Verbeteringen van recensies van gasten, Huisregels, annuleringen en nog veel meer in het laatste nieuws voor hosts

Airbnb
Official Account

Verbeteringen van recensies van gasten, Huisregels, annuleringen en nog veel meer in het laatste nieuws voor hosts

belo.png

 

In het laatste nieuws voor hosts vertelt Catherine Powell wat Airbnb de afgelopen maanden heeft gedaan om jullie zorgen weg te nemen. Ze geeft ook uitgebreid antwoord op verschillende rechtstreekse vragen van hosts.  Dankzij feedback van hosts tijdens workshops en hier in het Communitycentrum voeren we verschillende nieuwe functies in.

 

Klik op de CC knop in de YouTube video om ondertiteling toe te voegen en klik op 'instellingen' om de taal te wijzigen.

 

Airbnb verbetert het recensieproces voor gasten om recensies eerlijker te maken. Zo hebben we de meeste recensievragen die gasten na hun verblijf voorgelegd krijgen, herschreven. In plaats van bijvoorbeeld te vragen of de beschrijving van een advertentie onjuist was, vragen we nu of deze juist was.  Hierdoor is de kans groter dat gasten een neutralere recensie achterlaten die een eerlijk beeld van je gastvrijheid geeft.

 

Ongeoorloofde feesten zijn ook een belangrijk aandachtspunt voor hosts. Daarom lanceren we een aantal nieuwe functies om je daartegen te beschermen. Vanaf eind deze maand kun je bijvoorbeeld een reservering meteen annuleren als je op basis van een gegronde reden vermoedt dat er een feestje zal worden gehouden tijdens het verblijf. Je hoeft daarvoor geen contact op te nemen met de klantenservice. Als ons beoordelingsteam akkoord gaat met je reden, worden er geen financiële sancties opgelegd en heeft dit geen invloed op je Superhost-status.

 

Als ons team een annulering beoordeelt, zoeken ze naar bewijs van een potentieel feestje in berichtenreeksen of eerdere recensies van gasten.  Zoals altijd moeten deze annuleringen voldoen aan het Anti-discriminatiebeleid van Airbnb. We controleren zorgvuldig of er geen sprake is van een oneerlijke behandeling die tegen ons beleid indruist.

Veel hosts hebben ook gevraagd of we de Huisregels prominenter op de advertentiepagina's kunnen zetten. Gasten kunnen ze dan lezen voordat ze reserveren, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Vanaf volgende maand zijn jullie Huisregels dan ook op vier verschillende plekken zichtbaar wanneer een gast een verblijf reserveert:

  1. Belangrijke huisregels — zoals dat roken of huisdieren niet zijn toegestaan — staan bovenaan je advertentiepagina, zodat ze prominent in beeld verschijnen wanneer gasten aan het zoeken zijn.
  2. Al je Huisregels staan in de informatie op je advertentiepagina, ook belangrijke veiligheidsinformatie.
  3. De Huisregels worden nog een keer vermeld op de bevestigingspagina van de reservering. Gasten moeten ermee akkoord gaan voordat ze een reservering voltooien.
  4. De Huisregels staan ook in de bevestigingsmail van de reservering om gasten voor hun aankomst te herinneren aan wat je van hen verwacht.

Huisregels moeten altijd in overeenstemming zijn met het beleid en de voorwaarden van Airbnb, waaronder onze Gebruiksvoorwaarden en ons Anti-discriminatiebeleid.

 

In dit artikel in het Informatiecentrum staat een compleet overzicht van alle verbeteringen. Bedankt dat je ons laten weten welke onderwerpen belangrijk voor je zijn en dat je ons feedback geeft die ons helpt om de community voor hosts te verbeteren. Geef aan wat je graag behandeld wilt zien in een volgende editie van het laatste nieuws voor hosts met Catherine.

2 Antwoorden 2
Mirjam70
Level 1
Leiden, Netherlands

Dear airbnb host....

i wonder how everbody manage this corona period?

i dont rent my room any more since the lockdown. The goverment or airbnb is not compensate the losses. But iam financial depended of my bookings. So my question is how do you manage? Is there a fund for people depended of airbnb? Iam wonder if there is a fund or something to help out this long long corona period.... thanks for answer!

Emiel1
Level 10
Leeuwarden, The Netherlands

Hoi @Mirjam70 

In het begin (vanaf maart) was er een fonds van airbnb voo wat tegeomoetkoming, maar voorwaarden waren erg streng. Ook was er wat compensatie voor annuleringen wegens Covid. Maar beide zijn er niet meer. Je bent niet de enige die geen of weinig boekingen meer krijgt. Ik heb recent nog enkele boekingen gehad, maar nu na de recente lock-down zit de klad er voorlopig weer in. Hopelijk gaan we volgende jaar betere tijden tegemoet !

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf