Tien manieren om het beste te maken van verhuren tijdens de feestdagen

Airbnb
Official Account

Tien manieren om het beste te maken van verhuren tijdens de feestdagen

AB181779936.jpg

 

De feestdagen staan alweer voor de deur, maar ben jij klaar voor het drukke seizoen? Er zijn zoveel manieren om alles uit deze tijd van het jaar te halen — bijvoorbeeld door van de toename in vraag te profiteren of door je ruimte een feestelijke uitstraling te geven. Hier lees je onze tien beste tips.

 

1. Wees de drukte een stapje voor

Wist je dat oudejaarsavond een van meest gereserveerde nachten van het jaar is op Airbnb? “We krijgen meestal al in augustus reserveringen voor oudejaarsavond", zeggen Branka en Silvia uit Zagreb, Kroatië. Dat geldt trouwens niet alleen voor oud en nieuw. Gasten plannen al hun reizen vaak al maanden van tevoren. Het is dan ook nooit te vroeg om je kalender bij te werken, want je wilt natuurlijk niet dat iemand je ruimte reserveert nog voordat je de kans hebt gehad om je tarieven, beschikbaarheid en andere voorwaarden bij te werken.

 

2. Denk aan je eigen kalender

Heb je zelf plannen voor de feestdagen? Zorg ervoor dat je de datums op je kalender blokkeert waarop je (waarschijnlijk) geen gasten kunt ontvangen en gebruik de synchronisatiefunctie voor kalenders om dubbele reserveringen en bijbehorende annuleringen te voorkomen, als je jouw ruimte ook op andere websites adverteert.

 

3. Houd rekening met speciale evenementen

Naast feestdagen als Diwali, Chanoeka, Kerstmis en Kwanzaa, worden er in sommige steden speciale evenementen gehouden die veel bezoekers trekken. Komen er bij jouw in de buurt populaire festivals of concerten aan? Het is belangrijk dat je deze datums weet wanneer je je kalender instelt. Blijf op de hoogte van wat er in je omgeving gebeurt door bijvoorbeeld contact op te nemen met VVV-kantoren, lid te worden van groepen op sociale media en je aan te melden op een website of app van evenementen.

 

4. Speel met je tarieven

Doe wat marktonderzoek om erachter te komen wat het beste tarief is voor je ruimte tijdens de feestdagen. Hiervoor moet je dus naar de concurrentie kijken, of het nu andere verhuurders op Airbnb zijn of hotels in de regio. Een andere optie is om Slimme Tarieven in te schakelen om je nachttarief automatisch bij te werken op basis van je instellingen en meer dan 70 factoren die prijzen beïnvloeden, waaronder de seizoensgebonden vraag. Zorg er wel voor dat je een minimumprijs instelt, zodat je tarief nooit lager is dan waar jij je prettig bij voelt.

 

5. Overweeg een minimumverblijf in te stellen

Zodra je een goed overzicht hebt van alle feestdagen en andere belangrijke datums, kun je de instellingen van je kalender bepalen. Veel verhuurders kiezen er namelijk voor een minimumverblijf te hanteren voor populaire datums.  Door gasten te verplichten een minimum aantal nachten te reserveren, kun je minder tijd besteden aan het beheren  — en schoonmaken — van je ruimte en tegelijkertijd je inkomsten maximaliseren.

 

6. Lees je eigen Huisregels nog eens door

Met alle aankomende festiviteiten is dit het perfecte moment om duidelijk te maken wat gasten wel en niet kunnen doen in je ruimte. Mogen ze een oudejaarsfeestje organiseren? En hoe zit het met het uitnodigen van een paar familieleden voor een diner op Thanksgiving? Je kunt je Huisregels in deze tijd van het jaar strenger of milder maken en gasten eraan herinneren dat ze ermee akkoord moeten gaan voordat ze reserveren.

 

7. Open je deuren voor gezinnen

Voor ouders die met kinderen reizen, kan een gezinsvriendelijke ruimte al een reden voor een feestje zijn. Trek meer gasten aan en maak hun reis nog fijner door voorzieningen te regelen waar gezinnen waarde aan hechten, zoals een wiegje, kinderstoel, speelgoed en bordspellen. Overweeg ook om informatie te verstrekken waarmee gasten alles uit hun reis naar jouw stad kunnen halen, en zet die net als Superhost Elsie uit Nashville bijvoorbeeld in je reisgids. “Het kan voor gasten het verschil maken als je activiteiten speciaal voor kinderen in je reisgids zet.”

 

8. Zorg voor een feestelijke sfeer

Wil je het verblijf van je gasten nog specialer maken? Laat je dan inspireren door het seizoen, variërend van feestversiering tot het delen van streekgerechten en tradities. “[Gasten] waarderen deze extra inspanningen enorm en houden over het algemeen van een ‘huiselijke' sfeer”, aldus verhuurders Kelly en Larry uit New Braunfels, Texas. “Ik vind het erg leuk als ik ze naast de aangestoken pompoenen op de veranda of bij de kerstboom zie zitten, terwijl ze warme chocolademelk drinken uit de mokken die ik voor ze heb klaargezet.”

 

9. Houd rekening met het weer

Valt er tijdens de feestdagen veel sneeuw in jouw regio? Of begint jouw zomer in december? Mogelijk zijn je gasten niet vertrouwd met de typische weersomstandigheden in jouw omgeving. Overweeg om nuttige voorwerpen in je ruimte klaar te leggen, zoals paraplu's, strooizout of zelfs zonnebrandcrème, waardoor gasten zich nog meer op hun gemak voelen. Vergeet daarnaast niet om belangrijke instructies mee te geven. Verhuurder Monica uit Ormstown, Canada, vertelt gasten bijvoorbeeld: "De oprit wordt vrijgemaakt door een van onze tractors wanneer het niet meer sneeuwt, maar de trap en ruimte bij de voordeur zijn de verantwoordelijkheid van de gast.”

 

10. Vergeet de veiligheid niet

Nu we het toch over het weer hebben:  denk eraan dat je gaskachels, generatoren en open haarden in de koudere maanden waarschijnlijk meer gebruikt worden, wat een verhoogd risico op huisbranden en koolmonoxidevergiftiging met zich meebrengt. Zorg dat er een of meer brandblussers en een rook- en koolmonoxide-alarm aanwezig zijn in je ruimte. Het is ook goed om de schoorsteen en verwarming jaarlijks te laten onderhouden en te controleren op verstoppingen en corrosie. Deze tijd van het jaar is hectisch, maar met een aantal simpele voorzorgsmaatregelen is veiligheid in ieder geval al een zorg minder.

 

Wat zijn jouw tips voor feestelijk en zorgeloos verhuren tijdens de feestdagen? Deel ze vooral hieronder.

0 Antwoorden 0

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf