‌🍃‌[FESTIVAL] Strijd tegen voedselverspilling ‌🍃‌

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

‌🍃‌[FESTIVAL] Strijd tegen voedselverspilling ‌🍃‌

Screenshot 2024-04-22 at 11.02.21 AM.png

Op 24 april is het Stop Voedselverspilling Dag, een cruciale herinnering aan de dringende noodzaak om de problemen van overconsumptie en verspilling aan te pakken en zinvolle verandering teweeg te brengen.

 

Iedereen, van individuen tot overheden, probeert uit te vinden hoe we dit probleem kunnen aanpakken. Het is niet alleen een sociaal of humanitair probleem, maar ook een milieuprobleem.

 

Een groot deel van het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd, gaat verloren en deze hoeveelheid voedselafval die op een stortplaats terechtkomt, kan bijdragen aan problemen voor onze planeet. Grote hoeveelheden voedsel breken na verloop van tijd op natuurlijke wijze af en dragen in grote mate bij aan de opwarming van de aarde en de erosie van de ozonlaag door de grote hoeveelheid methaangas die vrijkomt bij de afbraak. We kunnen de door de mens veroorzaakte uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk verminderen als we stoppen met het verspillen van voedsel.

 

Een eenvoudige zoekopdracht op internet levert een scala aan opties op voor mensen die hun voedselverspilling willen verminderen, bijvoorbeeld:

  • Je voedselopslag controleren om ervoor te zorgen dat je voedsel zo vers mogelijk blijft
  • Begrijpen wanneer voedsel over datum is
  • Zelfs creatief zijn met je restjes zodat ze niet in de vuilnisbak belanden!

Er zijn zoveel manieren waarop we een positief verschil kunnen maken in onze wereld, en bewust omgaan met onze voedselverspilling is maar één stukje van de puzzel.

 

Heb je nagedacht over wat je kunt doen, of al doet, om voedselverspilling tegen te gaan? Of je nu net begint of al vooruitgang boekt, ik hoor graag je ervaringen. En als je vragen of suggesties hebt over hoe we het nog beter kunnen doen, deel ze dan alsjeblieft!

 

Quincy

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

1 Antwoord 1
Patricia3617
Level 9
Maaseik, Belgium

Hallo Quincy , 

Hallo allemaal,

ikzelf werk met de app Too Good to Go om voedselverspilling tegen te gaan , ons gezin bespaar daarmee veel geld & zorg voor onze planeet te gelijker tijd; 

Het fijne is dat die app wereldwijd actief is en overal zijn er partners die aan meedoen ..ikzelf gebruik ze hier in Belgie maar ook in Spanje als ik daar ben, 

Ik raad jullie allemaal om een kijkje te nemen , app is gratis te downloaden in PlayStore;

Ben benieuwt naar reacties 😀

Fijn dag allemaal ,

Patricia. 

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf