Χάρη στην Airbnb, ένα ζευγάρι στο Κανκούν έγιναν επιχειρηματίες στον τομέα της φιλοξενίας

Airbnb
Official Account

Χάρη στην Airbnb, ένα ζευγάρι στο Κανκούν έγιναν επιχειρηματίες στον τομέα της φιλοξενίας

Το 2015, ενώ ο Diego έψαχνε για δουλειά ως σεφ στο Κανκούν του Μεξικού, πρότεινε στη σύζυγό του, Mariana, να καταχωρήσουν ένα δωμάτιο του σπιτιού τους στην Airbnb για να βγάλουν κάποια επιπλέον χρήματα. Η Mariana, που δούλευε σε ένα τοπικό ξενοδοχείο, ήταν επιφυλακτική και ανησυχούσε για την ιδιωτικότητά της κατά τη φιλοξενία επισκεπτών, αλλά συμφώνησε να το δοκιμάσουν. Όπως αποδείχθηκε, τους άρεσε πολύ να αλληλεπιδρούν με τους επισκέπτες και να τους βοηθούν στη διαμόρφωση του ταξιδιού τους στην πόλη, καθώς και η οικονομική ενίσχυση που λάμβαναν μέσα από τη φιλοξενία των επισκεπτών.

 

"Ήταν εκπληκτικό όταν υποδεχτήκαμε τους πρώτους επισκέπτες μας από μέρη όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία", αναφέρει η Mariana.

Απολάμβαναν τόσο πολύ τη φιλοξενία που αποφάσισαν ότι ήθελαν να βοηθήσουν και άλλους να μοιραστούν τα καταλύματά τους μέσω της φιλοξενίας. "Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να είστε πιο ανεξάρτητοι οικονομικά", δηλώνει η Mariana.

 

Mariana και Diego, Διαχειριστές ακινήτων της Seahorse RentalsMariana και Diego, Διαχειριστές ακινήτων της Seahorse Rentals

 Αυτό το μονόκλινο δωμάτιο αποτέλεσε τη βάση της Seahorse Rentals, μιας γρήγορα αναπτυσσόμενης εταιρείας διαχείρισης ακινήτων που το ζευγάρι δημιούργησε σχεδόν εξ ολοκλήρου χάρη στην Airbnb. Η εταιρεία έδωσε στον Diego και τη Mariana την ευελιξία που επιζητούσαν ενώ μεγάλωναν το μικρό παιδί τους (και ενώ περίμεναν το δεύτερο). Παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους λίγο μετά την ίδρυση της εταιρείας και έγιναν επιχειρηματίες με πλήρη απασχόληση στον τομέα της φιλοξενίας.

 

Cancun_image2.jpg

 

Στη Seahorse διαχειρίζονται πλέον 37 καταχωρήσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο ακινήτων που αγόρασε το ζευγάρι και άλλων που διαχειρίζονται για φίλους και γείτονες. Η εταιρεία απασχολεί τρία άτομα, και οι τρεις είναι ντόπιοι κάτοικοι, που βοηθούν στη συντήρηση και τη δημιουργία σχέσεων με τους επισκέπτες. Περισσότερο από το 90 τοις εκατό της πελατείας της Seahorse πηγάζει από την Airbnb. Ο Diego και η Mariana επωφελήθηκαν από νωρίς από τη χρήση της πλατφόρμας, επειδή η εμβέλειά της τούς επέτρεψε να προσελκύσουν επισκέπτες χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσουν χρόνο και χρήματα στη διαφήμιση. Χάρη στις σταθερά εξαιρετικές κριτικές των επισκεπτών, η Mariana και ο Diego δημιούργησαν γρήγορα ένα δίκτυο συστάσεων στην Airbnb, τόσο από πιθανούς επισκέπτες όσο και από άλλους ντόπιους ιδιοκτήτες που αναζητούν μια εταιρεία για να τους βοηθήσει με τη φιλοξενία στο ακίνητό τους.

 

Η Mariana πιστεύει ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν τόσο γρήγορη επιτυχία σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα κι αν καταχωρούσαν τον χώρο τους. "Μόλις έλαβα άλλη μια κλήση από κάποια στην οποία έχουν συστήσει εμάς για να διαχειριστούμε το σπίτι της", λέει η Mariana.
 "Έχουμε τόσες συστάσεις πλέον που χρειάστηκε να τη ρωτήσω πώς βρήκε τον αριθμό μας."

 

Αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, η Mariana και ο Diego γνωρίζουν ότι η εγγύηση οικοδεσπότη της Airbnb τούς βοηθά να αποζημιωθούν στην πλήρη αξία για οποιαδήποτε ζημιά έχει γίνει στις ιδιοκτησίες τους, γεγονός που τους προσφέρει ηρεμία καθώς συνεχίζουν να αναπτύσσουν την επιχείρησή τους.

 

"Η υποστήριξη, η εξυπηρέτηση και η ασφάλεια που μας παρέχει η Airbnb είναι απίστευτες", λέει η Mariana. "Κάθε φορά που μας περνά από το μυαλό να καταχωρήσουμε τα ακίνητά μας σε άλλη πλατφόρμα, σκεφτόμαστε αν αξίζει να κάνουμε αυτό το βήμα."

 

Cancun_image3.jpg

 

Μεταξύ 2016 και 2018, τα έσοδα της Seahorse Rentals σχεδόν τριπλασιάστηκαν. Τον Δεκέμβρη του 2017 και του 2018, τα έσοδά τους έφτασαν τα 500.000 πέσος Μεξικού (περίπου 25.000 δολάρια ΗΠΑ). Η Seahorse συνεργάζεται με τοπικές ταξιδιωτικές εταιρείες για να προσφέρει εκπτωτικές τιμές στους επισκέπτες, καθώς και εξατομικευμένες υπηρεσίες αγορών και σεφ σε όσους το επιθυμούν. Η Mariana λέει ότι η Airbnb συνέβαλε στη δημιουργία ενός νέου είδους τουρισμού, σε μια περιοχή του Μεξικού που ήταν πιο γνωστή για τα θέρετρα με υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τα πάντα.

 

"Μπορούμε να δούμε τον τεράστιο αντίκτυπο που έχει στο κέντρο", λέει η Mariana. "Πολλά εστιατόρια είχαν αρχίσει να κλείνουν επειδή τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν τα πάντα." Προσθέτει ότι όταν οι άνθρωποι κάνουν κράτηση σε κατάλυμα μέσω της Airbnb, "Γνωρίζουν πραγματικά το μέρος που επισκέπτονται".

 

Cancun_image4.jpg

 

Η Mariana λέει ότι θέλει να συνεχίσει να αναπτύσσει τη Seahorse μέσω της Airbnb, αλλά με πιο αργό ρυθμό επειδή δεν θέλει να θυσιάσει τον προσωπικό χαρακτήρα της εταιρείας. Σκοπεύουν να προσθέτουν μόνο τρία ακίνητα στο πορτφόλιό τους κάθε χρόνο. "Πρέπει να δώσετε σχεδόν όλη την προσοχή σας στο κάθε ακίνητο, για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν καλά για τους επισκέπτες", λέει η Mariana.

 

Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια έχει αποδώσει με αναπάντεχο τρόπο. Η Mariana και ο Diego έγιναν φίλοι με πολλούς από τους συχνούς επισκέπτες τους. Πέρσι η Mariana, στη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Γερμανία, επισκέφτηκε τον πρώτο επισκέπτη τους μέσω Airbnb. "Δεν έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε κάθε επισκέπτη μας, αλλά αναπτύσσεται κάποιο είδος φιλίας μαζί τους όταν ανταλλάσσουμε μηνύματα", αναφέρει η Mariana. "Και δεν θέλουμε να χάσουμε την ουσία αυτού που κάνουμε ούτε στο μέλλον."

 

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για την επαγγελματική φιλοξενία στην Airbnb.

0 Replies 0