Zahvaljujući Airbnbu par iz Cancuna počeo se profesionalno baviti ugostiteljstvom

Airbnb
Official Account

Zahvaljujući Airbnbu par iz Cancuna počeo se profesionalno baviti ugostiteljstvom

Dok je 2015. godine tražio posao kuhara u Cancunu, Meksiko, Diego je predložio svojoj ženi Mariani da na Airbnbu objave oglas za sobu u svojoj kući kako bi ostvarili dodatnu zaradu. Mariana, koja je radila u lokalnom hotelu, nije bila oduševljena tom idejom te je bila zabrinuta za svoju privatnost, ali se ipak složila da isprobaju tu ideju provesti u djelo. Ispostavilo se da im se jako svidjelo komunicirati s posjetiteljima i pomagati im u planiranju putovanja u grad, baš kao što im se svidjela i zarada koju su ostvarili ugošćivanjem.

 

Mariana: „Bilo je predivno iskustvo primiti svoje prve goste iz država poput Njemačke i Francuske.”

Toliko im se svidjelo ugošćivanje da su odlučili pomoći i drugima da iznajmljuju svoj smještaj. „To je bila sjajna prilika za postizanje veće financijske neovisnosti”, kaže Mariana.

 

Mariana i Diego, upravitelji smještajnim kapacitetima agencije Seahorse RentalsMariana i Diego, upravitelji smještajnim kapacitetima agencije Seahorse RentalsTa jedna soba postala je temelj tvrtke Seahorse Rentals, uspješne agencije za upravljanje smještajnim kapacitetima koju je ovaj par gotovo u cijelosti izgradio na Airbnbu. Omogućila je Diegu i Mariani fleksibilnost koju su tražili dok su podizali svoje malo dijete (a drugo je bilo na putu). Ubrzo nakon osnivanja tvrtke napustili su svoje stalne poslove i u potpunosti se posvetili ugostiteljstvu.

 

Cancun_image2.jpg

 

Seahorse sada broji 37 smještaja, uključujući dva smještaja koja su kupili i druge u vlasništvu prijatelja i susjeda. Zapošljavaju tri osobe: svi troje lokalni su stanovnici koji pomažu u održavanju smještaja i odnosima s gostima.  Agencija Seahorse više od 90 % prometa ostvaruje putem Airbnba. Diego i Mariana rano su prihvatili Airbnbovu platformu jer im je njezina popularnost omogućila da privuku goste, a da se ne moraju zamarati vanjskim oglašavanjem. Na valu izvrsnih recenzija gostiju Mariana i Diego brzo su izgradili mrežu pozvanih korisnika na Airbnbu: među njima su se nalazili potencijalni gosti i drugi lokalni stanovnici koji su tražili tvrtku koja će im pomoći u iznajmljivanju vlastitog smještaja.

 

Mariana smatra da ne bi mogli tako brzo ostvariti uspjeh oglašavanjem na bilo kojoj drugoj platformi. „Upravo sam dobila još jedan poziv od osobe koju su nam preporučili za upravljanje njezinom kućom”, kaže Mariana. „Sada imamo toliko preporuka da sam je morala pitati kako je dobila naš broj.”

 

Ako se Mariani i Diegu dogodi problem, znaju da im Airbnbovo Jamstvo za domaćine osigurava nadoknadu cjelokupnog iznosa nastale štete na imovini, što im olakšava razvoj poslovanja i osigurava miran san.

 

„Pružaju nam nevjerojatnu podršku, uslugu i sigurnost”, kaže Mariana. „Svaki put kad razmišljamo o oglašavanju smještaja na nekom drugom mjestu, zapitamo se isplati li se uopće poduzeti taj korak?”

 

Cancun_image3.jpg

 

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prihodi agencije Seahorse Rentals gotovo su se utrostručili. Na vrhuncu sezone, u prosincu 2017. i 2018. godine, ostvarili su prihode u visini od gotovo 500 000 meksičkih pezoa (približno 25 000 USD). Agencija Seahorse sklopila je partnerstvo s lokalnim turističkim agencijama kako bi svojim gostima omogućila popuste, baš kao i usluge kupnje i kuhara prilagođene gostima koji ih žele. Mariana kaže da je prisutnost Airbnba pomogla u poticanju nove vrste turizma u meksičkoj regiji koja je bila najpoznatija po all-inclusive odmaralištima.

 

„Primjećuje se velika promjena u središtu grada”, kaže Mariana. „Mnogi su restorani bili pred zatvaranjem jer je većina hotela nudila all-inclusive uslugu.” Mariana dodaje: „Kad ljudi putuju putem Airbnba, oni doista upoznaju mjesto koje su posjetili.”

 

Cancun_image4.jpg

 

Mariana kaže da žele nastaviti proširivati poslovanje agencije Seahorse putem Airbnba, ali malo sporije jer ne žele žrtvovati svoj osobni stil. Planiraju svake godine dodati samo oko tri nekretnine u svoju ponudu. „Puno pozornosti morate posvetiti svakoj od njih kako biste bili sigurni da sve dobro funkcionira na zadovoljstvo gostiju”, kaže Mariana.

 

To posvećivanje pažnje detaljima isplatilo se na neočekivane načine. Mariana i Diego sprijateljili su se s mnogim svojim gostima koji često iznajmljuju njihov smještaj, a Mariana je prošle godine tijekom putovanja u Njemačku posjetila svog prvog gosta na Airbnbu. „Ne vidimo svakog gosta, ali i obična razmjena poruka omogućuje nam svojevrsnu povezanost s njima”, kaže Mariana. „I ubuduće ne želimo da se izgubi bit onoga što radimo.”

 

 

Želite li saznati više? Kliknite ovdje za više informacija o profesionalnom ugošćivanju putem Airbnba.

0 Replies 0