De Stad van de Maand october 2024: Den Haag 🇳🇱

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

De Stad van de Maand october 2024: Den Haag 🇳🇱

Den Haag, Netherlands.jpeg

Hallo allemaal 👋

 

We zijn blij om de 9e stad van onze "Stad van de Maand" serie met jullie te delen!

 

Deze maand staat Den Haag, Nederland 🇳🇱 in de schijnwerpers, een stad die bekend staat om haar politieke invloed en rijke culturele erfgoed. Als de thuisbasis van de Nederlandse regering en het Internationale Gerechtshof, is Den Haag een stad van recht en vrede.

 

Van het prachtige Binnenhof tot de koninklijke paleizen en het indrukwekkende Kunstmuseum, Den Haag biedt voor ieder wat wils. Of je nu geniet van een wandeling langs de stranden van Scheveningen, de gezellige binnenstad verkent, of je onderdompelt in de kunst en cultuur, Den Haag verrast altijd!

 

Ben je host in Den Haag of heb je de stad onlangs bezocht? We horen graag jouw tips, ervaringen en verborgen parels. Deel je verhalen en aanbevelingen met ons hieronder! 👇

 

Je kunt alle eerder uitgelichte steden hier vinden 👈

 

We horen graag van je!

 

Quincy

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

2 Antwoorden 2
Ronald-Ferdinand0
Level 1
The Hague, Netherlands

Goedemorgen Quincy

zeker heb ik hele leuke tips voor het bezoeken van onze prachtige stad van Zuid-Holland, Den Haag.

 

Den Haag heeft een breed scala aan bezienswaardigheden en restaurants. Hier zijn enkele hoogtepunten:

 

Bezienswaardigheden:

 

1. Binnenhof: Het politieke hart van Nederland, waar het parlement is gevestigd. Bezoek het historische Ridderzaal en de Hofvijver.

2. Vredespaleis: Dit iconische gebouw herbergt het Internationaal Gerechtshof en het Permanent Hof van Arbitrage. Er zijn rondleidingen beschikbaar.

3. Mauritshuis: Een kunstmuseum dat meesterwerken zoals “Het Meisje met de Parel” van Vermeer tentoonstelt.

4. Escher in Het Paleis: Een museum gewijd aan de werken van graficus M.C. Escher, gevestigd in een voormalig koninklijk paleis.

5. Panorama Mesdag: Een 360-graden schilderij van de zee en de duinen van Scheveningen, een unieke ervaring in Europa.

6. Madurodam: Een miniatuurstad waar je heel Nederland op schaal kunt verkennen.

7. Scheveningen Pier en Strand: De plek om uit te waaien, een drankje te doen of te genieten van het uitzicht over de Noordzee.

8. Paleis Noordeinde: Het werkpaleis van de Nederlandse koning, met een prachtige tuin die toegankelijk is voor bezoekers.

 

Leuke Restaurants:

 

1. Restaurant De Dis: In de sfeervolle wijk de Denneweg, serveert gerechten met lokale producten in een moderne Nederlandse stijl.

 

2. Walter Benedict: Een trendy bistro die Frans-geïnspireerde gerechten en goede wijn serveert, perfect voor brunch of diner.

 

3. Catch by Simonis: Een prachtig restaurant aan de haven van Scheveningen met verse visgerechten en een schitterend uitzicht.

 

4. Riva: Bekend om zijn moderne en creatieve gerechten, biedt Riva een unieke eetervaring in een intieme setting.

 

5. Bøg: Dit Scandinavische restaurant in het centrum van Den Haag biedt een moderne en frisse keuken met hoogwaardige lokale ingrediënten.

 

6. The Penthouse: Gelegen in een van de hoogste gebouwen van Den Haag, biedt dit restaurant een fenomenaal uitzicht over de stad, met een internationale menukaart.

 

7. Little V: Een Vietnamees restaurant met een moderne twist, gelegen naast het historische centrum, ideaal voor liefhebbers van Aziatische gerechten.

