Zonder griep de winter door

Airbnb
Official Account

Zonder griep de winter door

Cleaning tips 1.jpeg

 

In grote delen van de wereld bereikt de griepepidemie rond deze tijd een piek. Daarom hebben we op een rijtje gezet hoe je kunt voorkomen dat je gasten en jijzelf besmet raken met het griep- of verkoudheidsvirus. Hieronder staan een paar belangrijke schoonmaak- en hygiënetips van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC: een organisatie die zich bezighoudt met ziektepreventie en -bestrijding)*:

 

  • Desinfecteer regelmatig alle oppervlakken die vaak worden aangeraakt, en doe dit sowieso altijd voordat de volgende gast arriveert. Denk aan deurklinken, grepen op lades, kranen, lichtknopjes, de spoelknop van het toilet en de afstandsbediening.

 

  • Laat het schoonmaakmiddel goed inwerken. Als je een sprayflacon gebruikt, veeg je het oppervlak pas na een minuut of vijf af, zodat het desinfecterende middel de tijd krijgt om zijn werk te doen. Als je antibacteriële wegwerpdoekjes gebruikt voor het desinfecteren van elektronische apparatuur zoals een afstandsbediening, heb je waarschijnlijk meerdere doekjes nodig. Het oppervlak moet namelijk lang genoeg nat blijven om alle micro-organismen onschadelijk te maken.

 

  • Was regelmatig alle handdoeken en al het beddengoed. Geef je gasten bij voorkeur een complete handdoekenset, waaronder een aparte doek waaraan ze hun handen kunnen afdrogen. Uiteraard moet je tussen twee verblijven door alle handdoeken en al het beddengoed wassen. Als je gasten langer blijven, kun je het beddengoed en de handdoeken het beste om de paar dagen wassen. Als dat om de een of andere reden lastig is, kun je ook voldoende schone sets klaarleggen.

 

  • Maak het je gasten zo makkelijk mogelijk om verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Zorg dat er ruim voldoende tissues, keukenrollen, handzeep en desinfecterende handgel in je ruimte aanwezig zijn.

 

  • Bescherm jezelf tijdens het schoonmaken. Als je zelf je ruimte schoonmaakt, kun je het beste handschoenen dragen, vooral als je met afval in de weer bent. Vergeet ook niet om je handen te wassen als je klaar bent. Als het binnen je mogelijkheden ligt, is het een goed idee om alleen vuilnisbakken neer te zetten die je zonder handen kunt openmaken.

 

  • Was regelmatig je handen. We zeggen het nog maar een keer, want dit is een van de allerbelangrijkste manieren om verdere verspreiding van het griepvirus te voorkomen. Gebruik warm water en zeep, en wrijf de zeep ten minste 20 seconden in voordat je je handen afspoelt. Regelmatig je handen wassen is sowieso een goede gewoonte, maar als je een privékamer verhuurt of je gasten altijd persoonlijk begroet, is het simpelweg noodzakelijk.

 

Dan is er ook nog de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) , met alle gevolgen van dien voor onze hosts en gasten. In het Helpcentrum vind je ons beleid voor deze uitbraak, dat we geregeld aanpassen aan de ontwikkelingen.

 

Ga voor meer informatie over het voorkomen van een besmetting met het griep- en coronavirus naar de site van de CDC, de Wereldgezondheidsorganisatie of het RIVM. Hopelijk heb je iets aan deze tips en komen jij en je gasten deze periode gezond en wel door.

 

*Dit artikel is gebaseerd op de informatie op de website van de CDC. De CDC doet geen aanbevelingen met betrekking tot dit artikel of Airbnb. Airbnb doet geen toezeggingen en geeft geen garanties van welke aard dan ook, expliciet of impliciet, ten aanzien van de volledigheid, juistheid, betrouwbaarheid, geschiktheid of beschikbaarheid voor een bepaald doel van de inhoud van dit artikel. Als je op deze informatie vertrouwt, doe je dat op eigen risico.

0 Antwoorden 0

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf