Αθλητικές εκδηλώσεις και Airbnb: Ο τέλειος συνδυασμός

Airbnb
Official Account

Αθλητικές εκδηλώσεις και Airbnb: Ο τέλειος συνδυασμός

Οι αθλητικές εκδηλώσεις αποτελούσαν ανέκαθεν πυλώνα του ταξιδιωτικού κλάδου παγκοσμίως. Τίποτα δεν προσελκύει τον κόσμο περισσότερο από ένα τεράστιο, παγκόσμιο αθλητικό γεγονός. Για δεκαετίες, τέτοια γεγονότα έχουν χρησιμεύσει ως μέσο προσέλκυσης ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο, φέρνοντας κοντά ανθρώπους από δεκάδες διαφορετικές χώρες για εβδομαδιαίες εορταστικές εκδηλώσεις.

 

Επομένως, είναι φυσικό οι αθλητικές εκδηλώσεις να αποτελούν βασικό παράγοντα της δημοφιλίας της Airbnb από τις πρώτες μέρες της εταιρείας. Το 2010, όταν η κοινότητα της Airbnb άρχισε να αναπτύσσεται παγκοσμίως, οπαδοί του ποδοσφαίρου ταξίδεψαν στη Νότια Αφρική και οι οικοδεσπότες εκεί υποδέχτηκαν κάτι λιγότερο από 500 επισκέπτες σε καταλύματα σε ολόκληρη τη χώρα, κερδίζοντας λίγο περισσότερα από 100.000 δολάρια από κρατήσεις κατά τη διάρκεια του μεγάλου αθλητικού γεγονότος.1

 

Η κοινότητα της Airbnb έχει επιτύχει πολλά από τότε: υπάρχουν πλέον πάνω από 6 εκατομμύρια καταχωρήσεις στην Airbnb σε όλο τον κόσμο και έχουν γίνει πάνω από 500 εκατομμύρια αφίξεις επισκεπτών σε χώρους διαμονής μέσω της Airbnb. Κάθε εβδομάδα, οι οικοδεσπότες στην Airbnb καλωσορίζουν στα καταλύματά τους οπαδούς οι οποίοι επισκέπτονται μεγάλες και μικρές αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ οι οικοδεσπότες από τις Εμπειρίες στην Airbnb συμμετέχουν μαζί με τους επισκέπτες τους σε αθλητικές Εμπειρίες που είναι μοναδικές στο είδος τους. Επίσης, οι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν συμβάλει σημαντικά στην αποστολή της Airbnb να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου όλοι ανήκουν: λίγες μόνο δυνάμεις είναι καλύτερες στο να φέρνουν πιο κοντά τις κοινότητες και να ξεπερνούν τυχόν γλωσσικά και πολιτισμικά εμπόδια. Ο αθλητισμός είναι μια παγκόσμια γλώσσα.

 

Σήμερα, εξετάζουμε νέα δεδομένα που απεικονίζουν την ισχυρή και μακροχρόνια σχέση μεταξύ του αθλητισμού και της Airbnb. Κατά την τελευταία δεκαετία, η Airbnb έχει βοηθήσει πόλεις να φιλοξενήσουν σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, δημιουργώντας νέα, ευέλικτα καταλύματα και προωθώντας υγιή ταξίδια που επιτρέπουν στις τοπικές κοινότητες να επωφεληθούν περισσότερο από αυτές τις παγκόσμιες εκδηλώσεις. Οι αθλητικές εκδηλώσεις αποτέλεσαν επίσης κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη του διαμοιρασμού κατοικιών στις τοπικές κοινότητες, εισάγοντας μια νέα οικονομική πλατφόρμα με θετικές επιπτώσεις που διαρκούν πολύ μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα. Στην πραγματικότητα, το 44% των οικοδεσποτών στην Airbnb σε ολόκληρο τον κόσμο δηλώνουν ότι φιλοξενούν επισκέπτες που ταξιδεύουν για μια αθλητική εκδήλωση, ποσοστό που φτάνει έως και το 54% στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 55% στις Ηνωμένες Πολιτείες.2 Επίσης, η Airbnb γίνεται μια ολοένα και πιο δημοφιλής πλατφόρμα για τις αθλητικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο, ειδικά με την ανάπτυξη νέων αθλητικών Εμπειριών.

 

Βοηθάμε τις πόλεις να καλωσορίσουν τον κόσμο του αθλητισμού

Για πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, η φιλοξενία μιας σημαντικής αθλητικής εκδήλωσης μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα βάρος και όφελος. Αυτές οι εκδηλώσεις μπορούν να αποφέρουν τεράστιο και απροσδόκητο οικονομικό κέρδος, αλλά οργανώσεις όπως το Ίδρυμα Brookings και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχουν αμφισβητήσει κατά πόσο αυτό το απροσδόκητο κέρδος καταλήγει πραγματικά στις τσέπες των ντόπιων.3, 4 Επίσης, η μαζική εισροή τουριστών μπορεί να επιβαρύνει την υποδομή μιας πόλης, ειδικά σε μέρη με περιορισμένο αριθμό καταλυμάτων. Την τελευταία δεκαετία, η Airbnb συνέβαλε στη μείωση του βάρους οικοδόμησης νέων καταλυμάτων για τις πόλεις που φιλοξενούν σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις και έδωσε τη δυνατότητα στους κατοίκους να συμμετέχουν πιο άμεσα στα οικονομικά οφέλη που συχνά επιφέρουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Οι παγκόσμιες αθλητικές εκδηλώσεις συμβάλουν στην προβολή των δυνατοτήτων και των πλεονεκτημάτων που παρέχει η πλατφόρμα της Airbnb.

 

Το 2016, η Airbnb ήταν ο επίσημος πάροχος εναλλακτικών καταλυμάτων για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Η κοινότητα των οικοδεσποτών μας στο Ρίο ντε Τζανέιρο βοήθησε να καλυφθεί το κενό στο υπάρχον απόθεμα καταλυμάτων της πόλης, με πάνω από 80.000 αφίξεις επισκεπτών σε καταχωρήσεις στην Airbnb κατά τη διάρκεια των 3 εβδομάδων της διοργάνωσης.5 Και σε αντίθεση με τον μαζικό τουρισμό που συγκεντρώνει τα κέρδη στα χέρια λίγων και αφαιρεί χρήματα από τις κοινότητες, η πρωτοφανής μορφή υγιών ταξιδιών που προσφέρει η Airbnb βοήθησε τους κατοίκους του Ρίο ντε Τζανέιρο να δουν οικονομικά οφέλη από την εισροή ταξιδιωτών στην πόλη τους: οι οικοδεσπότες στο Ρίο ντε Τζανέιρο έβγαλαν πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια από κρατήσεις κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.6

 

Το 2018, όταν ο κόσμος του ποδοσφαίρου κατέκλυσε τη Ρωσία, οι οικοδεσπότες στην Airbnb υποδέχτηκαν σχεδόν 300.000 επισκέπτες σε καταχωρήσεις σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του μήνα της εκδήλωσης και κέρδισαν πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια σε συλλογικό εισόδημα. Ταξιδιώτες από περισσότερες από 150 χώρες (και σχεδόν 8.000 διαφορετικές πόλεις) έμειναν σε καταχωρήσεις στην Airbnb κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένου ενός δυσανάλογα υψηλού ποσοστού οικογενειών και μεγάλων ομάδων που ταξίδευαν μαζί. Το 10% όλων των αφίξεων επισκεπτών ήταν από οικογένειες και το 17% όλων των αφίξεων επισκεπτών ήταν από ομάδες των πέντε ή περισσότερων ατόμων.7 Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πραγματοποιήθηκαν επίσης οι είκοσι πιο κερδοφόρες διανυκτερεύσεις στη Ρωσία στην ιστορία της Airbnb.8

 

Μια ανάλυση των δεδομένων από κρατήσεις στην Airbnb δείχνει ότι έχει παρατηρηθεί η ίδια τάση σε σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο σε όλη την ιστορία της Airbnb.9

 

Εκδηλώσεις

Εκτιμώμενες αφίξεις επισκεπτών σε καταχωρήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου

της εκδήλωσης

Εκτιμώμενα συνολικά

έσοδα οικοδεσποτών από

κρατήσεις κατά τη διάρκεια

των ημερομηνιών της εκδήλωσης

Παγκόσμια Κύπελλα (2014, 2018)

391.000

Πάνω από 79 εκατομμύρια δολάρια

Ολυμπιακοί Αγώνες (2012 έως

2018)

112.000

Πάνω από 37 εκατομμύρια δολάρια

Super Bowl (2015-2019)

49.000

Πάνω από 27 εκατομμύρια δολάρια

NCAA Final Four

28.000

Πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια

 

Αναμένουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και καθώς η Airbnb διευρύνεται, η κοινότητά μας θα συμμετέχει όλο και περισσότερο στη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων. Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα κρατήσεων, έχουμε προβεί στις ακόλουθες προβλέψεις για διάφορες παγκόσμιες και περιφερειακές αθλητικές εκδηλώσεις10:

 

Εκδήλωση

Εκτιμώμενες

αφίξεις επισκεπτών σε καταχωρήσεις σε πόλεις οικοδεσποτών κατά τη διάρκεια

της εκδήλωσης

Εκτιμώμενα

συνολικά έσοδα οικοδεσποτών

από κρατήσεις

κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης

Copa America (Βραζιλία)

Πάνω από 80.000

Πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια

Παγκόσμιο κύπελλο κρίκετ

(Αγγλία, μη συμπεριλαμβανομένου του

Λονδίνου)

Πάνω από 150.000

Περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια

Παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι (Ιαπωνία)

300.000

Πάνω από 43 εκατομμύρια δολάρια

Γουίμπλεντον (Λονδίνο)

Πάνω από 185.000

Πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια

 

Ο αθλητισμός προάγει τον διαμοιρασμό κατοικιών στις τοπικές κοινότητες

Οι αθλητικές εκδηλώσεις αποτέλεσαν κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη του διαμοιρασμού κατοικιών στις τοπικές κοινότητες, προσφέροντας νέες οικονομικές ευκαιρίες στους οικοδεσπότες, οι οποίες διαρκούν πολύ περισσότερο από τις ίδιες τις εκδηλώσεις.

 

Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της Airbnb, οι αθλητικές εκδηλώσεις διαδραμάτισαν τεράστιο ρόλο στην εισαγωγή του διαμοιρασμού κατοικιών σε κοινότητες που δεν τον είχαν δοκιμάσει στο παρελθόν. Όταν πόλεις φιλοξενούν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, η ζήτηση για καταλύματα συχνά αυξάνεται. Η ευέλικτη πλατφόρμα της Airbnb εξασφαλίζει ότι μια πόλη δεν χρειάζεται να υποστεί το βάρος της οικοδόμησης νέων καταλυμάτων για να ανταποκριθεί σε αυτή τη ζήτηση. Αντιθέτως, βλέπουμε συνεχώς ένα κύμα νέων οικοδεσποτών να συμμετέχουν στην Airbnb και να προσθέτουν τις καταχωρήσεις τους στην κοινότητα.11

 

Εκδήλωση

Πόλη

% αύξηση των καταχωρήσεων κατά τους

έξι μήνες πριν από την

εκδήλωση

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018

Γκάνγουον-ντο, Νότια Κορέα

123%

Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2016

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

88%

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018

Ρωσία (12 πόλεις οικοδεσποτών)

201%

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014

Βραζιλία (12 πόλεις οικοδεσποτών)

221%

Super Bowl 2017

Χιούστον

215%

Super Bowl 2018

Μινεάπολη

188%

Super Bowl 2019

Ατλάντα

132%

NCAA Final Four 2016

Χιούστον

72%

NCAA Final Four 2017

Φοίνιξ

30%

NCAA Final Four 2018

Σαν Αντόνιο

27%

 

Μια αναπτυσσόμενη αθλητική κοινότητα

Η Airbnb είναι εδώ και καιρό δημοφιλής μεταξύ των αθλητών και της αθλητικής κοινότητας, ειδικά εκείνων που ταξιδεύουν συχνά ή πηγαίνουν σε πόλεις για εκδηλώσεις που διαρκούν αρκετές εβδομάδες κάθε φορά, όπως οι παίκτες του τένις.

 

Και παγκοσμίως, αρκετοί προορισμοί της Airbnb είναι δημοφιλείς σε όσους αναζητούν αθλητικές δραστηριότητες, από το σκι μέχρι τη θάλασσα. Εξετάσαμε τα δεδομένα για να δούμε ποιες πόλεις φιλοξενούν τις περισσότερες αθλητικές εκδηλώσεις, τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

 

Κορυφαίες πόλεις διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων στις ΗΠΑ (με βάση τον αριθμό των κριτικών που αναφέρουν τον αθλητισμό ως ποσοστό επί του συνόλου των ενεργών καταχωρήσεων):

  • Μπέλιγχαμ, Ουάσιγκτον
  • Μπέρλιγκτον, Βερμόντ
  • Μπάφαλο, Νέα Υόρκη
  • Άσβιλ, Βόρεια Καρολίνα
  • Γιουτζίν, Όρεγκον

 

Κορυφαίες πόλεις διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων διεθνώς (με βάση τον αριθμό των κριτικών που αναφέρουν τον αθλητισμό ως ποσοστό επί του συνόλου των ενεργών καταχωρήσεων):

  • Καλανγκούτε, Ινδία (δημοφιλής προορισμός για θαλάσσια σπορ στην Γκόα)
  • Χουέζ, Γαλλία
  • Χάβια (ή Χαβέα), Ισπανία
  • Πόρετς, Κροατία
  • Πρωταράς, Κύπρος

 

Ο αθλητισμός είναι επίσης ένας ολοένα και μεγαλύτερος παράγοντας ενίσχυσης της δημοφιλίας των Εμπειριών στην Airbnb. Παρέχοντας ευκαιρίες στους ταξιδιώτες να παραμείνουν ενεργοί ενώ γνωρίζουν νέα άτομα σε έναν νέο προορισμό, οι αθλητικές Εμπειρίες συγκαταλέγονται στις πέντε κορυφαίες κατηγορίες Εμπειριών για τις οποίες έκαναν κράτηση ταξιδιώτες το περασμένο έτος.

 

Και αυξάνονται συνέχεια: οι κρατήσεις για αθλητικές Εμπειρίες αυξήθηκαν κατά 380% το περασμένο έτος.12 Χώρες στη Λατινική Αμερική και την Ασία που αποτελούν νέα τάση ως προορισμοί αθλητικών Εμπειριών:

 

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες με βάση την ετήσια αύξηση των κρατήσεων για αθλητικές Εμπειρίες για τον Μάιο του 2018 έναντι του Μαΐου του 2019:

  • Πουέρτο Ρίκο
  • Μεξικό
  • Βιετνάμ
  • Κόστα Ρίκα
  • Ιταλία

 

Από τη Βραζιλία έως την Αγγλία και την Ιαπωνία, ολόκληρη η κοινότητα της Airbnb προσβλέπει σε ένα καλοκαίρι γεμάτο αθλητικές εκδηλώσεις και στις μοναδικές ευκαιρίες που προσφέρουν, ενώνοντας τον κόσμο κάτω από την παγκόσμια γλώσσα του αθλητισμού.

 

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με: Εμπειρίες, Χαρακτηριστικά, Καταλύματα, Αθλητισμό

 

1. Με βάση τα εσωτερικά δεδομένα της Airbnb από τη Νότια Αφρική μεταξύ 11 Ιουνίου 2010 - 11 Ιουλίου 2010

2. Με βάση μια έρευνα που διεξήγαγε η Airbnb τον Ιανουάριο του 2019, η οποία έλαβε περισσότερες από 237.000 απαντήσεις από οικοδεσπότες και επισκέπτες σε όλο τον κόσμο σχετικά με την εμπειρία τους από τη χρήση της Airbnb το 2018

3. Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, https://www.weforum.org/agenda/2018/06/world-cup-football-smart-investment-russia-host/

4. Ίδρυμα Brookings, https://www.brookings.edu/book/circus-maximus-the-economic-gamble-behind-hosting-the-olympics-and-th...

5. Με βάση τα εσωτερικά δεδομένα της Airbnb από το Ρίο ντε Τζανέιρο για την περίοδο μεταξύ 5-21 Αυγούστου 2016

6. Με βάση τα εσωτερικά δεδομένα της Airbnb από το Ρίο ντε Τζανέιρο για την περίοδο μεταξύ 5-21 Αυγούστου 2016

7. Με βάση τα εσωτερικά δεδομένα της Airbnb από πόλεις της Ρωσίας που φιλοξένησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2018

8. Με βάση τα εσωτερικά δεδομένα κρατήσεων της Airbnb που αντλήθηκαν τον Μάιο του 2019

9. Ο παρακάτω πίνακας βασίζεται σε εσωτερικά δεδομένα της Airbnb από τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες κάθε αθλητικής εκδήλωσης

10. Ο παρακάτω πίνακας βασίζεται σε εσωτερικά δεδομένα της Airbnb που υπολογίζουν τις μελλοντικές κρατήσεις επισκεπτών και τα έσοδα των οικοδεσποτών για κάθε εκδήλωση

11. Τα δεδομένα στον παρακάτω πίνακα βασίζονται σε εσωτερικά δεδομένα της Airbnb από τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες καθεμιάς από τις εκδηλώσεις που αναφέρονται παρακάτω

12. Με βάση τα ετήσια δεδομένα κρατήσεων της Airbnb για τον Μάιο του 2018 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019

0 Replies 0