U slučaju da ste propustili: 3 novosti o proizvodima

Airbnb
Official Account

U slučaju da ste propustili: 3 novosti o proizvodima

AB123472831.jpg

 

Rekli ste nam da se moramo više potruditi kad je riječ o tome kako vas obavještavamo o svim novostima koje uvodimo u vezi s našim značajkama, alatima i pravilima koji utječu na vas kao domaćine. I slažemo se s vama! Stoga smo uveli ovu novu rubriku „U slučaju da ste propustili” u kojoj ćemo vas redovito obavještavati o svim novostima kako bismo domaćinima poput vas omogućili da bolje razumiju sva poboljšanja koja naši timovi za razvoj proizvoda i inženjeri uvode na Airbnbu. To podrazumijeva promjene koje se uvode i za domaćine i za goste jer smo svjesni da to sve zajedno utječe na ugošćivanje. U nastavku pročitajte čime su se naši timovi bavili ovog mjeseca.

 

Učinkovitiji način na koji gosti mogu uspoređivati smještaje

Možda ste već primijetili da testiramo novi način prikazivanja ocjena koji će zamijeniti trenutačni sustav ocjena u obliku zvjezdica koje gosti uzimaju u obzir prilikom traženja smještaja. Gosti će sada vidjeti vašu ukupnu ocjenu u obliku broja s dvije decimale (na primjer, 3,82 ili 4,79). Taj novi način prikazivanja ne utječe na vašu ocjenu ni na cjelokupni sustav ocjenjivanja. Samo mijenjamo način na koji se gostima prikazuje vaša ocjena.

 

Zašto se uvodi ta promjena? Istraživanja su pokazala da gosti teško mogu razlikovati smještaje koji su ocijenjeni zvjezdicama. Budući da se ocjena u obliku zvjezdice zaokružuje na pola bliže decimale, gostima se za sve te smještaje prikazivala ocjena od 4,5 ili 5 zvjezdica, što su smatrali vrlo nepreciznim i zbog čega su morali tražiti od domaćina više informacija prije nego što bi rezervirali smještaj. Zahvaljujući novom načinu prikazivanja brojčanih ocjena, gosti sada mogu preciznije usporediti smještaje, zbog čega će se lakše odlučiti za rezerviranje!  

 

Novosti o kolekcijama za obiteljska i poslovna putovanja

Prošle smo godine uveli kolekcije za obiteljska i poslovna putovanja, a radi se o skupinama  oglasa kojima se želi privući poslovne putnike i obitelji. Kako bismo zadovoljili potrebe određenih skupina putnika, zamolili smo vas da u svojim oglasima navedete određene sadržaje, poput mogućnosti samostalnog dolaska u smještaj i prostora za rad na prijenosnom računalu za poslovne putnike ili pak televizora i kuhinje za obitelji. U međuvremenu su nam se mnogi od vas požalili da ne razumiju ili se ne slažu s nekim od kriterija na temelju kojih se vaš oglas može prikazivati u tim kolekcijama.

 

Uvažili smo vaše komentare tako da više nećemo od vas tražiti da dodate sadržaje na temelju kojih bi se vaš oglas prikazivao u jednoj od tih kolekcija. Odsada ćemo uzimati u obzir ocjene iskusnih poslovnih putnika kako bismo vidjeli koji su smještaji prikladni za poslovna putovanja. Na temelju njihovih ćemo ocjena istaknuti oglase s najvišim ocjenama. Primjerice, gosti sada mogu odabrati opciju „Poslovno putovanje” kad traže smještaj za poslovno putovanje, a u rezultatima pretraživanja prikazat će se smještaji kojima su drugi poslovni putnici dodijelili visoke ocjene, a imali su slične kriterije pretraživanja. Još uvijek razmišljamo kako bismo mogli istaknuti najbolje smještaje za obitelji, stoga redovito pratite naše obavijesti.

 

 

Da zaključimo, to znači da ćete imati manje posla i da više nema kontrolnih popisa sadržaja kojih se morate pridržavati. No naši poboljšani algoritmi omogućit će da se vaš oglas i dalje prikazuje gostima kojima bi vaš smještaj odgovarao.

 

Nova kontrolna ploča domaćina

Kontinuirano ulažemo trud u razvoj vaše kontrolne ploče domaćina kako bi vam omogućili lakše upravljanje svim obvezama povezanim s ugošćivanjem, bolju koordinaciju i komunikaciju s gostima te ostvarivanje boljih rezultata u ulozi domaćina.

 

Uzeli smo u obzir komentare koje smo od vas dobivali u posljednje vrijeme te smo vam u pogledu kontrolne ploče pripremili četiri važne novosti:

  • Informacije je sada jednostavnije pronaći: važne informacije, kao što su upiti i zahtjevi za rezervaciju koje gosti šalju, odsad će se uvijek prikazivati na vrhu vaše kontrolne ploče kako bi ih bilo jednostavnije i brže pronaći.
  • Istaknute novosti: obavijesti o Airbnbovim novim alatima i novostima odsada će se uvijek prikazivati na vrhu kako biste lakše pratili sve što se događa.
  • Pregledni prikaz rezultata: vaši se rezultati (ukupna ocjena, recenzije, stopa odgovora, zarada i dr.) sada prikazuju u većem formatu i na vidljivijem mjestu.
  • Savjeti bolje prilagođeni vašim potrebama: sada imate mogućnost odbiti savjete koje vam nudimo ako vam nisu od pomoći. Na taj će vam se način prikazivati samo savjeti koji vam mogu biti od koristi.

 

Budući da se navedene izmjene uvode postupno, neće biti odmah dostupne svim domaćinima. Na kontrolnim pločama domaćina koji se koriste alatima za profesionalno ugošćivanje neće doći do uvođenja navedenih novosti. Nadamo se da će vam ove izmjene dodatno olakšati ugošćivanje. Uživajte u ulozi domaćina!

0 Replies 0