Γράμμα της Laura: Τι έμαθα μένοντας με οικοδεσπότες που φιλοξενούν σε ιδιωτικά δωμάτια

Laura_C
Ex Airbnb
Ex Airbnb
Redwood City, CA

Γράμμα της Laura: Τι έμαθα μένοντας με οικοδεσπότες που φιλοξενούν σε ιδιωτικά δωμάτια

20 Μαΐου 2019

 

Χαίρετε,Συγχαρητήρια σε όλους όσους έχουν πετύχει ή διατηρήσει την κατάσταση Superhost στην αξιολόγηση Απριλίου! Όσο περισσότερο εργάζομαι στην Airbnb, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ τι απίστευτο επίτευγμα είναι να είσαι Superhost. Σας ευχαριστούμε όλους για τις υπέροχες εμπειρίες που προσφέρετε σε επισκέπτες σε όλο τον κόσμο και διαμορφώνετε τα πρότυπα φιλοξενίας για την Airbnb.

 

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ο ρόλος μου στην Airbnb είναι να φροντίζω την ομάδα που δημιουργεί προϊόντα, κοινότητες και πόρους για οικοδεσπότες όπως εσείς. Όταν έγινα μέλος στην Airbnb τον περασμένο Ιούλιο, μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μου ήταν να εμβαθύνω γρήγορα στον κόσμο των οικοδεσποτών και της φιλοξενίας - συγκεκριμένα, να μάθω περισσότερα από ορισμένους από τους εκπληκτικούς οικοδεσπότες μας (και τους Superhost!), να συγκεντρώσω μερικές σπουδαίες συμβουλές από αυτούς και να τις μεταφέρω πάλι στην κοινότητα οικοδεσποτών μας (και στις ομάδες μας εδώ στην Airbnb). Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την εμπειρία από πρώτο χέρι, έτσι ως μέρος του ταξιδιού μου αποφάσισα να μένω σε ιδιωτικό δωμάτιο μία φορά την εβδομάδα. Έχω τρία μικρά παιδιά στο σπίτι, οπότε ήταν μια αρκετά μεγάλη δέσμευση, αλλά κατέληξε να είναι μια τόσο ευχάριστη εμπειρία με μερικούς διασκεδαστικούς και απροσδόκητους τρόπους. Είμαι ενθουσιασμένη που θα σας πω τι έμαθα τους τελευταίους μήνες.


Η γνωριμία μου με Superhost όπως εσείς ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές των πρόσφατων περιπετειών μου σε ιδιωτικά δωμάτια. Υπάρχουν περισσότεροι από 161.000 Superhost που μοιράζονται ιδιωτικά δωμάτια στην Airbnb, δηλαδή το 29% του συνόλου των Superhost. Και οι καταχωρήσεις ιδιωτικών δωματίων είναι δημοφιλείς και στους επισκέπτες. Το 2018, δεκάδες εκατομμύρια κρατήσεις έγιναν σε ιδιωτικά δωμάτια, τα οποία αποτελούσαν σημαντικό μερίδιο όλων των κρατήσεων στην Airbnb.  Οι οικοδεσπότες και οι καταχωρήσεις σε ιδιωτικά δωμάτια αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινότητάς μας.

 

Είχα 3 στόχους για τις διαμονές μου σε ιδιωτικό δωμάτιο

  1. Να αποκτήσω την εμπειρία ποικιλίας στις διαμονές μου (διαμονή σε καταχωρήσεις με διαφορετικές τιμές και διαφορετικούς τύπους οικοδεσποτών: νέοι, Plus, Superhost κ.λπ.)
  2. Να δημιουργήσω προσωπικές επαφές (επικοινώνησα με τους οικοδεσπότες εκ των προτέρων και τους προσκάλεσα να συνομιλήσουν μαζί μου περισσότερο σχετικά με τις εμπειρίες τους και να μοιραστούν σκέψεις σχετικά με το πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε περισσότερο)
  3. Να πάρω μαθήματα (Ποια ήταν η εμπειρία μου ως επισκέπτης; Πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε περισσότερο τους οικοδεσπότες; Τι κάνει ο οικοδεσπότης με εξαιρετικό τρόπο που μπορούν να μάθουν και οι άλλοι οικοδεσπότες;)


Επομένως, τι έμαθα; Η πρώτη μεγάλη ανακάλυψη ήταν ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σας βοηθήσουμε να ορίσετε καλύτερα τις προσδοκίες των επισκεπτών (κάτι που μπορεί να βοηθήσει με τη βελτίωση των κριτικών). Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό για όλους τους οικοδεσπότες, αλλά απολύτως κρίσιμο για τους οικοδεσπότες ιδιωτικών δωματίων, πολλοί από τους οποίους μοιράζονται το μπάνιο ή την κουζίνα με τους επισκέπτες τους. Από την πλευρά μας, νομίζω ότι αυτό αρχίζει με κατηγοριοποίηση. Πώς μπορούμε να διαφοροποιήσουμε καλύτερα τους διαφορετικούς τύπους καταχωρήσεων στην Airbnb, ειδικά καθώς αρχίζουμε να δεχόμαστε περισσότερα bed and breakfast και μπουτίκ ξενοδοχεία μαζί με καταλύματα και δωμάτια; Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να καταστήσετε σαφές στους επισκέπτες ότι υπάρχουν γάτες στην καταχώρηση; (Μου αρέσουν πολύ περισσότερο οι σκύλοι παρά οι γάτες, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι έγινα φίλη με πολλές γάτες κατά τη διάρκεια της διαμονής μου!)

 

Στη συνέχεια, έμαθα πολλά πράγματα σχετικά με το τι μπορεί να κάνει μια διαμονή υπέροχη από την οπτική γωνία ενός επισκέπτη. Εκτίμησα πολλά διαφορετικά πράγματα. Οι διευκρινήσεις και οδηγίες για το πού θα μπορούσα να πάω και τι να χρησιμοποιήσω (σαμπουάν; χώρο στο ψυγείο; να περάσω από αυτή την πόρτα χωρίς σήμανση;) ήταν ιδιαίτερα σημαντικές. Το να έχω κάποιες πληροφορίες από τον οικοδεσπότη για το ποιος άλλος θα ήταν στο σπίτι ήταν επίσης εξαιρετικά καθησυχαστικό. Το να γνωρίζω τις ώρες των άλλων ανθρώπων στο σπίτι ήταν εξίσου σπουδαίο, ώστε να μπορώ να σεβαστώ τα άλλα άτομα (σηκώνομαι νωρίς και πάντα θέλω να είμαι προσεκτική ώστε να μην ξυπνήσω όλους τους άλλους στο σπίτι!).

 

Στην πραγματικότητα, πολλοί από εσάς έχετε ήδη μοιραστεί μερικές υπέροχες συμβουλές για τη φιλοξενία μιας καταχώρησης ιδιωτικού δωματίου, εδώ, στο Κέντρο Κοινότητας. Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να λαμβάνω σχόλια από εσάς σχετικά με αυτό το θέμα και θα ήθελα πολύ να μάθω περισσότερα σχετικά με το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να πετύχετε ως οικοδεσπότες με ιδιωτικά δωμάτια.

 

Και τέλος, και ίσως το πιο σημαντικό, θυμήθηκα ξανά τι απίστευτη κοινότητα οικοδεσποτών έχουμε. Γνώρισα μια οικοδέσποινα που ξεκίνησε τη φιλοξενία για να έχει μεγαλύτερη ευελιξία για να υποστηρίξει τα παιδιά της με ειδικές ανάγκες και μια άλλη που δέχτηκε μεγάλη μείωση μισθού για να ακολουθήσει την καρδιά της και να εργαστεί στον τομέα των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων... η φιλοξενία τις βοήθησε να έχουν την οικονομική ευελιξία που χρειάζονταν για να κάνουν αυτή την κίνηση. Γνώρισα μια οικοδέσποινα που έχει αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με τους επισκέπτες της (πολλοί από τους οποίους επιστρέφουν συχνά για επίσκεψη) και μια άλλη που άρχισε να φιλοξενεί για να μπορέσει να κρατήσει το σπίτι της οικογένειάς της ενώ τα παιδιά της πήγαιναν στο πανεπιστήμιο. Λατρεύω το γεγονός ότι η Airbnb βοηθά ανθρώπους από όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν υπέροχους δεσμούς και να υποστηρίξουν τους στόχους και τα πάθη τους στη ζωή.

 

Συγχαρητήρια και πάλι σε όσους από εσάς είστε Superhost, είτε μοιράζεστε την ελεύθερη πτέρυγα ενός κάστρου, ολόκληρο κατάλυμα ή ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο στο διαμέρισμά σας. Ελπίζω να σας συναντήσω στο επόμενο ταξίδι. Έως τότε…

 

… Καλή φιλοξενία!
Laura

 

--------------------

Lead, Airbnb Core Hosts & Community

Here's my Community Spotlight!

What are your favorite notes from your guests?

 

0 Replies 0