Razvoj i poboljšanja u programu Superhost

Airbnb
Official Account

Razvoj i poboljšanja u programu Superhost

Superhost Criteria.jpg

 

Paralelno s porastom broja domaćina i sve većom različitošću unutar zajednice, Airbnbova se pravila i programi također moraju razvijati i prilagođavati ne samo zato da bi se našom platformom mogli uspješno koristiti ljudi iz cijeloga svijeta, već i zato da bismo odali priznanje domaćinima za njihov trud i brigu o gostima. Stoga uvodimo neke promjene u programu Superhost kako bi on bio što pravedniji, uključivao sve skupine korisnika i bio što korisniji svim domaćinima.

 

 

Stope recenzija

Za stjecanje statusa Superhosta najvažnije je imati odlične recenzije. Osim toga, one pomažu u stvaranju zajednice koja se odlikuje transparentnošću i povjerenjem između gostiju i domaćina. Domaćini, međutim, nemaju kontrolu nad time hoće li im gosti napisati recenziju ili ne. Nakon što smo analizirali podatke na svjetskoj razini i razgovarali sa Superhostovima u nekoliko zemalja, došli smo do zaključka da stopa pisanja recenzija nije ista u svim zemljama. Dok neki putnici uvijek pišu recenzije, drugi to čine vrlo rijetko. Zbog tih se odstupanja domaćini mogu zateći u nepovoljnom položaju kad je riječ o statusu Superhosta. Kako bi postupak evaluacije bio pravedniji prema svim članovima naše globalne zajednice, više ne tražimo da domaćinima najmanje 50 % gostiju mora napisati recenziju kako bi mogli ostvariti (ili zadržati) status Superhosta.

 

 

Uvjeti otkazivanja

U sklopu nastojanja da Airbnbovi programi zadovoljavaju potrebe svih domaćina, mijenjamo i pravilo koje se odnosi na uvjete otkazivanja. Dosad Superhostovi nisu smjeli imati nijednu otkazanu rezervaciju, no za domaćine koji imaju iznimno velik broj rezervacija i oglašavaju nekoliko smještaja taj je standard nepraktičan. Da bi program bio što pravedniji prema domaćinima koji imaju iznimno velik broj rezervacija, sada dopuštamo jedno otkazivanje na 100 rezervacija ugovorenih u proteklih godinu dana, što znači da stopa otkazivanja mora biti manja od 1 %, a kod izračuna se uzimaju u obzir svi vaši oglasi. Važno je napomenuti da otkazivanje rezervacija shvaćamo vrlo ozbiljno, baš kao i dosad. U proteklih su se pet godina naši Superhostovi doista trudili zadobiti povjerenje svojih gostiju, a to ćemo i dalje nagrađivati odajući priznanje najpouzdanijim domaćinima sa statusom Superhosta.

 

Izmjene u pogledu uvjeta otkazivanja i recenzija stupit će na snagu s početkom tromjesečne evaluacije za status Superhosta koja je na rasporedu 1. srpnja. U isto će se vrijeme mijenjati i kontrolne ploče domaćina kako bi se podaci prikazivali prema novim kriterijima.

 

 

Pratite naše obavijesti

Nastojimo neprestano uvoditi poboljšanja u programu Superhost kako bi on imao smisla za sve naše domaćine. To podrazumijeva jasne i pravedne kriterije za ostvarivanje uvjeta sudjelovanja u programu i brigu o tome da program donosi prednosti svim Superhostovima. Od cjelokupnog oblikovanja programa do načina na koji članovi naše zajednice ostvaruju predviđena priznanja i nagrade, nastojimo se pobrinuti da budete što zadovoljniji iskustvom ugošćivanja, ali i što uspješniji kao domaćin. Stoga pratite naše obavijesti jer bit će još mnogo uzbudljivih novosti.

0 Replies 0