Τι κάνει τους SuperHost τόσο "σούπερ"

Airbnb
Official Account

Τι κάνει τους SuperHost τόσο "σούπερ"

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 5ης επετείου του προγράμματος Superhost, αναδεικνύουμε κάποιους από τους εκπληκτικούς οικοδεσπότες που είναι Superhost από την αρχή.

 

Αυτόν τον μήνα είναι η πέμπτη επέτειος του προγράμματος Superhost στην Airbnb και το γιορτάζουμε αναδεικνύοντας κάποιους από τους πολλούς καταπληκτικούς οικοδεσπότες που έχουν αποδείξει ξανά και ξανά ότι είναι Superhost. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά πάνω από 3.000 οικοδεσπότες έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την ιδιότητα του Superhost για 20 συνεχόμενα τρίμηνα από την έναρξη του προγράμματος το 2014! Θέλουμε λοιπόν να μάθουμε: τι χρειάζεται να κάνει ένας οικοδεσπότης για να διατηρεί την ιδιότητα του Superhost για πέντε συνεχόμενα χρόνια; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια επιλογή από φοβερούς οικοδεσπότες που έχουν παραμείνει Superhost για 20 συνεχόμενα τρίμηνα, και οι οποίοι μοιράζονται μαζί σας τις ιστορίες τους και τον μοναδικό τρόπο που προσεγγίζουν τη φιλοξενία ώστε να την ανεβάσουν σε άλλο επίπεδο.

 

Australia_Larrelle_1920x1080.jpg

 

Larrelle, Χάσκισον, Αυστραλία

Μπορεί να περιγράφουν τους εαυτούς τους ως εσωστρεφείς, όμως η Larrelle και ο σύζυγός της αποφάσισαν να γίνουν οικοδεσπότες μέσω της Airbnb, με το να μοιραστούν το ευρύχωρο εξοχικό τους και το αγρόκτημα έκτασης 80 στρεμμάτων, λίγο έξω από τη δημοφιλή παραθαλάσσια πόλη Χάσκισον της Αυστραλίας. "Νομίζω ότι μου βγαίνει αρκετά φυσικά, πράγμα που με εκπλήσσει, καθώς είμαι εσωστρεφής άνθρωπος και προτιμώ τη συντροφιά των ζώων. Τελικά, όμως, μου αρέσει πολύ να γνωρίζω ανθρώπους, να ακούω για τις περιπέτειές τους και να μοιράζομαι αυτά που έχουμε εδώ", λέει η Larrelle. "Μου αρέσει να βλέπω τη χαρά στα πρόσωπα των ανθρώπων όταν συναναστρέφονται με την οικογένειά μου και τα ζώα μου." 

 

Οι επισκέπτες μένουν στο κτήμα μαζί με τρία άλογα και ένα κοπάδι άγριων καγκουρό. "Νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση, ιδίως όταν βλέπω πώς αντιδρούν τα παιδιά από οικογένειες που δεν έχουν σκύλο, πόσο μάλλον άλογα και καγκουρό", λέει. Η Larrelle αποδίδει τη διατήρηση της ιδιότητας του Superhost για 20 συνεχόμενα τρίμηνα στο ότι προσφέρει στους επισκέπτες της έναν προσεκτικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος απέχει όσο χρειάζεται από τη βαβούρα των αξιοθέατων στην περιοχή της.  Παρέχει επίσης μοναδικές ευκαιρίες στους επισκέπτες για να χαλαρώσουν, να συνδεθούν με τη φύση και να βιώσουν, στον βαθμό που εκείνοι θέλουν, την αγροτική ζωή. "Έχουμε πολλούς επισκέπτες που βγαίνουν να ταΐσουν τα ζώα μαζί μου ή που βοηθούν στο βούρτσισμα των αλόγων", λέει. "Και οι επισκέπτες ξυπνούν με θέα τα καγκουρό που χοροπηδάνε έξω από το παράθυρό τους. Αυτό δεν το βρίσκεις παντού."

 

UK_Vicky_1920x1080.jpg

 

Vicky, Πενζάνς, Ηνωμένο Βασίλειο

Η Vicky και ο σύντροφός της, ο Joe, μετακόμισαν το 2006 από το Λονδίνο στην κωμόπολη Πενζάνς, η οποία βρίσκεται στη βραχώδη ακτογραμμή της Κορνουάλης στη Μεγάλη Βρετανία. Εκεί θέλησαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα: να ανοίξουν ένα στούντιο ηχογράφησης και μια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία δίπλα στη θάλασσα. Το ζευγάρι αγόρασε ένα εκπληκτικό βικτωριανό πέτρινο κατάλυμα και χρησιμοποίησε έπιπλα, όργανα και μικροαντικείμενα που θεωρούνται αντίκες για να το διακοσμήσουν. Έτσι εξέφρασαν το μοναδικό στιλ και τη δημιουργικότητά τους. Όταν συνειδητοποίησαν πόσο τους άρεσε να ανοίγουν τις πόρτες του σπιτιού τους για τους μουσικούς με τους οποίους συνεργάζονταν, αποφάσισαν να συνεχίσουν αυτή την ευχάριστη συνήθεια με το να γίνουν οικοδεσπότες στην Airbnb.

 

Η Vicky πιστεύει ότι ο λόγος που έχει διατηρήσει την ιδιότητα του Superhost επί 20 συνεχόμενα τρίμηνα είναι η αγάπη της να δείχνει στους επισκέπτες την ομορφιά του χώρου εκείνου που αποκαλεί σπίτι της.  Όσοι επισκέπτες ενδιαφέρονται, ζουν τη μοναδική εμπειρία της εξερεύνησης ενός τέτοιου στούντιο ηχογράφησης, ενώ κάποιες φορές ίσως έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και τους καλλιτέχνες που εργάζονται εκεί (μερικοί από τους οποίους κάνουν περιοδείες σε όλο τον κόσμο και έχουν γίνει αρκετά διάσημοι). Πάνω απ' όλα, πάντως, απολαμβάνει να προσφέρει τη φιλοξενία της και να δημιουργεί φιλικές σχέσεις με τους επισκέπτες της. "Τους φτιάχνω ένα ωραίο, υγιεινό πρωινό, συζητώ μαζί τους για τη ζωή τους και, εφόσον το θέλουν, δίνω κάποιες συμβουλές", λέει. "Και κάποιες φορές νιώθω να δημιουργείται αβίαστα ένα δέσιμο μεταξύ μας. Πράγματι, κάποιες φορές, μετά από δύο ώρες στο τραπέζι του πρωινού, οι επισκέπτες συνειδητοποιούν ότι ο λόγος που βρίσκονται εδώ είναι για να εξερευνήσουν την Κορνουάλη!"

 

Japan_Daisuke_Hila_1920x1080.jpg

 

Daisuke και Hila, Φουτζιέντα, Ιαπωνία

Ο Daisuke και η Hila ονειρεύονταν να αποκτήσουν μια ιστορική κατοικία σε ένα από τα μαγευτικά αγροτικά χωριά κοντά στη Φουτζιέντα της Ιαπωνίας, όπου θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ταξιδιώτες και να τους βοηθήσουν να γνωρίσουν τον πολιτισμό της περιοχής. Κατά παράδοση, όμως, τέτοιες κατοικίες περνούν από τη μια γενιά στην επόμενη, οπότε ήξεραν ότι θα ήταν δύσκολο να βρουν μία που θα μπορούσαν να αγοράσουν. Όταν τελικά εντόπισαν το παραδοσιακό αυτό σπίτι ηλικίας 96 ετών –στο οποίο πλέον φιλοξενούν επισκέπτες από όλο τον κόσμο– ήταν σε κατάσταση πλήρους ερείπωσης. Το ανακαίνισαν όμως επιμελώς και το μετέτρεψαν σε βάση για την εξερεύνηση της υπαίθρου, από όπου οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να γνωρίσουν τις πτυχές εκείνες της Ιαπωνίας που δεν θα μπορούσαν ποτέ να ανακαλύψουν χωρίς έναν ντόπιο ξεναγό. 

