[Lokaal] Mexico: Dag van de doden

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

[Lokaal] Mexico: Dag van de doden

Jessi 1.jpg

 

Hallo iedereen,

 

Een van de verbazingwekkende dingen aan het Communitycentrum is dat we over de hele wereld verspreid zijn. Dit betekent dat specifieke tradities of lokale evenementen/festivals die we in een land vieren, niet per se in andere landen plaatsvinden.

 

In de loop van de jaren hebben we mooie berichten gezien in verschillende communities van hosts die hun lokale tradities vieren.

Jessi.png

 

We ontdekten dit geweldige bericht van @Jessi7, een onderwerp dat in de Spaanstalige Community Center is gecreëerd en hieronder is vertaald.

-----------------------------------------------------

In Mexico is de viering van de Dag van de Doden (Día de Muertos) op 1 en 2 november, een van de oudste feesten en is sinds 2003 door de UNESCO erkend is als Mondeling en immaterieel erfgoed.

 

 

In heel Mexico wordt dit gevierd, elke regio doet dit op een andere manier, afhankelijk van hun tradities en locatie, maar altijd met de Mexicaanse folklore, waar de doden de hoofdrolspelers zijn. Mensen kleden zich kleurrijk en zijn expressief, en uniek.

 

Wat is de betekenis van deze viering? We kunnen het zo samenvatten: het is een liefdevolle en respectvolle eerbetoon van de families aan hun overledenen, waar er een duidelijke lijn bestaat tussen de viering en de rouw om de dood.

 

Het is echt heel magisch om aanwezig te zijn. Als Mexicaan heb ik het gevoel dat toeristen die naar mijn land komen, zichzelf de kans moeten geven om deze gelegenheid te beleven, zodat ze ook de magie kunnen beleven.

 

Michoacán is een van de staten met meer roots in deze viering. Degenen die verantwoordelijk zijn voor het creëren van de magie is het Purépecha volk. Ze maken een wake in het meer en Janitzio eiland, op de avond voor de dag van de doden. Er is dan een groot feest, de klokken luiden, en de zielen worden gepresenteerd en de levenden verzamelen zich voor het stoffelijk overschot van degenen die al overleden zijn. Het volk komt nooit aan met lege handen, ze dragen voedsel, bloemen, zingen liedjes, en eren de herinneringen van de wezens die er niet meer zijn. Het gefluister van gebeden de hele nacht is erg fascinerend.

 

Jessi 2.jpg

 

 De altaren worden gedecoreerd en zijn erg mooi om te zien. En hier zijn een paar foto's die met jullie wil delen. 

 

Cempasúchil-bloemen: met hen wordt de weg getraceerd om de ziel te helpen haar thuis te vinden:

 

Jessi 3.jpg

Schedels: suiker, amarant, chocolade:

 

Jessi 4.jpg

 

Pan de muerto: heerlijk! 

 

Jessi 5.jpg

 

Geknipt papier: wordt verondersteld lucht te vertegenwoordigen en is aanwezig in alle offers.

 

Jessi 6.jpg

 

 

Water, tequila, tequila, mezcal: Kalmeert de dorst van reizende zielen.

Jessi 7.jpg

 

Portret van de overledene: aan wie het offer is toegewijd.

 

Jessi 8.jpg

 

Wierook of copal(hars): vertegenwoordigt een aromatische gids voor bezoekende zielen.

 

Jessi 9.jpg

 

Kaarsen: verlichten de weg van de zielen naar het huis.

 

Jessi 10.jpg

 

Gerechten en dranken: de favorieten van de overledene.

 

Jessi 11.jpg

 

Mexicaans snoepgoed voor de zielen van de kleintjes.

 

Jessi 12.jpg

 

Er is nog iets anders dat altijd aanwezig is in deze festiviteit en dat zijn de schedels. De schedels worden in een Mexicaanse stijl omgetoverd tot grappige, bespottende expressies die afkomstig kunnen zijn van een overledene of een levende persoon. 

 

"We zijn sterfelijk omdat we gemaakt zijn van tijd en geschiedenis. Maar er zijn onmiddellijke uitgangen door middel van cultuur, wat een poëtische daad is, die op den duur door de tijd vergaat, om aan de geschiedenis en de dood te ontsnappen" - Octavio Paz.

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

1 Antwoord 1
Laura_C
Ex Airbnb
Ex Airbnb
Redwood City, CA

Geweldig om de activiteiten over de hele wereld te zien. Ik kijk ernaar uit om meer te zien! Hier zijn nog een paar foto's van onze teams in Londen en San Francisco. ~ Laura

 

Isleofdogs Fancy Dress.png

 

Pumpkins.JPG

 

--------------------

Lead, Airbnb Core Hosts & Community

Here's my Community Spotlight!

What are your favorite notes from your guests?

 

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf