Ξεπεράστε τον εαυτό σας για να υποδεχθείτε τους επισκέπτες σας

Airbnb
Official Account

Ξεπεράστε τον εαυτό σας για να υποδεχθείτε τους επισκέπτες σας

1.jpg

 

Οι μικρές κινήσεις, να προσφέρετε ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια ή να αφήσετε ένα χειρόγραφο σημείωμα, κάνουν τους επισκέπτες να νιώθουν ευπρόσδεκτοι. Όταν η διαμονή των επισκεπτών τους μένει αξέχαστη, είναι πιο πιθανό να αφήσουν εξαιρετικές κριτικές, να πουν σε φίλους και στην οικογένεια για τον χώρο σας, ακόμη και να επιστρέψουν σε μελλοντικό ταξίδι.

 

Αν υποδέχεστε θερμά τους επισκέπτες σας, τους κάνετε να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Παρακάτω, θα μάθετε με ποιους τρόπους οικοδεσπότες από όλο τον κόσμο κάνουν τα αδύνατα δυνατά για την υποδοχή των επισκεπτών, από προσεκτικές πινελιές μέχρι φρέσκα αρτοσκευάσματα.

 

1. Γράψτε ένα φιλικό σημείωμα υποδοχής

Αν υποδεχτείτε θερμά και επί προσωπικού τους επισκέπτες, μπορεί να τους κάνετε να αισθανθούν άνετα, παρ' όλο που βρίσκονται μακριά από τον τόπο τους. "Έχω έναν μικρό πίνακα σε κάθε δωμάτιο με μηνύματα υποδοχής των επισκεπτών και κάθε φορά αλλάζω τα ονόματά τους", λέει η Huma, οικοδεσπότης στο Λονδίνο. "Είναι μια μικρή πινελιά, αλλά τους αρέσει πολύ".

 

Την ίδια αίσθηση μπορείτε να προκαλέσετε και με ένα χειρόγραφο σημείωμα. "Πρόσφατα αποφάσισα να ξεκινήσω να αφήνω ένα δωράκι μαζί με μια κάρτα για το καλωσόρισμα", λέει η Trude, οικοδεσπότης από το Έντσμπεργκ της Σουηδίας. Στο σημείωμα μπορείτε να αναφέρετε την αγαπημένη σας καφετέρια ή κάποια διασκεδαστική πληροφορία για την περιοχή σας.

 

2.jpg

 

2. Παρουσιάστε ό,τι αγαπάτε στην πόλη σας

Από τους καλύτερους τρόπους να κάνετε τους επισκέπτες να νιώσουν άνετα είναι να τους ενημερώσετε για τα αγαπημένα σημεία σας στη γειτονιά σας. "Έχουμε ένα αρτοζαχαροπλαστείο που φτιάχνει κέικ με κρέμα και κανέλα που το αγαπώ και πρόσφερα ένα κομμάτι στον πρώτο επισκέπτη", λέει ο David, οικοδεσπότης από το Σαν Αντόνιο στο Τέξας, που πλέον προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες το αγαπημένο κέικ του.

 

3. Αξιοποιήστε τις μαγειρικές ικανότητές σας

Αν έχετε δεξιότητες στην αρτοποιεία και τη ζαχαροπλαστική, αναδείξτε τις προετοιμάζοντας λιχουδιές για τους επισκέπτες σας. "Άρχισα να αφήνω λίγα σπιτικά μπισκότα", αναφέρει η Beth, οικοδεσπότης από τη Ροράιμα της Βραζιλίας. "Πολλοί επισκέπτες μου επιστρέφουν και σχολιάζουν συχνά με καλά λόγια τα μπισκότα μου στις κριτικές".

 

3.jpg

 

4. Κάντε τους επισκέπτες σας να συμμετέχουν και να ασχοληθούν

Ο David, οικοδεσπότης από το Σαν Αντόνιο στο Τέξας, εκτός από λιχουδιές, προσφέρει και κρασί στους επισκέπτες. "Υπάρχει ένα hashtag: #takeabottleleaveabottle", λέει ο David, που ενθαρρύνει τους επισκέπτες να αντικαταστήσουν το μπουκάλι με κρασί που απόλαυσαν με ένα νέο. Με την πάροδο των ετών, η συλλογή με μπουκάλια κρασιού αυξήθηκε: "Έχουμε έναν τοίχο με πέντε διαφορετικά είδη κρασιού", λέει. Η ιδέα ότι ο επισκέπτης αντικαθιστά το μπουκάλι που απόλαυσε με ένα νέο, την κάνει μια προσιτή επιλογή για τους οικοδεσπότες. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και με βιβλία!

 

5. Δημιουργήστε ένα καλάθι με σνακ

Ο Jerry, οικοδεσπότης από την Ατλάντα, επισημαίνει, "Κατανοούμε ότι ο κόσμος έρχεται για να περάσει καλά". "Πολλές φορές, όταν επιστρέφουν σπίτι, έχουν λιγούρα". Επομένως, πλέον εφοδιάζει την κουζίνα με ένα καλάθι με καλούδια και σνακ, όπως ποπ-κορν που ετοιμάζεται στον φούρνο μικροκυμάτων, μπισκότα, πατατάκια και πρέτσελ.

 

4.jpg

 

6. Εξατομικεύστε τα δώρα που προσφέρετε

Γνωρίστε τους επισκέπτες σας και ενημερωθείτε για τις ανάγκες τους. "Αφήνουμε ένα δώρο για την άφιξη", λέει η Laura, οικοδεσπότης από το Φρέντερικ στο Μέριλαντ. "Μερικές φορές είναι ένα τοπικό τυρί, μια σοκολάτα ή αρτοποιήματα. Κάποιες άλλες είναι τοπική μπύρα ή ένα μπουκάλι κρασί". Πρώτα ενημερώνεται για τυχόν διατροφικούς περιορισμούς των επισκεπτών της μέσω μηνυμάτων: "Δεν πίνουν όλοι αλκοόλ και κάποια άτομα δεν τρώνε τυρί, οπότε ρωτάω".

 

Μια ευχάριστη έκπληξη είναι να αφήσετε αυτοκόλλητα ή χυμούς, αν οι επισκέπτες σας έχουν παιδιά. "Αν έχουν παιδιά, αφήνω ένα γλειφιτζούρι ή ένα μικρό σακουλάκι με καραμέλες, ένα κουτάκι με μαρκαδόρους με ένα βιβλίο ζωγραφικής", λέει η Ann, οικοδεσπότης από τη Νέα Υόρκη. Αν οι επισκέπτες σας ταξιδεύουν με κατοικίδια, σκεφτείτε να αφήσετε λιχουδιές για τους χνουδωτούς φίλους τους.

 

7. Αναδείξτε την τοπική κουλτούρα

Αν η περιοχή σας είναι γνωστή για κάτι που κατασκευάζεται τοπικά και είναι φθηνό, όπως η γιρλάντα λέι στη Χαβάη, σκεφτείτε να αφήσετε κάτι μικρό για να ικανοποιήσετε τους επισκέπτες σας κατά την άφιξή τους. "Ένα από τα πιο γνωστά πράγματα που προσφέρουμε εδώ είναι τα κολιέ με χάντρες για τη γιορτή Mardi Gras", λέει ο Jordan, οικοδεσπότης από τη Νέα Ορλεάνη. Οι επισκέπτες εκτιμούν αυτά τα αναμνηστικά, που τους υπενθυμίζουν τη διαμονή τους πολύ καιρό αφού φύγουν από τον χώρο σας.

 

5.jpg

 

8. Βοήθεια από τη φύση

Οι επισκέπτες λατρεύουν αυτά που προσφέρει η φύση, από τα φρέσκα λουλούδια μέχρι λαχανικά από τον κήπο σας. "Μαζεύω ένα μικρό, γλυκό μπουκέτο με λουλούδια από τον κήπο μου για το δωμάτιο των επισκεπτών", λέει η Sarah, οικοδεσπότης από τη Σαγιουλίτα στο Μεξικό. Τα φρέσκα φρούτα ή τα λαχανικά από τον κήπο είναι μια εξίσου καλή επιλογή. Δεν έχετε κήπο; Ένας ιδιαίτερος και πολύχρωμος τρόπος για να υποδεχτείτε τους επισκέπτες σας είναι με φθηνά λουλούδια από το παντοπωλείο ή την τοπική αγορά.

 

9. Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες

Αν αγοράζετε μεγάλες ποσότητες μπορείτε να εξοικονομήσετε σε χρόνο και χρήματα, αλλά μπορείτε πάντα να βάλετε μια πιο προσωπική πινελιά. Η Karen, οικοδεσπότης από το Πορτ Ελίζαμπεθ στη Νότια Αφρική, αγοράζει χονδρικής τα μπισκότα της, "γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε μπισκότα χωρίς να ξοδεύουμε πολλά χρήματα", εξηγεί. Επιπλέον, βρήκε έναν γρήγορο τρόπο για να δίνει προσωπικό χαρακτήρα στο δώρο: "Αγοράσαμε ένα μηχάνημα που σφραγίζει τις συσκευασίες, οπότε πακετάρουμε τα μπισκότα και τοποθετούμε τις δικές μας ετικέτες που έχουμε φτιάξει".

 

6.jpg

 

10. Γιορτάστε τις ειδικές περιστάσεις

Αν κάποιοι ταξιδιώτες επισκέπτονται όταν έχουν γενέθλια, επέτειο γάμου ή γιορτές, μπορείτε να κάνετε ακόμη πιο αξέχαστη τη διαμονή τους. "Φιλοξενούσαμε ένα ζευγάρι την Πρωτοχρονιά, οπότε τους προσφέραμε ένα μπουκάλι σαμπάνιας", λέει ο Damon, οικοδεσπότης από την Ατλάντα. Η Jennifer, οικοδεσπότης από το Οντάριο, στον Καναδά, έχει πάντα υπόψη της τις ειδικές περιστάσεις. "Αν ένας ταξιδιώτης επισκέπτεται για να γιορτάσει μια ειδική περίσταση, γενέθλια ή ταξίδι του μέλιτος, αφήνω ένα μικρό δώρο για τη γιορτή", λέει.

 

Πάντα εκτιμάται το γεγονός όταν ξεπερνάτε τον εαυτό σας για να υποδεχτείτε τους επισκέπτες σας, αλλά να θυμάστε ότι η φιλοξενία δεν χρειάζεται να κοστίζει τίποτα. Και με ένα χειρόγραφο σημείωμα μπορείτε να δείξετε στους επισκέπτες σας ότι τους σκέφτεστε, κάτι που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά όταν είναι μακριά από το σπίτι τους.

0 Replies 0