 

Από την έναρξη του προγράμματος Superhost, ο Daisuke και η Hila έχουν γίνει αγαπημένοι οικοδεσπότες για πολλούς επισκέπτες, χάρη στην προσωπική και μοναδική φιλοξενία που προσφέρουν. "Μια εβδομάδα πριν την άφιξη των επισκεπτών επικοινωνούμε μαζί τους ώστε να σχηματίσουμε μια εικόνα για το τι θέλουν να κάνουν", αναφέρει ο Daisuke. "Έπειτα τους παραλαμβάνουμε από τον κοντινότερο σιδηροδρομικό σταθμό και τους δείχνουμε κάποια πράγματα στον δρόμο για το κατάλυμά μας: τα χωράφια ρυζιού, το δάσος μπαμπού, τα χωράφια πράσινου τσαγιού, το χωριό... Είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει η πρώτη επαφή." 

 

"Στη συνέχεια, σταματάμε σε ένα παντοπωλείο και τους βοηθάμε να αγοράσουν τρόφιμα, διότι, όπως είναι φυσικό, όλα είναι στα Ιαπωνικά", προσθέτει η Hila. "Και οι περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν να τους ετοιμάζουμε εμείς το δείπνο."

 

Εκτός από τη φιλοξενία, ο Daisuke και η Hila καλλιεργούν μπαμπού, το οποίο χρησιμοποιείται από ντόπιους τεχνίτες για τη δημιουργία παραδοσιακών αγαθών, όπως είναι τα υφαντά καλάθια, τα αμπαζούρ και οι τσάντες. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη συγκομιδή μπαμπού ή σε εργαστήριο ύφανσης μπαμπού με τον Daisuke. Έτσι, δίνεται μια ευκαιρία στους ίδιους για να μοιραστούν τον πολιτισμό που αγαπούν, αλλά και στους ντόπιους χωρικούς να γνωρίσουν καινούργιους ανθρώπους από όλο τον κόσμο. 

 

"Με ορισμένους ανθρώπους πραγματικά δένεσαι. Ένας επισκέπτης μου έδωσε τσάι που έφερε από την πατρίδα του και μου είπε: 'Είναι το 32ο κατάλυμα που μένουμε μέσω της Airbnb και πρώτη φορά μας υποδέχονται τόσο ζεστά'", λέει η Hila. "Και απλά άρχισα να κλαίω. Ένιωσα τεράστια χαρά και δεν ήξερα τι να πω."

 

Korea_Younghee_1920x1080.jpg

 

Younghee, Γκουάντζου-σι, Νότια Κορέα

Όταν η εικαστική καλλιτέχνιδα Younghee και ο σύζυγός της, Dongwook, επέστρεψαν στην Κορέα αφότου μεγάλωσαν τα παιδιά τους στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, αποφάσισαν να χτίσουν ένα μοναδικό σύγχρονο κατάλυμα που θα εξέφραζε το καλλιτεχνικό τους όραμα: Το "Lemon House" διαθέτει γκαλερί τέχνης, φανταστική θέα στην ύπαιθρο του Γκουάντζου-σι και ένα χαρακτηριστικό παράθυρο σε σχήμα λεμονιού στη σουίτα του τελευταίου ορόφου. "Τα λεμόνια είναι ένα μοτίβο που χρησιμοποιώ συχνά στην τέχνη μου", λέει η Younghee. "Είναι χαλαρωτικό, και αρέσει πολύ στα εγγόνια μου να παίζουν εδώ." 

 

Η Younghee και ο Dongwook αποδίδουν το θάρρος τους να δοκιμάσουν τη φιλοξενία στην Airbnb στην εμπειρία που απέκτησαν από τη ζωή στο εξωτερικό. Και έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία ως Superhost για 20 συνεχόμενα τρίμηνα. "Ο σύζυγός μου και εγώ ζούσαμε απλά", λέει η Younghee. "Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν συναρπαστικό να γνωρίσουμε ανθρώπους από διαφορετικά επαγγέλματα, ακόμη και από διαφορετικές γενιές. Και θεώρησα ότι θα ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία να μοιραστώ τις εμπειρίες μου και να ενθαρρύνω και άλλους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους." 

