ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑΣ: ΠΡΟΒΆΛΕΤΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΊΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΉΤΗΣΗ

Airbnb
Official Account

ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑΣ: ΠΡΟΒΆΛΕΤΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΊΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΉΤΗΣΗ

Photography tips.jpg

 

Όταν συναντώνται τα ταξίδια και η προσβασιμότητα, μπορεί να αλλάζει η ζωή των επισκεπτών με περιορισμένη κινητικότητα. Για το πρώτο μεγάλο ταξίδι της ζωής του, ο Edouard πέταξε 17.000 χιλιόμετρα από τη Γαλλία στην Αυστραλία, αναζητώντας μια εξαιρετική εμπειρία και ένα σπίτι που θα ήταν κατάλληλο για το αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο Edouard έμεινε με οικοδεσπότες στο Σίδνεϊ που παρείχαν και τα δύο: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Cheryl και τον Peter που με υποδέχτηκαν στο σπίτι τους, στη γη των καγκουρό… [Ήταν] χαμογελαστοί οικοδεσπότες της Airbnb, πολύ διαθέσιμοι, με ένα πλήρως προσβάσιμο διαμέρισμα”, έγραψε στην κριτική του για το σπίτι τους, η οποία περιλαμβάνει πόρτες με μεγάλο πλάτος και ευρεία πρόσβαση στο κρεβάτι, ένα ντους όπου μπορείς να μπεις με αμαξίδιο και πολλά άλλα.

Τα καλά νέα για τον Edouard, καθώς και άλλους ταξιδιώτες με περιορισμένη κινητικότητα, είναι ότι η Airbnb λαμβάνει μέτρα για να διευκολύνει την εύρεση σπιτιών με χαρακτηριστικά προσβασιμότητας. Τα καλά νέα για τους οικοδεσπότες είναι ότι η προσέγγιση αυτής της ομάδας πιθανών επισκεπτών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να ανακαινίσετε το σπίτι σας. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η ενημέρωση των φωτογραφιών σας και, όπως πάντα, ο καθορισμός σαφών προσδοκιών.

“Υπάρχουν τόσες πολλές αναπηρίες, επομένως μεγάλη ποικιλία αναγκών για διαφορετικά άτομα… Δεν χρειάζεται να είναι όλα τέλεια”, δήλωσε η Lynda, οικοδεσπότης και επισκέπτης από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία έχει περιορισμένη κινητικότητα. “Οι φωτογραφίες που δείχνουν τις εγκαταστάσεις βοηθούν πολύ. Αν παρουσιάζονται όλα τα γεγονότα, θα μπορούσαμε να λάβουμε μια εμπεριστατωμένη απόφαση αντί να πρέπει να υποβάλουμε στους οικοδεσπότες τις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά”.

Ακολουθεί ένα σχέδιο σε 5 βήματα για να σας βοηθήσουμε να ενημερώσετε τις φωτογραφίες σας, να επισημάνετε την προσβασιμότητα και να ξεχωρίσετε στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Βήμα 1: Σκεφτείτε τις φωτογραφίες σας ως ξενάγηση. Οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια, περιπατητήρες, μπαστούνια ή άλλες συσκευές κινητικότητας πρέπει να είναι σε θέση να δουν τον εαυτό τους σε αυτόν τον χώρο και να δουν αν μπορούν εύκολα να περιηγηθούν από το αυτοκίνητο, στην μπροστινή πόρτα και σε όλο το σπίτι.

  • Ξεκινήστε τη φωτογράφιση στο πεζοδρόμιο ή στον δρόμο και κατευθυνθείτε προς την μπροστινή πόρτα.
  • Έξω, επισημάνετε τις θέσεις στάθμευσης, τις διαδρομές και την είσοδο*, συμπεριλαμβανομένων των βημάτων, των σκαλιών, των διαδρόμων, των ανελκυστήρων και άλλων χαρακτηριστικών που μπορεί να έχετε.
  • Μέσα, απαθανατίστε όλα τα δωμάτια και τους διαδρόμους που οδηγούν στα διάφορα μέρη του χώρου.

(δεξιόστροφα από πάνω αριστερά: προβολή του δρόμου, διαδρομή προς το σπίτι, είσοδος και θέση στάθμευσης)

*Ορισμένοι οικοδεσπότες μας έχουν πει ότι νιώθουν άβολα να δείχνουν το μπροστινό μέρος των σπιτιών τους. Αν νιώθετε το ίδιο, δοκιμάστε να φωτογραφίσετε το κατώφλι, και όχι ολόκληρη την είσοδο. Το σημαντικό είναι να τραβήξετε τη φωτογραφία απευθείας, με την πόρτα ανοιχτή, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δουν πόσο μεγάλη είναι και αν υπάρχει κάποιο σκαλοπάτι.

Βήμα 2: Ανοίξτε τις πόρτες. Είτε πρόκειται για την είσοδο μιας κρεβατοκάμαρας, ενός μπάνιου ή της μπροστινής όψης του σπιτιού, το άνοιγμα των θυρών βοηθά τους επισκέπτες να καταλάβουν πώς συνδέονται οι χώροι. Επίσης, φαίνεται πιο ελκυστικό.

  • Φωτογραφίστε απευθείας τις πόρτες στο επίκεντρο, έτσι ώστε οι επισκέπτες να βλέπουν πόσο μεγάλες είναι και αν υπάρχει κάποιο σκαλοπάτι.
  • Για να θεωρείται μεγάλο το πλάτος της πόρτας, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 82 εκατοστά.
  • Αν πρέπει να τραβήξετε από γωνία, μη διαστρεβλώσετε την εικόνα για να κάνετε την πόρτα να φαίνεται ευρύτερη, και φροντίστε να υπάρχει στην εικόνα το δάπεδο και ότι εμφανίζονται τυχόν φυσικά εμπόδια, όπως έπιπλα.

Βήμα 3: Χαμηλώστε την κάμερα. Για καταχωρήσεις με χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, το ζητούμενο είναι να επισημάνετε τα δάπεδα χωρίς σκαλοπάτια και όχι υψηλές οροφές.

  • Γείρετε ελαφρώς προς τα κάτω την κάμερα για να φωτογραφίσετε ολόκληρο το δάπεδο.
  • Επισημάνετε τυχόν φυσικά εμπόδια, όπως σκαλοπάτια, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να αποφασίσουν αν μπορούν να μετακινούνται μέσα στο σπίτι σας.
  • Συμπεριλάβετε το κάτω μέρος των πλαισίων των θυρών, των ντους και των διαδρόμων.

Βήμα 4: Δείξτε όσο το δυνατόν περισσότερα. Φωτογραφίστε ολόκληρα δωμάτια και ό, τι υπάρχει μέσα σε αυτά — αυτό επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν μόνοι τους αν μπορούν εύκολα να πλοηγηθούν μέσα και γύρω από το δωμάτιο.

  • Όταν φωτογραφίζετε ένα σαλόνι ή ένα υπνοδωμάτιο, σταθείτε στην πόρτα και κρατήστε την κάμερα ακριβώς κάτω από το επίπεδο του ματιού για να απαθανατίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο από το δωμάτιο, καθώς και οποιοδήποτε έπιπλο μέσα.
  • Όταν φωτογραφίζετε μπάνια, μπορεί να είναι δύσκολο λόγω μεγέθους. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το δάπεδο, ειδικά οι περιοχές κάτω από το πλαίσιο της πόρτας και του ντους.

Βήμα 5: Λεπτομέρειες, λεπτομέρειες, λεπτομέρειες. Για τους οικοδεσπότες που έχουν επενδύσει σε χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, όπως είναι οι λαβές στήριξης και οι γερανοί ανύψωσης, μπορείτε να τα προβάλετε ως εξής.

  • Οι προσβάσιμες κρεβατοκάμαρες μπορεί να έχουν γερανούς ανύψωσης οροφής, φορητούς γερανούς ανύψωσης και ηλεκτρικά νοσοκομειακά κρεβάτια. Απαθανατίστε αυτά τα αντικείμενα από μακριά και κοντά για να δείξετε την τοποθεσία τους και οποιεσδήποτε λεπτομέρειες.

  • Τα προσβάσιμα μπάνια μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής χαρακτηριστικά:
    • Λαβές στήριξης: Τραβήξτε μακρινές και κοντινές φωτογραφίες για να δείξετε πόσο μακριά ή κοντά είναι οι λαβές στήριξης στις εγκαταστάσεις του μπάνιου. Επίσης, η τοποθέτηση έχει σημασία: βεβαιωθείτε ότι η καταχώρησή σας υποδεικνύει αν οι λαβές είναι κολλημένες ή βιδωμένες.

  • Ντους χωρίς σκαλοπάτια ή εμπόδια: Γείρετε ελαφρά προς τα κάτω τη φωτογραφική για να εμφανιστεί η γραμμή του δαπέδου.

  • Καρέκλες ντους και μπάνιου: τοποθετήστε την καρέκλα σε γωνία που να φαίνονται πολλές πλευρές της καρέκλας.

Οι μικρές αλλαγές στη φωτογραφία δεν θα σας βοηθήσουν απλά — οι οικοδεσπότες που επενδύουν στην επαγγελματική φωτογράφιση, για παράδειγμα, κερδίζουν περίπου 26 τοις εκατό περισσότερο ανά διανυκτέρευση — μπορείτε επίσης να μεταμορφώσετε ζωές με σημαντικό τρόπο.

Όταν ο Edouard έφυγε από το Σίδνεϊ, είπε: “Έχω μόνο μια επιθυμία: να επιστρέψω για να έχω περισσότερες, εντελώς τρελές και εξαιρετικές εμπειρίες!” Φανταστείτε έναν επισκέπτη να φεύγει από το σπίτι σας με ένα τέτοιο συναίσθημα.

Μάθετε πώς να προσθέσετε χαρακτηριστικά προσβασιμότητας.

 

Διαβάστε περισσότερα:

Συμβουλές για την υποστήριξη των επισκεπτών με αναπηρίες

0 Replies 0