10 načina da uredite svoj prostor

Airbnb
Official Account

10 načina da uredite svoj prostor

10 ways to improve your spacejpg.jpg

 

Mnogo je načina da osvježite prostor koji iznajmljujete, a to mogu biti jednostavne preinake za koje ne morate izdvojiti mnogo novca ili veći zahvati. U nastavku možete pročitati prijedloge drugih domaćina kako svoj smještaj učiniti što boljim. Neovisno o tome želite li odmah početi rješavati zadatke sa svog popisa ili planirate nešto poduzimati u budućnosti, ovdje možete pronaći inspiraciju.

1. Imajte na umu da i malim preinakama možete mnogo postići

Ponekad je dovoljno nanijeti svježu boju ili upotrijebiti neka uobičajena sredstva za čišćenje kako biste osvježili prostor. Superhost Harold iz Montreala planira nekoliko „manjih zahvata”. Kaže da će oprati zidove tamo gdje se gosti više zadržavaju i obojiti ih u sobi u kojoj spavaju te u kupaonici. „Bojenje je najbolji način da osvježite prostor!” Ako tražite još jednostavniji način da u prostor unesete malo svježine, promijenite posteljinu, nabavite nove ukrasne jastuke ili zamijenite zavjesu na tuš-kadi.

2. Iskoristite razdoblje slabije potražnje na najbolji mogući način

Razmišljate li o većim preinakama? Kad utvrdite u kojem je razdoblju slabija potražnja, iskoristite ga za uređivanje smještaja, posebno ako se radi o preinakama koje zahtijevaju da u prostoru nekoliko dana ili tjedana ne bude nikoga. „Zimi kod nas nema puno gostiju pa je to najbolje vrijeme za veće projekte”, kaže Martin, domaćin iz gradića Proendos u Španjolskoj. Superhostovi Delfina i Jorge čiji se smještaj nalazi u portugalskom gradu Vila Nova de Gaia primjećuju da je tijekom studenog, siječnja i veljače broj gostiju manji pa su u to vrijeme obojili sve zidove, stari usisavač zamijenili bežičnim i kupili novi poplun.

3. Dobro razmislite kakav će biti prvi dojam vaših gostiju

Kad gosti dođu na vaša vrata, što će im prvo upasti u oči? Ako je to boja koja se ljušti ili loše osvijetljen prilaz, teško da ćete ih u startu zadiviti. „Kad se vrijeme proljepša, obojit ćemo ulazna vrata”, kaže Maria koja iznajmljuje smještaj u Ateni. Superhost Markus iz Dornbirna u Austriji postavit će novu vanjsku LED rasvjetu s detektorima pokreta na ulazu u apartmane.

4. Uvedite preinake kojima ćete uštedjeti vrijeme prilikom čišćenja

Bilo da se radi o namještaju ili ugrađenim elementima, neke vam preinake mogu ubrzati čišćenje (i pritom osigurati uštedu novca!). Superhost Beth iz Flagstaffa, mjesta u saveznoj državi Arizoni, zamijenila je okvir kreveta koji je zahtijevao neprestano čišćenje okvirom s izdignutim podnožjem za madrac koji ne treba polirati. Superhost Beatriz iz São Paula smislila je praktičnu dosjetku s kojom će lakše dosegnuti mjesta koja nije lako očistiti: „Neke komade namještaja postavit ću na kotačiće kako bi se prostor mogao brže očistiti.”

5. Zamijenite postojeće uređaje onima koji su energetski učinkovitiji

Smanjenje potrošnje energije u smještaju koji iznajmljujete nije važno samo za dobrobit planeta, već možete i uštedjeti na režijskim troškovima. Domaćin Markus iz Dornbirna u Austriji planira isprobati pametni termostat: „Nadam se da će mi se tako smanjiti troškovi grijanja jer se prostor neće zagrijavati kad u njemu nema nikoga.” Superhost Pete iz Los Angelesa upravo je postavio uređaje koji reguliraju vrijeme rada stropne grijalice i ventilatora kako bi gosti bili svjesniji potrošnje energije.

6. Vodite brigu o održavanju u preventivne svrhe

Bilo da se radi o zamjeni filtara za ventilacijski sustav, mijenjaju žarulja ili pak brisanju prašine s modema i routera i njihovom resetiranju, postoje radnje koje možete obavljati unaprijed određenom dinamikom kako bi sve besprijekorno funkcioniralo. Ovisno o lokaciji, klimatski uvjeti mogu utjecati na to što će sve biti na vašem popisu zadataka. „Zamijenila sam lanac kojim se regulira ispuštanje vode u vodokotliću najlonskim užetom i redovito podmazujem šarke”, objašnjava Sarah, Superhost iz gradića Sayulita u Meksiku gdje su zbog vlage i soli u zraku metalni okovi izloženi eroziji.

7. Dobro provjerite sve sadržaje koji jamče sigurnost smještaja

Preinake u smještaju u svrhu sigurnosti uvijek su isplative. Superhost Bryan iz Las Palmasa, grada na Kanarskim otocima, savjetuje da krenete od detektora dima i ugljikovog monoksida te znakova koje će gosti moći slijediti u slučaju da se, ne daj Bože, dogodi kakva nezgoda ili incident. Da biste mogli mirno spavati, u prostor postavite aparat za gašenje požara i pribor za prvu pomoć. Također biste trebali proučiti i lokalne zakonske propise.

8. Stvorite ugodan eksterijer

Gosti vole lijepu zelenu površinu i ne morate imati golemo dvorište kako biste im je mogli pružiti. Superhost Lawrence iz australskog grada Parkvillea postavio je visoke ciljeve i planira na krovnoj terasi imati vrt s lončanicama. „Zasadit ću autohtone biljke koje rastu uz obalu.” Superhost Irwing iz Panama Cityja goste također želi potaknuti da provode vrijeme na otvorenom. „Želja mi je na balkonu napraviti vrt i postaviti vrtni namještaj i tako stvoriti prostor u kojemu će se gosti moći povezati s prirodom.”

9. Boravite u svom smještaju kako biste shvatili što će biti potrebno gostima

Ako niste sigurni odakle početi, pokušajte se staviti u položaj svojih gostiju. „Prije nego što započnete s renoviranjem ili uvođenjem preinaka, spakirajte se i provedite nekoliko dana boraveći u svom smještaju”, kaže Superhost Sarah (South Charleston, Ohio). „Odmah sastavite popis svega onoga što vam je bilo potrebno, što vam je nedostajalo i što nije funkcioniralo onako kako ste zamislili.” Obavezno se dovedite u položaj gosta kako biste stekli cjelokupan dojam i iskustvo.

10. I ne zaboravite ažurirati svoj oglas!

Svaki put kad uvedete neka poboljšanja u smještaju, to je prilika da i vaš oglas postane još atraktivniji pa stoga obavezno ažurirajte opis smještaja, popis sadržaja i fotografije. Ako ste u prilici, razmislite o uslugama profesionalnog fotografa za koje se odlučila i Jacqui, Superhost iz grada Worcestera u Ujedinjenoj Kraljevini. „Isplatilo se”, kaže. „Broj rezervacija je porastao.”

Nadamo se da će vas ovi prijedlozi navesti na razmišljanje o tome kako biste sve mogli poboljšati svoj smještaj već sada, a također i u narednim mjesecima i godinama.

 

0 Replies 0