 

Ως κομμάτι της καθημερινής φιλοξενίας της, η Younghee διακοσμεί το σπίτι με φρεσκοκομμένα αγριολούλουδα, ετοιμάζει πεντανόστιμο πρωινό κάθε πρωί και βοηθά τους επισκέπτες της να βιώσουν την τοπική κουλτούρα και το περιβάλλον με όποιον τρόπο τους αρέσει. Ορισμένοι από τους επισκέπτες της αναφέρουν στις κριτικές τους ότι αυτή και ο σύζυγός της τους πήγαν για ψώνια κι ότι τους ξενάγησαν σε μουσεία ή ακόμα και σε πεζοπορίες. "Κατά τη γνώμη μου, δεν πρόκειται μόνο για προσφορά καταλυμάτων, αλλά και για ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων", λέει η Younghee. Θεωρούμε ότι η φιλοξενία είναι μια υπηρεσία που προσφέρουμε σε άλλους, η οποία, όμως, με τη σειρά της θεραπεύει και εμάς συναισθηματικά."

 

India_Nalin_1920x1080.jpg

 

Nalin, Νέο Δελχί, Ινδία

Έχοντας ταξιδέψει σε 45 χώρες για τη δουλειά του ως προγραμματιστή λογισμικού, ο Nalin κουράστηκε από τα μονότονα εταιρικά ξενοδοχεία και άρχισε να μένει σε καταλύματα μέσω της Airbnb για να βιώσει εμπειρίες που θα του προσέφεραν την οικειότητα του σπιτιού του. Γνώρισε τόσους ενδιαφέροντες ανθρώπους στην πορεία, που αποφάσισε να τους ανταποδώσει τη χάρη, φιλοξενώντας ταξιδιώτες στον τόπο του, το Νέο Δελχί. "Ήδη από πρώτα μου βήματα ως οικοδεσπότη άρχισα να ενθουσιάζομαι όλο και περισσότερο με τη φιλοξενία", λέει. "Κατά βάθος, είμαι κι εγώ ένας ταξιδιώτης. Και μέσω της φιλοξενίας και των ταξιδιών μου πλέον έχω κάποιον φίλο ή κάποια φίλη σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου."

 

Ο Nalin έχει διατηρήσει την ιδιότητα του Superhost επί 20 συνεχόμενα τρίμηνα, ένα επίτευγμα που λέει ότι οφείλεται στην επιθυμία του να αποκτήσει φιλικές σχέσεις με τους επισκέπτες του και να τους προσφέρει την καλύτερη δυνατή φιλοξενία. "Θέλω οι επισκέπτες να αισθάνονται ότι αυτό είναι το σπίτι τους, ακόμα και αν μένουν μόνο πέντε ημέρες", λέει. "Δεν είστε κάποιος ξένος που έχει κάνει κράτηση σε ένα κατάλυμα – ανήκετε εδώ."

 

Η φιλοξενία του Nalin μέσω της Airbnb έχει επεκταθεί από την αρχική του μονάδα σε οκτώ διαμερίσματα που διαχειρίζεται ο ίδιος, προσφέροντας σε κάθε επισκέπτη παροχές όπως φρέσκα λουλούδια και ένα Amazon Echo, αλλά και καθοδήγηση και επικοινωνία, στον βαθμό που προτιμά ο κάθε επισκέπτης. "Πάντα μου αρέσει να συναντώ επισκέπτες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους και να τους βοηθάω να εξερευνήσουν την πόλη με βάση το τι τους αρέσει", λέει. "Τους λέω: 'Αν κάνετε βόλτα στην πόλη και θέλετε συμβουλές για το πού να φάτε ή θέλετε παρέα στο φαγητό σας, τηλεφωνήστε μου.' Είναι σημαντικό να νιώθουν οι επισκέπτες σαν μέλη της οικογένειάς μου."

0 Replies 0