Koppel in Cancún wordt dankzij Airbnb ondernemer in de horecasector

Airbnb
Official Account

Koppel in Cancún wordt dankzij Airbnb ondernemer in de horecasector

In 2015 stelde Diego aan zijn vrouw voor om een kamer in hun huis op Airbnb te zetten om wat bij te verdienen, terwijl hij in Cancún werk zocht als chef-kok. Mariana, die op dat moment in een hotel in de regio werkte, was hier sceptisch over. Ze maakte zich zorgen om haar privacy, maar wilde het toch wel proberen. Ze bleken de interactie met hun gasten erg leuk te vinden en hielpen hen met veel plezier wegwijs te maken in de stad. Ook waren de extra inkomsten meer dan welkom.

 

“Het was geweldig om onze eerste gasten uit landen als Duitsland en Frankrijk te ontvangen”, geeft Mariana aan.

Het koppel genoot er zo van, dat ze ook anderen wilden helpen om hun woning te delen. “Dit is een geweldige manier om economisch onafhankelijker te zijn”, zegt ze.

 

Mariana en Diego, gebouwbeheerders bij Seahorse RentalsMariana en Diego, gebouwbeheerders bij Seahorse Rentals

Die eenpersoonskamer legde het fundament voor Seahorse Rentals, een bloeiend bedrijf voor gebouwbeheer dat het koppel bijna volledig aan de hand van Airbnb realiseerde. Het heeft Diego en Mariana de flexibiliteit gegeven die ze zochten bij het opvoeden van hun jonge kind (en de volgende is onderweg). Ze zeiden al snel na het opzetten van het bedrijf hun baan op en werden fulltime ondernemers in de horecasector.

 

Cancun_image2.jpg

 

Seahorse beheert nu 37 woningen, waaronder twee accommodaties die het stel gekocht heeft en ruimtes van vrienden en buren. Het koppel heeft drie mensen in dienst, allemaal mensen uit de omgeving, die hen helpen met het onderhoud en in de communicatie met gasten. Ruim 90 procent van de werkzaamheden van Seahorse komt voort uit Airbnb. Diego en Mariana omarmden het platform vanaf het begin, omdat ze zo gasten konden aantrekken zonder nog ergens anders te adverteren. Vanwege consequente uitstekende beoordelingen van gasten, bouwden Mariana en Diego op Airbnb snel een netwerk op — ze werden aanbevolen bij zowel potentiële gasten als andere huiseigenaren uit de omgeving die op zoek waren naar een bedrijf om hen te helpen bij het verhuren van hun eigen woning.

 

Mariana denkt dat ze op een ander platform niet zo snel succes hadden kunnen boeken. “Ik kreeg net weer een telefoontje van iemand bij wie wij aanbevolen waren om haar woning te beheren”, aldus Mariana. “We hebben nu zoveel mensen die ons aanbevelen, dat ik haar moest vragen hoe ze aan ons nummer kwam.”

 

Als Mariana en Diego een probleem hebben, weten ze dat de Verhuurdersgarantie van Airbnb hen helpt de volledige waarde terug te krijgen bij eventuele schade aan eigendommen. Dat geeft hun de gemoedsrust om als bedrijf door te blijven groeien.

 

“De ondersteuning, service en zekerheid die ze ons bieden is ongelofelijk”, zegt Mariana. “Telkens wanneer we overwegen om onze accommodaties ergens anders te adverteren, denken we: is het die stap wel waard?”

 

Cancun_image3.jpg

 

Tussen 2016 tot 2018 is de omzet van Seahorse Rentals bijna verdrievoudigd. In de piekmaand van december verdiende het koppel in zowel 2017 als 2018 bijna 500.000 Mexicaanse peso's (meer dan 23.000 euro). Seahorse werkt samen met lokale reisbureaus om gasten korting te kunnen geven. Daarnaast bieden ze een persoonlijke boodschappendienst en kan een chef-kok maaltijden verzorgen, mochten gasten dit willen. Volgens Mariana heeft Airbnb een rol gespeeld in het stimuleren van een nieuw soort toerisme in een regio van Mexico die vooral bekend stond om de all-inclusiveresorts.

 

“We zien de invloed hiervan duidelijk in het centrum”, aldus Mariana. “Veel restaurants konden het hoofd niet boven water houden, omdat de meeste hotels all-inclusive zijn.” Wanneer gasten in een Airbnb verblijven, “leren ze een plek echt kennen”, voegt ze eraan toe.

 

Cancun_image4.jpg

 

Als het aan Mariana ligt, blijft Seahorse groeien met behulp van Airbnb, maar wel iets langzamer. “Het moet niet ten koste gaan van onze persoonlijke benadering.” Hun plan is om elk jaar niet meer dan drie accommodaties aan hun portefeuille toe te voegen. “Je moet aan elke woning veel aandacht besteden om er zeker van te zijn dat gasten goed voorzien zijn”, zegt Mariana.

 

Die aandacht voor detail heeft op onverwachte manieren zijn vruchten afgeworpen. Mariana en Diego hebben met veel van hun terugkerende gasten een goed contact, en vorig jaar ging Mariana tijdens een reis naar Duitsland op bezoek bij hun eerste Airbnb-gast ooit. “We krijgen niet elke gast te zien, maar we ontwikkelen alleen al door de berichten die we elkaar sturen wel een soort band”, aldus Mariana. “De essentie van wat we doen willen we dan ook niet uit het oog verliezen.”

 

 

Wil je hier meer over te weten komen? Klik dan hier voor informatie over professioneel verhuren op Airbnb.

0 Antwoorden 0

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf