Αδελφές ψυχές από τη Σεούλ: Η πορεία ενός ζευγαριού από τον εταιρικό κόσμο στον κλάδο της φιλοξενίας

Airbnb
Official Account

Αδελφές ψυχές από τη Σεούλ: Η πορεία ενός ζευγαριού από τον εταιρικό κόσμο στον κλάδο της φιλοξενίας

Ο Hojin Chang και η γυναίκα του, Sarah, ένιωθαν την ανάγκη να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Το 2014, εργάζονταν και οι δύο στην ίδια κατασκευαστική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών στη Σεούλ. Εκείνος δούλευε στις πωλήσεις, ενώ εκείνη είχε αναλάβει τις συναντήσεις με επενδυτές και σημαντικούς πελάτες. Είχαν το είδος της δουλειάς που θα ζήλευε κάθε νέος επαγγελματίας σε όλο τον κόσμο. Αλλά το άγχος και οι πολλές ώρες εργασίας είχαν αρχίσει να τους καταβάλλουν.

 

"Πηγαίναμε στην εταιρεία νωρίς το πρωί και γυρνούσαμε σπίτι αργά το βράδυ", λέει ο Hojin. Λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων, το ζευγάρι δεν είχε καθόλου ελεύθερο χρόνο. "Παραιτηθήκαμε από τις δουλειές μας και ξεκινήσαμε την παγκόσμια περιοδεία μας", προσθέτει ο Hojin.

 

Ο Hojin (τρίτος από αριστερά), μαζί με το προσωπικό του από την εταιρεία "House of Sarah", προσφέρει εξατομικευμένη εξυπηρέτηση σε 20 καταλύματα στην Airbnb στη ΣεούλΟ Hojin (τρίτος από αριστερά), μαζί με το προσωπικό του από την εταιρεία "House of Sarah", προσφέρει εξατομικευμένη εξυπηρέτηση σε 20 καταλύματα στην Airbnb στη Σεούλ

Μαθήματα από μια παγκόσμια περιοδεία για την τέχνη της φιλοξενίας

Η φράση "παγκόσμια περιοδεία" περιγράφει με ακρίβεια την οδύσσεια του ζευγαριού: Ταξίδευαν για 430 ημέρες και επισκέφτηκαν 30 χώρες σε πέντε ηπείρους. Σχεδόν σε κάθε χώρα που επισκέφτηκαν, έμειναν σε χώρους μέσω της Airbnb. Η εμπειρία τούς δίδαξε πολλά για τη σημασία της ανθρώπινης επαφής στον κλάδο της φιλοξενίας. "Συναντήσαμε πολλούς υπέροχους οικοδεσπότες", λέει ο Hojin.

 

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές στο ταξίδι τους ήταν η μακρόχρονη διαμονή τους στο Ελ Καλαφάτε, μια μικρή πόλη στην Παταγονία της Αργεντινής που επιτρέπει στους επισκέπτες της να θαυμάσουν μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς παγετώνες του κόσμου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να βιώσουν από πρώτο χέρι την άλλη όψη της φιλοξενίας και άρχισαν να βλέπουν τους εαυτούς τους όχι μόνο ως επισκέπτες, αλλά και ως πιθανούς οικοδεσπότες.

 

Έφτασαν στην απομακρυσμένη πόλη ως περαστικοί, αλλά τελικά δέθηκαν με ένα ζευγάρι Ιαπώνων-Κορεατών που διηύθυνε τον ξενώνα Fuji Guest House, όπου και έμεναν. Όπως αποδείχτηκε, οι ιδιοκτήτες του Fuji χρειάζονταν βοήθεια. Η ευκαιρία τούς κίνησε την περιέργεια και ο Hojin και η Sarah προσφέρθηκαν να βοηθήσουν εθελοντικά. Τις επόμενες δύο εβδομάδες, έμαθαν να στρώνουν κρεβάτια, να καθαρίζουν, να διαχειρίζονται προγράμματα και άλλες βασικές δεξιότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες για μια επιχείρηση φιλοξενίας. "Θέλαμε να αποκτήσουμε εμπειρία σε αυτού του είδους την εργασία", αναφέρει ο Hojin.

 

"Παραιτηθήκαμε από τις δουλειές μας και ξεκινήσαμε την παγκόσμια περιοδεία μας. "Συναντήσαμε πολλούς υπέροχους οικοδεσπότες." —Hojin Chang, Οικοδεσπότης

 

Αναζήτηση νέου τρόπου ζωής

Το ταξίδι δυνάμωσε τη σχέση του ζευγαριού. Επίσης, κατέστησε ένα πράγμα σαφές: Ο Hojin και η Sarah δεν ήθελαν να επιστρέψουν στην κουραστική καθημερινότητα. Ήθελαν να κάνουν οικογένεια και η πίεση του εταιρικού περιβάλλοντος δεν θα τους επέτρεπε ποτέ να είναι οι γονείς που ήθελαν να γίνουν.

 

Ώσπου η ευκαιρία τούς χτύπησε την πόρτα. Το ζευγάρι άκουσε ότι η Airbnb, η οποία ήθελε να αποκτήσει παρουσία στη Σεούλ, διεξήγαγε διαγωνισμό. Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάμβαναν βοήθεια από την εταιρεία στη διαμόρφωση ενός δωματίου στο σπίτι τους, το οποίο θα ήταν ιδανικό για τη φιλοξενία πιθανών επισκεπτών. Ο Hojin και η Sarah ήταν μεταξύ των 3.000 ατόμων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και μεταξύ των τεσσάρων επιλαχόντων. "Ήρθαν στο σπίτι μας και έφτιαξαν ένα δωμάτιο για τους επισκέπτες", λέει ο Hojin. "Εκείνη τη στιγμή, ήξερα ότι μου είχε δοθεί μια καλή ευκαιρία να γίνω οικοδεσπότης στην Airbnb."

Soulmates 2.jpg

 

Το ζευγάρι μετέτρεψε έναν άλλοτε μονότονο χώρο σε έναν μοντέρνο και πανέμορφο ξενώνα με υπέροχο φωτισμό, και άρχισε να βγάζει κάποια χρήματα, χωρίς να χρειαστεί να συνεχίσει να ζει στους αγχώδεις ρυθμούς της επαγγελματικής ζωής. Ο Hojin και η Sarah λάτρεψαν τη φιλοξενία, και ακόμη περισσότερο την επαφή με τους επισκέπτες, η οποία τους θύμιζε την εποχή που ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο.

 

Το χόμπι γίνεται επάγγελμα

Αλλά μόλις η Sarah έμαθε ότι ήταν έγκυος, τα λίγα επιπλέον χρήματα δεν ήταν αρκετά. Έπρεπε να εντείνουν τους ρυθμούς τους ή να βρουν κάποια άλλη απασχόληση. Τότε ο Hojin αποφάσισε να δημιουργήσει την εταιρεία "House of Sarah" μέσω της οποίας το ζευγάρι θα προσέφερε τις δεξιότητές του στη φιλοξενία και τη διαχείριση σε άλλους ιδιοκτήτες ακινήτων που επεδίωκαν να επωφεληθούν από την αυξανόμενη δημοτικότητα της Airbnb.

 

Τέσσερις μήνες μετά την υποδοχή των πρώτων επισκεπτών τους, το ζευγάρι βρήκε μια παλιά, αλλά κατά τα άλλα υπέροχη ιδιοκτησία. Η ιδιοκτησία βρισκόταν σε ιδανική τοποθεσία για τους ταξιδιώτες που ήθελαν να είναι κοντά σε ό,τι έχει να προσφέρει η Σεούλ και ο Hojin έπεισε τον ιδιοκτήτη να τον αφήσει να αναδιαμορφώσει τον χώρο, για να τον κάνει πιο φιλόξενο. Σήμερα η εταιρεία "House of Sarah" έχει υπό την εποπτεία της 20 ιδιοκτησίες, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες τους έναν ξέγνοιαστο τρόπο να νοικιάζουν τα καταλύματά τους. Απασχολεί προσωπικό τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων, δύο διαχειριστές, δύο συντηρητές και τον Hojin.   

 

Τα μαθήματα που πήραν ο Hojin και η Sarah από τη διαμονή τους στον ξενώνα Fuji Guest House εξακολουθούν να παίζουν καθοριστικό ρόλο για πολλές από τις δραστηριότητές τους στη Σεούλ. Εκεί, μας διηγείται ο Hojin, κατάλαβαν γιατί η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι τόσο σημαντική στη φιλοξενία. Όταν οι επισκέπτες βρίσκονται τόσο μακριά από τα σπίτια τους, αυτό που τελικά έχει σημασία είναι τα μικρά πράγματα που τους προσφέρουν μια αίσθηση οικειότητας. 

Soulmates 3.jpg

 

Φιλοξενία με χαρακτήρα

"Κατανοούμε πόσο σημαντική είναι η διαμονή για τους ταξιδιώτες, γι' αυτό και εστιάζουμε στην ασφάλεια και την καθαριότητα", αναφέρει ο Hojin. "Επιπλέον, επιθυμία μας είναι να φτιάξουμε έναν καλό ξενώνα [όπως το Fuji] για τους επισκέπτες μας μέσω της Airbnb." Η Σεούλ είναι ένα πολιτισμικό σταυροδρόμι στην Ασία, γεγονός που σημαίνει ότι συχνά βοηθάμε τους επισκέπτες από την Κίνα, τη Μαλαισία ή την Ιαπωνία να ξεπεράσουν τυχόν γλωσσικούς και πολιτισμικούς φραγμούς. Ο Hojin φροντίζει οι επισκέπτες να ξέρουν πού θα βρουν φαγητό που θα τους προσφέρει μια αίσθηση οικειότητας και πού θα απολαύσουν διάσημα συγκροτήματα της κορεάτικης ποπ.

 

"Όταν συναντώ τους επισκέπτες την πρώτη μέρα, εξηγώ πώς λειτουργεί το συγκρότημα και το σπίτι και πώς χρησιμοποιείται το καθετί", δηλώνει ο Hojin. "Αλλά πάντα σε αυτό το σημείο επισημαίνω: 'Εάν θέλετε να παραγγείλετε τηγανητό κοτόπουλο ή Κινέζικο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε, μην ανησυχείτε!'"

 

Τέσσερα χρόνια μετά το περιπετειώδες ταξίδι τους σε όλον τον κόσμο, ο Hojin και η Sarah δηλώνουν ότι βρήκαν την ισορροπία που έψαχναν όταν έφυγαν από τη δουλειά τους. Η εταιρεία "House of Sarah" τους δίνει την ευκαιρία να περάσουν άπλετο χρόνο μαζί, καθώς και με τον μικρό τους γιο. Καθώς η επιχείρηση αναπτύσσεται, εκείνοι παραμένουν αποφασισμένοι να παρέχουν το ίδιο επίπεδο φιλοξενίας που τους προσφέρθηκε στην Παταγονία. Κάθε φορά που ένας επισκέπτης επικοινωνεί μαζί τους για κάποια ανάγκη, όπως μας λέει ο Hojin, τους βοηθάνε με ευχαρίστηση, επειδή μπορούν να μπουν στη θέση τους.  

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους επαγγελματίες οικοδεσπότες στην Airbnb; Κάντε κλικ εδώ

0 Replies 0