[FESTIVAL] Niveaus van Duurzaamheid

Quincy
Community Manager
Community Manager
London, United Kingdom

[FESTIVAL] Niveaus van Duurzaamheid

Mauricio 1.jpeg

 

Screenshot 2022-04-27 at 09.05.47.png

Dit artikel is onderdeel van het CC Festival van de Duurzaamheid. Het oorspronkelijke artikel is door @Mauricio467 in het Engelstalige Communitycentrum gepost. Hieronder staat de vertaling. De volledige opstelling van het festival kun je hier vinden.

_____________________________________________________________

 

Ik was op reis in Costa Rica toen ik op straat deze zin op een muur las:

 

"Als je een boom plant terwijl je weet dat je nooit in zijn schaduw zult zitten, pas dan zal je de betekenis van het leven beginnen te begrijpen."

 

Dat is in feite waar duurzaamheid over gaat, over dat je vandaag bepaalde dingen doet om de dag van morgen niet in gevaar te brengen. En dit vormt ook het uitgangspunt van mijn bijdrage.

 

Mauricio 2.jpeg

 

Als hosts hebben we de kans om onze gasten een onvergetelijk verblijf te bezorgen. En als dat op zo'n manier kan dat we met onze gastvrijheid ook nog eens iets goeds doen voor het milieu en onze lokale gemeenschappen, dan is dat helemaal fantastisch!

 

Kleine aanpassingen kunnen al een grote positieve impact hebben op het milieu.

 

  • Plaats een dubbele of driedubbele vuilnisbak voor afvalscheiding.
  • Geef je gasten tips om hun stroomverbruik te verminderen en herinner hen eraan om lichten, airconditioners, radiators etc. uit te doen wanneer ze niet in de kamer of de woning zijn. 
  • Zorg dat je eventuele lekkage in de keuken of meteen repareert en vraag je gasten om dit soort schade direct door te geven. Zo voorkom je niet alleen onnodig hoge kosten, maar ook onherstelbare schade aan de planeet.

 

Met deze drie supersimpele basistrucs bied je je gasten goede service én lever je een positieve bijdrage aan de bescherming van onze planeet en haar water, bodem en grondstoffen.

 

Heb je een groot project voor je ruimte op de planning staan of wil je gaan renoveren? Kijk dan eens of je bijvoorbeeld zonnepanelen, een laadpaal in de garage, een regenwateropvangsysteem, slimme afvalscheiding of andere milieubewuste snufjes kunt opnemen.  Daarmee zou je al een mooie bijdrage leveren.

 

Zowel kleine als grote gewoontes hebben een positieve impact op het milieu. Verandering begint bij grote gewoontes, maar het zijn de kleine gewoontes die ervoor zorgen dat die verandering blijvend is.

 

Gasten die aankomen in een ruimte waarin ze zien dat er is nagedacht over milieubescherming, nemen de gewoonten van die woning meteen over. Of het nu een lang of kort verblijf is, zolang ze in die ruimte zijn, leveren ze een bijdrage aan een beter milieu. 

 

De Maand van de Aarde is een mooie gelegenheid om stil te staan bij de impact van kleine slordigheden in huis (lekkage, hoog elektriciteitsverbruik, gebrekkige afvalscheiding) en veranderingen in gang te zetten die niet alleen je ruimte beter maken en geld besparen, maar vooral duurzame gastvrijheid mogelijk maken.

 

Welke veranderingen zou jij in je ruimte doorvoeren voor een beter milieu?

 

-----

 

Please follow the Community Guidelines // Volg de communityrichtlijnen

0 Antwoorden 0

Artikelen lezen in het Informatiecentrum

Je woning klaarmaken voor gasten
Tips van Airbnb Plus-hosts: attent zijn voor je gasten
Gasten ondersteunen tijdens hun verblijf