 

8. Restaurant Calla’s: Een Michelin-sterrestaurant dat verfijnde gerechten serveert in een stijlvolle omgeving.

 

Den Haag combineert geschiedenis, cultuur en culinair genot. Van historische gebouwen en musea tot hippe eettentjes, er is voor ieder wat wils!

 

Ook kan ik aanbevelen de Hofstad tram. Dit is een rijdend restaurant op de tramsporen van Den Haag die een zalig viergangen diner reserveert inclusief wijnen voor een bedrag van € 120 per persoon. Reserveren  is zeker aanbevolen want er zijn wachttijden van zes maanden.  Mocht je in Den Haag zijn of plannen hebben om naar Den Haag toe te komen dan moet je dit zeker gedaan hebben. 

Wat zeker ook de moeite waard is is het bezoeken van de Gevangen Poort. Deze staat in het centrum van Den Haag tegenover de Hofvijver. Je kunt een rondleiding plannen en deze gevangenis uit de middeleeuwen bezoeken. 

 

De Pier van Scheveningen is een van de meest iconische plekken aan de Nederlandse kust, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. De eerste pier, bekend als de “Wandelhoofd Koningin Wilhelmina,” werd geopend in 1901 en diende als een promenade voor de elite, waar mensen konden flaneren en genieten van het uitzicht op de zee. Helaas werd deze pier tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter grotendeels verwoest.

 

Na de oorlog werd besloten om een nieuwe pier te bouwen. Deze werd in 1959 geopend en had een modernere uitstraling. De nieuwe pier bestaat uit een hoofdgang met vier eilandjes, waar bezoekers konden genieten van restaurants, winkels en zelfs een casino. In de loop der jaren heeft de pier verschillende renovaties en veranderingen ondergaan.

 

Tegenwoordig is de pier een moderne toeristische trekpleister met een reuzenrad, een bungeejump-faciliteit en diverse horecagelegenheden. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van een panoramisch uitzicht over de Noordzee en de kust van Scheveningen, en het blijft een belangrijk symbool van deze badplaats.

 

De Pier is zowel geliefd bij toeristen als de lokale bevolking, die er komen voor ontspanning, recreatie en diverse evenementen. Het blijft een levendig onderdeel van het erfgoed van Scheveningen en een populaire bestemming aan de Nederlandse kust.

 

vanuit ons familiehuis is het 6 minuten lopen naar de tram die je rechtstreeks brengt naar het centrum van Den Haag.  dat scheelt parkeerkosten  en lang reizen .

 

Wij wensen iedereen heel veel plezier in onze mooie stad Den Haag en boek gerust bij ons familiehuis ,

 

groetjes familiehuis westen . 




Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

Hallo @Ronald-Ferdinand0!

 

Bedankt voor je uitgebreide en leuke bericht! Wat een geweldige tips heb je gedeeld voor het verkennen van Den Haag! Ik krijg er meteen zin van om weer eens een dagje in de stad door te brengen. Binnenhof, het Vredespaleis en het prachtige Mauritshuis blijven echte must-sees, maar ik vond je suggestie voor de Hofstad tram ook super origineel! Dat klinkt als een geweldige culinaire ervaring met een uniek uitzicht.

 

Scheveningen blijft natuurlijk een favoriet, vooral met die boeiende geschiedenis van de pier – altijd leuk om die achtergrondverhalen te horen. En met al die fijne restauranttips die je hebt gegeven, kan ik bijna niet kiezen waar ik als eerste heen zou gaan!

 

Jullie familiehuis klinkt als een heerlijk uitvalsbasis, en zo dichtbij de tram, dat is natuurlijk ideaal om zonder gedoe de stad in te gaan. Heel fijn dat jullie zo enthousiast delen over jullie mooie stad!

 

Groetjes en hopelijk tot snel in Den Haag! 

 

Quincy

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf