ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΜΗΝΥΜΆΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΈΠΤΕΣ: ΚΕΡΔΊΣΤΕ ΧΡΌΝΟ ΚΑΙ ΟΡΊΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΊΕΣ

Airbnb
Official Account

ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΜΗΝΥΜΆΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΈΠΤΕΣ: ΚΕΡΔΊΣΤΕ ΧΡΌΝΟ ΚΑΙ ΟΡΊΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΊΕΣ

20160727_SeasonalQ2_John_San-Francisco_Elliott_3690.jpg

 

Αν αισθάνεστε μια δόση deja vu κάθε φορά που ανοίγετε ένα μήνυμα από έναν επισκέπτη, δεν είστε μόνος/η. Υπάρχουν ορισμένα θέματα για τα οποία ρωτούνται συνεχώς οι οικοδεσπότες, όπως εξαιρέσεις για κατοικίδια, κωδικούς wifi, οδηγίες, τα καλύτερα μέρη για φαγητό και άλλα. Υπάρχει μια λειτουργία προτύπου της Airbnb που μπορεί να σας βοηθήσει: τα αποθηκευμένα μηνύματα.

Τα αγαπώ [τα αποθηκευμένα μηνύματα] και τα χρησιμοποιώ συνεχώς”, δήλωσε η οικοδεσπότης Sally, από το Snoqualmie της Ουάσιγκτον. “Τα πρότυπα μου εξοικονομούν πολύ χρόνο – μπόρεσα να απαντήσω σε τέσσερα ερωτήματα επισκεπτών σε λιγότερο από 10 λεπτά! [Επίσης] με αποτρέπουν από το να ξεχνάω κάποιες βασικές πληροφορίες, και μου δίνουν τον χρόνο να δημιουργήσω μια καλοσχεδιασμένη απάντηση – μια που είναι καλά τεκμηριωμένη, ξεκάθαρη και, αν είναι απαραίτητο, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις ανάγκες του επισκέπτη μας”.

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αποθηκευμένων μηνυμάτων, μαζί με μερικές υπέροχες απαντήσεις που έχουν πάντα στη διάθεσή τους η Sally και άλλοι οικοδεσπότες.

Πώς να δημιουργήσετε ένα αποθηκευμένο μήνυμα

Από το διαδίκτυο:

  1. Μεταβείτε σε μια συνομιλία μέσω μηνυμάτων με έναν επισκέπτη
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή “Χρησιμοποιήστε ένα αποθηκευμένο μήνυμα” στο πλαίσιο μηνυμάτων. Αν δεν έχετε ακόμα αποθηκευμένα μηνύματα, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε το πρώτο σας
  3. Δημιουργήστε έναν τίτλο, γράψτε το μήνυμά σας και πατήστε “Αποθήκευση”
  4. Τα αποθηκευμένα μηνύματά σας θα εμφανίζονται όταν κάνετε κλικ στην επιλογή “Χρησιμοποιήστε ένα αποθηκευμένο μήνυμα”. Απλά επιλέξτε το μήνυμα που θέλετε να στείλετε και πατήστε “Αποστολή μηνύματος”  

Από το κινητό:

  1. Μεταβείτε σε μια συνομιλία μέσω μηνυμάτων με έναν επισκέπτη
  2. Πατήστε το “Εικονίδιο εγγράφου” δίπλα στο πλαίσιο μηνύματος. Αν δεν έχετε ακόμα αποθηκευμένες απαντήσεις, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε την πρώτη σας
  3. Πατήστε “Γράψτε μια νέα απάντηση” και δημιουργήστε έναν τίτλο
  4. Πατήστε “Γράψτε απάντηση”, γράψτε το μήνυμά σας και, στη συνέχεια, πατήστε “Αποθήκευση” και “Ολοκληρώθηκε”
  5. Οι αποθηκευμένες απαντήσεις σας θα εμφανιστούν όταν πατήσετε το “Εικονίδιο εγγράφου” δίπλα στο πλαίσιο μηνυμάτων. Απλά επιλέξτε την απάντηση που θέλετε να στείλετε, πατήστε την και κάντε κλικ στην επιλογή “Αποστολή”

8 προτάσεις μηνυμάτων από οικοδεσπότες

  1. Σας ευχαριστούμε για την κράτησή σας

Ένα άμεσο “ευχαριστώ” ενημερώνει τους επισκέπτες ότι λάβατε το αίτημά τους. Ο John, από το Westcliffe του Κολοράντο, λέει, “Συνήθως επεξεργάζομαι τις πρώτες προτάσεις για να το προσωποποιήσω λίγο. Μέχρι στιγμής, όλοι οι επισκέπτες έχουν αντιδράσει καλά και φαίνεται να τους αρέσει να έχουν όλες τις πληροφορίες εξαρχής”. Η Emily, από την Ιταλία, μοιράζεται αυτό το παράδειγμα:

Αγαπητέ/ή [όνομα επισκέπτη],

Σας ευχαριστώ που επιβεβαιώσατε την κράτησή σας.

Μήπως γνωρίζετε την ώρα που θα φτάσετε;

Αν χρειάζεστε οδηγίες για να φτάσετε στο σπίτι μου ή κάποιες συμβουλές σχετικά με την/το [πόλη προέλευσης] μη διστάσετε να με ρωτήσετε. Θα κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ για να σας βοηθήσω.

Καλή σας μέρα, τα λέμε τον [μήνα διαμονής].

—Emily

  1. Λυπούμαστε που δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε

Όσο και αν οι οικοδεσπότες θέλουν να εξυπηρετούν όλο τον κόσμο, μερικές φορές δεν μπορείτε και δεν πειράζει. Παρ’ όλα αυτά, “αυτές οι απαντήσεις πρέπει να διατυπωθούν διακριτικά, με σεβασμό και σαφήνεια”, δήλωσε η Sally. “Έτσι, όταν κάποιος σας ζητά να κάνετε μια εξαίρεση γι’ αυτόν, δεν χρειάζεται να το σκεφτείτε ή να νιώσετε ενοχές – απλά κάνετε κλικ”. Επιπλέον, πρόσφερε μερικά από τα αποθηκευμένα μηνύματά της:

Χαίρετε [όνομα επισκέπτη],

Λυπάμαι. Για την ευημερία του παιδιού σας, δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε νέες οικογένειες.

—Sally

Χαίρετε [όνομα επισκέπτη],

Λυπάμαι. Το σκυλί μας είναι αρσενικό και δεν θέλουμε να υπάρξουν προβλήματα μεταξύ του σκύλου μας και του σκύλου ενός επισκέπτη.

—Sally

Χαίρετε [όνομα επισκέπτη],

Λυπούμαστε πολύ που χρειάστηκε να ακυρώσουμε την κράτησή σας. Ελπίζουμε να έχετε την ευκαιρία να μας επισκεφτείτε κάποια άλλη στιγμή.

—Sally

  1. Πώς να φτάσετε στην καταχώρηση

Μερικές μέρες πριν την άφιξη των επισκεπτών, μπορεί να θέλετε να στείλετε οδηγίες. (Η Airbnb αποστέλλει αυτόματα οδηγίες στους επισκέπτες, οπότε μπορείτε να γράψετε ένα σύντομο μήνυμα.) Ο Ιωάννης, από την Αρτέμιδα, στην Ελλάδα, προσφέρει αυτό το παράδειγμα:

Χαίρετε [όνομα επισκέπτη].

Ανυπομονούμε να σας φιλοξενήσουμε. Ακολουθούν οδηγίες για το σπίτι μας μέσω…   

Χάρτες Google: [link]

Άλλα συστήματα GPS: [link]

Οδηγίες οδήγησης:

Οδηγίες με δημόσιες συγκοινωνίες:

Άλλες επιλογές μεταφοράς:

Έχουμε πολλές προτάσεις στην ενότητα “Μετακινήσεις” της καταχώρησής μας και προτείνουμε να τις διαβάσετε και να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας.

Ο καιρός κατά τη διάρκεια [ημερομηνίες διαμονής] αναμένεται να είναι [πρόγνωση καιρού].

Πριν φτάσετε, μη διστάσετε να μας στείλετε τα στοιχεία της πτήσης σας, το όνομα του πλοίου και τις ώρες άφιξης στο λιμάνι, τις αποφάσεις μεταφοράς (ταξί, δημόσια συγκοινωνία, δικό σας αυτοκίνητο). Ενημερώστε μας αν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας και την προτιμώμενη μέθοδο επικοινωνίας όταν φτάσετε (φωνητικές κλήσεις, μήνυμα κειμένου SMS, Viber, WhatsApp).

—Ιωάννης

  1. Μήνυμα υποδοχής και κιτ

“Στο μήνυμά μου πριν την άφιξη, στέλνω τον κωδικό της πόρτας, τον κωδικό για το wifi, λεπτομερείς οδηγίες και επαναλαμβάνω τους κανόνες και τις πολιτικές μου άλλη μια φορά ως ευγενική υπενθύμιση”, δήλωσε ο John. (Η Airbnb έχει επίσης οδηγίες άφιξης, έτσι έχετε άλλο έναν τρόπο να υπενθυμίσετε λεπτομέρειες στους επισκέπτες.) Ο John προσέφερε μερικά ακόμα στοιχεία:

Αγαπητέ/ή [όνομα επισκέπτη],

Μέχρι τώρα θα έχετε λάβει οδηγίες για το σπίτι μας. Αυτά είναι μερικά ακόμα πράγματα που θα χρειαστείτε για τέλεια διαμονή:

Στοιχεία επικοινωνίας: [αριθμοί τηλεφώνου ή ονόματα χρηστών]

Τόπος συνάντησης: [στο σπίτι, στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο ή σε άλλα σημεία συνάντησης]
Κωδικός πόρτας: [κωδικός εισόδου ή τα τελευταία τέσσερα ψηφία του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου]

Wifi: [κωδικός πρόσβασης]

Εγχειρίδιο σπιτιού: [σύνδεσμος ή οδηγίες]

—John

  1. Δραστηριότητες

Όσον αφορά στις δραστηριότητες, αυτά που γνωρίζουν οι οικοδεσπότες σε τοπικό επίπεδο, κανένας ταξιδιωτικός οδηγός δεν μπορεί να ανταγωνιστεί. Η Heather από το Στόου, στο Βερμόντ, προτείνει να έχετε μια λίστα με “δραστηριότητες για τις βροχερές μέρες” και “Δημοφιλείς κρατήσεις” σε ετοιμότητα. Η Sally βάζει λίγο χιούμορ στις συστάσεις της, συμβουλεύοντας, “Στείλτε ό, τι ακούγεται σαν φλύαρη περιγραφή χωρίς προετοιμασία”:

Λοιπόν, [όνομα επισκέπτη], νομίζω ότι θα σας άρεσε μία από αυτές τις δραστηριότητες.

[Τέλεια μονοπάτια πεζοπορίας στην περιοχή]

[Εύκολα μονοπάτια πεζοπορίας]

[Πεζοπορία για τους πιο φιλόδοξους]

[Καλά μέρη για φαγητό καθ’ οδόν]

[Τι θέλουν να γνωρίζουν οι δρομείς μαραθωνίου]

[Δραστηριότητες για προσκεκλημένους σε γάμο]

—Sally

  1. Κοιμηθήκατε καλά;

Μετά την πρώτη διανυκτέρευση, οι οικοδεσπότες προτείνουν να στείλετε άλλο ένα μήνυμα υποδοχής ρωτώντας αν όλα είναι εντάξει. “Πολύ σημαντικό”, δήλωσε ο Ιωάννης. “Αν μείνουν περισσότερο, το επαναλαμβάνω κάθε δύο με τρεις ημέρες”:

Καλημέρα, [όνομα επισκέπτη],

Κοιμηθήκατε καλά; Ελπίζουμε να έχετε μια άνετη διαμονή. Ενημερώστε μας αν όλα είναι εντάξει και αν χρειάζεστε κάτι.

—Ιωάννης

Υ.Γ.: Αυτός είναι ένας σύνδεσμος για την κοντινότερη παραλία από το σπίτι μας.

  1. Αναχώρηση

“Ένα [αποθηκευμένο μήνυμα] που βρήκα αρκετά χρήσιμο είναι αυτό που στέλνω την ημέρα πριν την αναχώρηση για να υπενθυμίσω στους επισκέπτες μου την ώρα αναχώρησης”, δήλωσε η Kate Mary, από το Κίεβο της Ουκρανίας. Ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες που προτείνει να υπενθυμίσετε στους επισκέπτες:

Χαίρετε [όνομα επισκέπτη],

Ήρθε κιόλας η ώρα; Κρίμα που φεύγετε. Μια φιλική υπενθύμιση σχετικά με την αναχώρηση:

Ώρα αναχώρησης: Αύριο στις [ώρα αναχώρησης]

Οδηγίες: [για το αεροδρόμιο, το λιμάνι ή άλλοι αριθμοί επιβεβαίωσης μεταφοράς]

Μην ξεχάσετε να κλειδώσετε την πόρτα. Ευχαριστούμε για τη διαμονή και ανυπομονούμε να σας φιλοξενήσουμε ξανά!

—Kate Mary

  1. Ευχαριστούμε που είστε ένας υπέροχος επισκέπτης

“Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν οι επισκέπτες ανησυχούν ότι λαμβάνουν κακή κριτική εάν αφήσω μία πολύ γρήγορα αφού φύγουν”, ανέφερε η Heather. “Ας ελπίσουμε ότι [ένα ευχαριστήριο μήνυμα όπως αυτό] ανακουφίζει αυτή την ανησυχία και τους ενθαρρύνει να αφήσουν ένα σε αντάλλαγμα”:

Αγαπητέ/ή [όνομα επισκέπτη],

Ευχαριστούμε που επιλέξατε το σπίτι μας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην/στο [πόλη]. Ελπίζουμε να είχατε διαμονή πέντε αστεριών και ασφαλές ταξίδι για επιστροφή στο σπίτι σας. Όταν τακτοποιηθείτε, αφήστε μία κριτική για τη διαμονή σας.

—Heather

Αγαπητέ/ή [όνομα επισκέπτη],

Μια φιλική υπενθύμιση σχετικά με την κριτική για τη διαμονή σας σε εμάς. Ευχαριστούμε ξανά που επιλέξατε το σπίτι μας. Ελπίζουμε να είχατε ένα ασφαλές ταξίδι επιστροφής στο σπίτι σας.

—Heather

0 Replies 0