Herkese Merhaba,
14 Ocak -14 Haziran tarihleri arasında bir rezervasyon aldım, mutluyum çünkü rezervasyon bilgilerini içeren bir ekran görüntüsü de almıştım,
151 Gece Toplam ev sahibine yapılan toplam ödeme tutarı €6.947,26 / 151 gece = € 46 gecelik fiyat olarak ekran görüntüsü aldım,
Misafir 3 Mayısta çıkış istedi ve Airbnb destek beni arayarak onay istediler, telefon görüşmemizde benden ne kadar ücret kesileceğini sorum herhangi bir ücret kesintisi olmayacak dediler ve bende onay verdim. Hesabımı kontrol ettiğimde Airbnbn -€1.057,39 hesabımdan kesinti yapmıştı, destek ekibine mesaj yazarak bu hesabın yanlış olduğunu söyledim, kontrol ettiler ve sorun yok akıllı fiyatlandırma kullandığımız için sistem fazla ödenen tutarı geri iade etti dediler. Bende nasıl yani müşteri konaklamayı bitirdikten sonra fiyat değişemez dedim ve bana açıklayıcı bir cevap veremediler,
Müşterinin konakladığı 109 gece x €46 = €5.014 hesabımda olması gerekirken, Airbnb'nin bana yaptığı ödeme € 4.390,85'du
Günlerce destek ekibiyle yazıştım, ilk rezervasyon tarihindeki aldığım ekran görüntülerini tutarları gösteren belgeyi göndermeme rağmen Benden € 623,15 aldıkları fazla tutarı geri ödemediler ve açıklayıcı hiç bir cevap vermediler,
Airbnb destekle sorunumu çözemedim ve çıkış yapan misafir ile irtibata geçmek zorunda kaldım, konuyu anlattım,
Misafir evet böyle bir sorun olduğunu bende fark ettim dedi ve ben çok şaşırdım!!, çünkü bana fazla para iadesi yaptılar diyerek aradaki € 623,15'yu bana geri gönderdi. Misafir anlayışsız biri de olabilirdi ve bu parayı ben tahsil edemezdim,
Üzüldüm çünkü Airbnb bu hatasını anlayıp hiç bir düzeltme yapmadı,
Daha büyük bir sorun da, destek ekibinin eskiye dönük fiyatların düzeltme yapılıp yapılmadığını görememesiydi,
O günden sonra rezervasyon geldiğinde ekran görüntüsü alıp kayıt altına almaya başladım,
Ve bugun görüyorum ki rezervasyon gecelik fiyatları ve kaç gece konaklama yazdığı bölümde sadece konaklama yazması, yani hesaplama yaparken gecelik fiyatı ve kaç gece olduğunu yazmaması çok garip değil mi !!!
Böyle bir durum başka bir ev sahibinin başına geldi mi merak ediyorum?