10 načina da iskoristite sve prednosti ugošćivanja u vrijeme blagdana

Airbnb
Official Account

10 načina da iskoristite sve prednosti ugošćivanja u vrijeme blagdana

AB181779936.jpg

 

Približava se vrijeme blagdana. Jeste li spremni za sezonu s mnoštvom rezervacija? Mnogo je načina da iskoristite sve prednosti ovog doba godine, bilo da zbog povećane potražnje povećate broj rezervacija ili da unesete blagdanski duh u prostor koji iznajmljujete. Evo naših 10 najvažnijih savjeta.

 

1. Budite brži od drugih

Jeste li znali da je Silvestrovo jedan od datuma u godini s najviše rezervacija na Airbnbu? „Ljudi obično rezerviraju naš smještaj za Silvestrovo već u kolovozu”, kažu Branka i Silvia iz Zagreba. No to nije slučaj samo s Novom godinom. Budući da gosti obično planiraju svoja putovanja mjesecima unaprijed, nikada nije prerano da ažurirate svoj kalendar za određeno razdoblje godine. Izbjegnite situaciju da netko rezervira vaš smještaj prije nego što ažurirate cijene, dostupne datume i ostale uvjete.

 

2. Isplanirajte svoj raspored

Već imate određene planove za blagdane? Ne zaboravite u kalendaru blokirati datume kad nećete moći primiti goste ili kad postoji mogućnost da to nećete moći učiniti. Ako smještaj oglašavate i na drugim internetskim stranicama, upotrijebite značajku sinkronizacije kalendara kako biste izbjegli dvostruke rezervacije i moguća otkazivanja zbog toga.

 

3. Uzmite u obzir posebna događanja

Osim praznika kao što su Diwali, Hanuka, Božić i Kwanzaa, u nekim se gradovima održavaju i posebna događanja koja privlače mnogo posjetitelja. Bliže li se neki popularni lokalni festivali ili koncerti? Važno je da pratite datume tih događanja kako biste mogli prilagoditi svoj kalendar u skladu s time. Povežite se s lokalnom turističkom zajednicom, uključite se u grupe na društvenim mrežama ili se registrirajte u aplikacijama odnosno na internetskim stranicama s različitim događanjima kako biste pratili što će se sve odvijati u vašoj okolici.

 

4. Eksperimentirajte s cijenama

Istražite stanje na tržištu i saznajte kako odrediti najbolju cijenu za svoj smještaj u određenom razdoblju. To znači da morate proučiti svoje konkurente, odnosno druge Airbnb domaćine ili lokalne hotele. Koja je druga mogućnost? Uključite pametne cijene koje će automatski ažurirati vašu cijenu noćenja na temelju vaših postavki i više od 70 čimbenika koji mogu utjecati na cijenu, uključujući sezonsku potražnju. Samo pripazite da odredite minimalnu cijenu kako vam se cijena nikad ne bi spustila ispod iznosa koji vam odgovara.

 

5. Razmotrite postavljanje uvjeta za minimalni boravak

Kad saznate datume svih blagdana i druge važne datume, u skladu s time prilagodite postavke u svom kalendaru. Mnogi domaćini za popularne datume odrede minimalni boravak.  Ako odredite minimalni broj noćenja, potrošit ćete manje vremena na upravljanje rezervacijama (i na čišćenje!), a usto ćete povećati svoju zaradu.

 

6. Provjerite svoj kućni red

Budući da se vrijeme blagdana bliži, sada je pravi trenutak da razjasnite što gosti smiju, a što ne smiju raditi u vašem smještaju. Je li im dopušteno organizirati doček Nove godine? Mogu li pozvati članove obitelji na večeru za Dan zahvalnosti? Možete iskoristiti ovo doba godine da dodatno postrožite pravila svog kućnog reda ili pak da gostima date više slobode. Osim toga, možete podsjetiti goste da moraju ta pravila prihvatiti prije ugovaranja rezervacije.

 

7. Primajte obitelji

Kad je riječ o roditeljima koji putuju s djecom, već sam smještaj prikladan za obitelji može biti dovoljan razlog za slavlje. Privucite veći broj gostiju i pružite im što ugodnije iskustvo. U smještaj dodajte sadržaje koji su bitni za obitelji, kao što su dječji krevetić, stolica za hranjenje, igračke i društvene igre. Također biste mogli svojim gostima pripremiti korisne informacije koje će im omogućiti da maksimalno iskoriste vrijeme provedeno u vašem gradu. Superhost Elsie iz Nashvillea takve informacije stavlja u svoj vodič. „Gostima je zaista korisno kad u svom vodiču imate poseban dio u kojem su navedene aktivnosti prikladne za djecu.”

 

8. Unesite dašak blagdanskog ozračja

Želite li gostima priuštiti zaista nezaboravan boravak? Neka vas blagdansko ozračje inspirira da, primjerice, uljepšate prostor nekim blagdanskim ukrasima ili da gostima otkrijete sve o tradicionalnoj hrani i običajima u vašem gradu. „[Gosti] zaista cijene kad uložite dodatan trud i kad se u prostoru osjeti ona ‘domaća’ atmosfera”, kažu domaćini Kelly i Larry iz New Braunfelsa u Teksasu. „Veseli me kad ih vidim na trijemu s izrezbarenim i osvijetljenim bundevama ili pored božićnog drvca kako pijuckaju vruću čokoladu iz šalica koje smo odabrali posebno za njih.”

 

9. Vodite računa o vremenskim uvjetima

Pada li na vašem području puno snijega tijekom blagdana? Ili pak kod vas ljeto počinje u prosincu? Gosti koji dolaze u posjet možda nisu upoznati s uobičajenim vremenskim uvjetima na vašem području. Bilo bi dobro da u svom smještaju gostima ostavite neke bitne predmete kao što su kišobran, lopata za snijeg ili pak krema za sunčanje jer takve stvari uvelike pridonose udobnosti. I ne zaboravite im dati sve potrebne upute. Primjerice, Monica iz Ormstowna u Kanadi svojim gostima kaže sljedeće: „Kolni prilaz čisti ralica kada prestane padati snijeg, a na gostu je da očisti stepenice i podest.”

 

10. Ne zaboravite na sigurnost

Kad već govorimo o vremenskim prilikama, u hladnijim mjesecima vjerojatno češće upotrebljavate plinske grijalice, generatore i dimnjake. Time se i povećava rizik od požara u domu i trovanja ugljikovim monoksidom. U prostoru postavite jedan ili više aparata za gašenje požara te detektor dima i ugljikovog monoksida. Također je dobro jednom godišnje servisirati dimnjake i ventilacijske otvore kako bi se provjerilo ima li začepljenja ili korozije. Budući da su blagdani sami po sebi stresno doba godine, poduzmite nekoliko jednostavnih mjera opreza kako biste zajamčili sigurnost gostiju i imali jednu stvar manje o kojoj se morate brinuti.

 

Koji su vaši savjeti za primanje gostiju bez stresa tijekom blagdana? Napišite ih u komentarima u nastavku!

0 Replies 0