτες θέτοντας σαφείς προσδοκίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το εργαλείο Κανόνες Σπιτιού της Airbnb επιτρέπει στους οικοδεσπότες να επιλέξουν από μια λίστα τυπικών κανόνων, καθώς και να γράψουν τους δικούς τους, και απαιτεί από τους επισκέπτες να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν τους Κανόνες Σπιτιού πριν κάνουν κράτηση.

 

"Οι κανόνες είναι απλά ένας άλλος τρόπος για να αναδειχθεί η πραγματική προσωπικότητα ενός οικοδεσπότη", δήλωσε η Superhost Kelly, από το Όστιν του Τέξας στις ΗΠΑ. "Δεν θα νοίκιαζα ποτέ από έναν οικοδεσπότη που δεν έχει κανόνες. Και αν οι επισκέπτες μπορούν να δουν από μια λίστα κανόνων ότι δεν ταιριάζουν με αυτόν τον οικοδεσπότη ή ότι δεν θα απολαύσουν αυτή την ιδιοκτησία, τότε είναι καλό να το μάθουν".

 

Σχεδόν εννέα στους δέκα οικοδεσπότες έχουν επιλέξει από τους βασικούς κανόνες της Airbnb, οι οποίοι αφορούν θέματα όπως το κάπνισμα, τα πάρτι, τα κατοικίδια και τα παιδιά*. Ωστόσο, σύμφωνα με την εσωτερική έρευνα της Airbnb, οι οικοδεσπότες που γράφουν προσαρμοσμένους Κανόνες Σπιτιού δέχονται περισσότερες κρατήσεις για διαμονές από τους άλλους οικοδεσπότες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί οι οικοδεσπότες θέτουν σαφείς προσδοκίες και οι επισκέπτες τους έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το είδος της διαμονής το οποίο πρόκειται να βιώσουν.

 

Γράφοντας σαφείς κανόνες στην καταχώρησή σας, οι επισκέπτες μπορούν να τους δουν πριν κάνουν κράτηση, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, ακόμα και μετά την αναχώρησή τους. Οι Κανόνες Σπιτιού αποστέλλονται επίσης απευθείας στους επισκέπτες μόλις επιβεβαιωθεί μια κράτηση, για να μη χρειάζεται να γράφετε και να στέλνετε πάλι email σε κάθε επισκέπτη. Ο καθορισμός των κανόνων μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και να αποφύγετε την εσφαλμένη επικοινωνία.

 

Μάθετε πώς να ρυθμίσετε και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους Κανόνες Σπιτιού στην Airbnb. Επιπλέον, οι οικοδεσπότες μοιράζονται μερικούς από τους καλύτερους κανόνες και συμβουλές:

 

Πώς να δημιουργήσετε Κανόνες Σπιτιού

 

Από το διαδίκτυο:

  1. Μεταβείτε στην καταχώρηση ή στις καταχωρήσεις σας στην Airbnb.com

Στην καταχώρηση στην οποία θέλετε να προσθέσετε Κανόνες Σπιτιού, πατήστε "Διαχείριση καταχώρησης"

  1. Κάντε κλικ στις "Ρυθμίσεις κράτησης” στο πάνω μέρος της σελίδας
  2. Δίπλα στους "Κανόνες σπιτιού", πατήστε "Επεξεργασία"

Επιλέξτε τις προσδοκίες και τους κανόνες για τους επισκέπτες σας και στη συνέχεια πατήστε "Αποθήκευση"

 

Από την εφαρμογή:

  1. Μεταβείτε στην καταχώρηση ή τις καταχωρήσεις σας στην εφαρμογή της Airbnb για κινητά
  2. Κάντε κλικ στην καταχώρηση που θέλετε να προσθέσετε Κανόνες Σπιτιού
  3. Στην ενότητα "Πληροφορίες για επισκέπτες”, πατήστε "Κανόνες σπιτιού"
  4. Επιλέξτε τις προσδοκίες και γράψτε τους κανόνες για τους επισκέπτες σας και στη συνέχεια κάντε κλικ στην "Αποθήκευση"

 

5 συμβουλές για τους Κανόνες Σπιτιού από οικοδεσπότες

 

  1. Φροντίστε να είναι απλοί

"Δεν θέλετε να προσθέσετε τόσους κανόνες που οι επισκέπτες να νομίζουν ότι βρίσκονται στο σπίτι της μαμάς", είπαν οι Superhost Wendy & Frank, από το Stonington του Κονέκτικατ. Ορισμένοι οικοδεσπότες έκαναν προτάσεις**:

Οι Κανόνες Σπιτιού ΔΕΝ πρέπει να διαβάζονται σαν νομικές ασυναρτησίες. Διαφορετικά, κανείς δεν θα τους διαβάσει ή οι πιθανοί επισκέπτες θα μεταβούν σε μια άλλη καταχώρηση που είναι λιγότερο περίπλοκη:

  • Δεν επιτρέπονται τα πάρτι.
  • Δεν επιτρέπεται να υπερβείτε τον αριθμό των ατόμων που καθορίζονται κατά τη στιγμή της κράτησης.
  • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο για παράνομη δραστηριότητα.

            —J Renato, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

  • Μην προσθέτετε πράγματα που δεν μπορείτε να επιβάλετε, όπως επιπλέον εγγυήσεις ή χρεώσεις για κάτι που έχει σπάσει.*** Δεν προσθέτω ευγενικά αιτήματα ή υποδείξεις, όπως πού να αφήσουν τις πετσέτες και τι να κάνουν με τη μπουγάδα, στους Κανόνες Σπιτιού μου. Για αυτά τα ζητήματα τους ενημερώνω όταν δείχνω στους επισκέπτες το διαμέρισμα ή αφήνω ένα φιλικό σημείωμα. Ενώ αυτά που έχουν πραγματικά σημασία για μένα ανήκουν απόλυτα στους Κανόνες Σπιτιού.
    • Το σπίτι μας προορίζεται είτε για ένα ζευγάρι είτε για έναν ενήλικα.
    • Δεν είναι κατάλληλο για παιδιά.
    • Ο καναπές στο σαλόνι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως επιπλέον κρεβάτι.

—Annette, Πρέσκοτ, Αριζόνα, ΗΠΑ.

 

  1. Μιλήστε για τα τοπικά έθιμα και το κλίμα

Όταν γράφετε τους Κανόνες Σπιτιού, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να διδάξετε στους επισκέπτες τους πολιτιστικούς άγραφους κανόνες και την περιοχή. "Πολλές φορές οι επισκέπτες προέρχονται από πολιτισμούς και έχουν έθιμα που είναι πολύ διαφορετικά από τα δικά μας, και θέλουν να περάσουν λίγες ημέρες χαλάρωσης χωρίς πάρα πολλές υποχρεώσεις", ανέφεραν οι Superhost Andrea & Ricardo, από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Περισσότεροι οικοδεσπότες πρότειναν τους κανόνες τους:

  • Ζητάμε να είστε συνετά σιωπηλοί και διακριτικοί, ειδικά τη νύχτα ή κατά τη διάρκεια της σιέστας.—Beatriz Elena, Medellin, Κολομβία
  • Δεν επιτρέπονται τα παπούτσια μέσα. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στην Ταϊλάνδη.—Nutth, Chiang Mai, Ταϊλάνδη
  • Μην αφήσετε τα φώτα και τα παράθυρα ανοιχτά το ηλιοβασίλεμα, αλλιώς το σπίτι θα γεμίσει με έντομα, κουνούπια και σκόρους.—Monica, Santa Maria de Palautordera, Ισπανία
  • Απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού/ποτού, εκτός από νερό στο δωμάτιο της Airbnb. Μην αφήνετε καθόλου φαγητό στην κρεβατοκάμαρα. Σε κανέναν δεν αρέσουν τα έντομα.—Momi, Χονολουλού, Χαβάη, ΗΠΑ

 

  1. Επισημάνετε τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια

Όπως συμβαίνει με τα έθιμα και τους πολιτιστικούς κανόνες, είναι σοφό να υποθέτουμε ότι οι επισκέπτες προέρχονται από άλλα μέρη του κόσμου με διαφορετικούς νόμους και θέματα ασφάλειας. Αυτοί οι οικοδεσπότες αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα στους Κανόνες Σπιτιού:

  • Κλείστε και κλειδώστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες όταν φεύγετε από τη σουίτα.—Dave & Deb, Έντμοντον, Καναδάς
  • Όχι κεριά. Καθόλου. Αντ' αυτού, σας παρέχουμε κεριά που λειτουργούν με μπαταρίες, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.—Heather, Ithaca, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  • Δεν επιτρέπεται καμία δραστηριότητα που να εμπλέκει το κοινό ή μη εξουσιοδοτημένους επισκέπτες. Χρησιμοποιούνται εξωτερικές κάμερες ασφαλείας.—Jayesh, Urangan, Αυστραλία
  • Απαγορεύονται οι παράνομες λήψεις. Εάν κριθείτε ένοχος/η, τα κυβερνητικά πρόστιμα μπορούν να ανέλθουν σε περίπου 1.700 ευρώ ανά ταινία.—Branka & Silvia, Ζάγκρεμπ, Κροατία

 

  1. Χρησιμοποιήστε λίγο χιούμορ

Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, ελαφρύνετε τα πράγματα για να δείξετε την προσωπικότητά σας και να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να διαβάσουν τους Κανόνες Σπιτιού σας. Αυτοί οι οικοδεσπότες μοιράζονται μερικές συμβουλές:

  • Περιμένω από τους επισκέπτες να συμπεριφέρονται σαν ενήλικες:
    • Μην κάψετε το σπίτι.
    • Μην κλωτσάτε τον σκύλο μου.
    • Να τρώτε στο τραπέζι το φαγητό που μπορεί να στάξει... Είναι ωραίο το τραπέζι.
    • Υπάρχουν πολλά καλάθια απορριμμάτων τριγύρω στο σπίτι: η τουαλέτα δεν είναι ένα από αυτά.

            —Amy, Νάσβιλ, Τενεσί, ΗΠΑ

  • Ενσωμάτωσα μια ερώτηση στη μέση των Κανόνων του Σπιτιού μου με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Αν απαντήσει ο επισκέπτης, μου δείχνει ότι αφιέρωσε λίγο χρόνο για να διαβάσει τους Κανόνες Σπιτιού:
    • ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΈΝΟΣ ΣΑΣ ΜΟΥΣΙΚΌΣ; Δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη απάντηση.

—Eloise, Winslow, Αριζόνα, ΗΠΑ

 

  1. Να είστε ο εαυτός σας

Ορισμένοι οικοδεσπότες έχουν μεγάλη λίστα με Κανόνες Σπιτιού και άλλοι δεν έχουν σχεδόν καθόλου κανόνες. Όπως και να 'χει, εξακολουθούν να δέχονται κριτικές πέντε αστεριών. Οι οικοδεσπότες προτείνουν να αντικατοπτρίζετε το στιλ φιλοξενίας σας, χαλαρό, ευέλικτο, επίσημο, αυστηρό, στους κανόνες σας για να βοηθήσετε τους επισκέπτες να αποφασίσουν αν ταιριάζετε:

  • Ζήστε και αφήστε τους άλλους να ζήσουν! Οι περισσότεροι επισκέπτες είναι σε διακοπές και δεν θέλουν να δέχονται κήρυγμα. Φτιάχνω σούπα και βγάζω ψωμί, τυρί και κρουασάν. Νιώθουν ευπρόσδεκτοι.—Aija, Welcome, Hicksville, Νέα Υόρκη
  • Η καταχώρησή μου είναι πολύ σαφής σχετικά με το τι χρειάζομαι από τους πιθανούς επισκέπτες μας που μοιράζονται τον χώρο μας:
    • ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσετε όλους τους παρακάτω Κανόνες Σπιτιού μέχρι τέλους. Δεν θα είναι προς το συμφέρον σας να παρακάμψετε τους κανόνες μου. Επομένως, μην το κάνετε.
    • Αυτό είναι το σπίτι ΜΑΣ. Θέλουμε οι υπέροχοι επισκέπτες μας που μένουν μαζί μας να σέβονται ότι αυτό είναι το σπίτι μας και μεγαλώνουμε το παιδί μας σε αυτό το σπίτι.
    • Όχι φωνές, διαφωνίες ή χυδαίες εκφράσεις.
    • Όχι ναρκωτικά μέσα/έξω από το σπίτι μας.
    • Οποιαδήποτε παραβίαση και θα σας ζητήσουμε να φύγετε.

—Momi, Χονολουλού, Χαβάη, ΗΠΑ

 

Η Superhost Momi περιλαμβάνει 12 πιο λεπτομερείς Κανόνες Σπιτιού μετά από αυτό και έχει λάβει περισσότερες από 100 κριτικές πέντε αστεριών. Ο επισκέπτης Steven, από το Pullman της Ουάσιγκτον, έγραψε: "Πρέπει να ομολογήσω ότι μετά την ανάγνωση των Κανόνων Σπιτιού [της Momi], ήμουν λίγο νευρικός. Σύντομα συνειδητοποίησα ότι αυτή δεν θα ήταν μια συνηθισμένη διαμονή. Και προς μεγάλη μου ευχαρίστηση είχα δίκιο."

 

Μόλις δημοσιεύσετε τους Κανόνες Σπιτιού σας, οι επιβεβαιωμένοι επισκέπτες θα τους λαμβάνουν αυτόματα και θα έχουν πρόσβαση σε αυτούς ανά πάσα στιγμή. Η δημιουργία Κανόνων Σπιτιού μια φορά θα βοηθήσει τους επισκέπτες να καθορίσουν τις προσδοκίες τους και θα προετοιμάσει το έδαφος για πολλές διαμονές πέντε αστεριών.

 

___________________________________________________________________________

 

*Οι Κανόνες Σπιτιού περιλαμβάνουν περιορισμούς στο κάπνισμα, χώρους εκτός της καταχώρησης που είναι εκτός ορίων, άδεια να δέχονται επισκέπτες και πολλά άλλα. Για να προσθέσετε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση συσκευών και παροχών στο σπίτι σας, ανατρέξτε στις συμβουλές του Εγχειριδίου Σπιτιού.

**Οι συμβουλές των οικοδεσποτών υποβλήθηκαν σε επεξεργασία για λόγους συντομίας και σαφήνειας.

***Αν ένας επισκέπτης παραβιάσει έναν κανόνα σπιτιού, ο οικοδεσπότης και ο επισκέπτης ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν και να επιλύσουν το πρόβλημα. Η δημιουργία Κανόνων Σπιτιού βοηθά την ομάδα εμπειρίας των πελατών της Airbnb να μεσολαβήσει σε μια διαφωνία. Ωστόσο, η ομάδα εμπειρίας των πελατών της Airbnb δεν μπορεί να επιβάλει τους Κανόνες Σπιτιού. Αν ένας οικοδεσπότης ζητήσει από έναν επισκέπτη να φύγει λόγω παραβίασης των Κανόνων Σπιτιού, ο επισκέπτης θα λάβει επιστροφή χρημάτων για τις διανυκτερεύσεις που απομένουν και η ομάδα εμπειρίας των πελατών της Airbnb μπορεί να σας βοηθήσει να διευκολύνετε την αναχώρησή του. Αν ένας επισκέπτης αρνηθεί να φύγει, τότε η υπόθεση θα κλιμακωθεί και θα αντιμετωπιστεί κατά περίπτωση.

0 Replies 0