10 τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη φιλοξενία κατά την περίοδο των γιορτών

Airbnb
Official Account

10 τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη φιλοξενία κατά την περίοδο των γιορτών

AB181779936.jpg

 

Οι γιορτές πλησιάζουν. Είστε έτοιμος/η για μία από τις περιόδους του χρόνου με τις περισσότερες κρατήσεις; Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν την περίοδο της χρονιάς, από την εκμετάλλευση της υψηλής ζήτησης έως την προσθήκη γιορτινών πινελιών στον χώρο σας. Ακολουθούν οι 10 καλύτερες συμβουλές μας.

 

1. Προετοιμαστείτε πριν από τους πυρετώδεις ρυθμούς των γιορτών

Γνωρίζατε ότι η Παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι μία από τις ημέρες του χρόνου με τις περισσότερες κρατήσεις μέσω της Airbnb; "Συνήθως δεχόμαστε κρατήσεις για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήδη από τον Αύγουστο", αναφέρουν η Branka και η Silvia από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Και δεν είναι μόνο η Πρωτοχρονιά. Είναι πολύ συνηθισμένο οι επισκέπτες να προγραμματίζουν το ταξίδι τους μήνες νωρίτερα, οπότε δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ενημερώσετε το ημερολόγιό σας για την περίοδο αυτή. Έτσι, θα αποφύγετε την περίπτωση που κάποιο άτομο κάνει κράτηση στον χώρο σας προτού προλάβετε να ενημερώσετε την τιμή, τη διαθεσιμότητα και άλλες προϋποθέσεις κράτησης.

 

2. Οργανώστε το ημερολόγιό σας

Έχετε προγραμματίσει τις δικές σας διακοπές; Φροντίστε να αποκλείσετε στο ημερολόγιό σας τις ημερομηνίες που δεν θα μπορείτε ή ενδέχεται να μην μπορείτε να φιλοξενήσετε. Και στην περίπτωση που έχετε καταχωρήσει τον χώρο σας σε άλλους ιστότοπους, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία συγχρονισμού ημερολογίου για να αποφύγετε τις διπλοκρατήσεις και τις σχετικές ακυρώσεις.

 

3. Λάβετε υπόψη τις ειδικές εκδηλώσεις

Εκτός από γιορτές όπως το Ντιβάλι, τη Χανουκά, τα Χριστούγεννα και το Κουάνζα, σε ορισμένες πόλεις γίνονται και ειδικές εκδηλώσεις που προσελκύουν πολλούς επισκέπτες. Υπάρχουν δημοφιλή τοπικά φεστιβάλ ή συναυλίες που πλησιάζουν; Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη αυτές τις ημερομηνίες όταν οργανώνετε το ημερολόγιό σας. Μείνετε ενήμερος/η σχετικά με τις εκδηλώσεις στην περιοχή σας, επικοινωνώντας με τα τοπικά τουριστικά γραφεία, συμμετέχοντας σε ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιώντας εφαρμογές ή ιστότοπους εκδηλώσεων.

 

4. Παίξτε με την τιμή

Κάντε μια μικρή έρευνα αγοράς για να δείτε πώς να ρυθμίσετε καλύτερα την τιμή του χώρου σας για την περίοδο αυτή. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να εξετάσετε τον ανταγωνισμό, είτε πρόκειται για άλλους οικοδεσπότες στην Airbnb είτε για τοπικά ξενοδοχεία. Χρειάζεστε μια εναλλακτική επιλογή; Μπορείτε να ενεργοποιήστε τη λειτουργία Έξυπνης Τιμολόγησης, με την οποία η τιμή σας ανά διανυκτέρευση θα ενημερώνεται αυτόματα ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας και τους περισσότερους από 70 παράγοντες που διαθέτει για τη διαμόρφωση της τιμής, συμπεριλαμβανομένης και της εποχιακής ζήτησης. Μην ξεχάσετε να ορίσετε μια ελάχιστη τιμή, έτσι ώστε η τιμή σας να μη μειωθεί ποτέ σε ένα ποσό που δεν θα σας ικανοποιεί.

 

5. Σκεφτείτε την επιλογή ορίου ελάχιστης διαμονής

Αφού αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για όλες τις γιορτές και τις υπόλοιπες σημαντικές ημερομηνίες, προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του ημερολογίου σας. Πολλοί οικοδεσπότες επιλέγουν να ορίσουν ένα όριο ελάχιστης διαμονής για τις ημερομηνίες που έχουν πολλή ζήτηση.  Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το όριο ελάχιστων διανυκτερεύσεων, μπορεί να αφιερώσετε λιγότερο χρόνο στη διαχείριση, αλλά και στον καθαρισμό του χώρου σας, ενώ παράλληλα κερδίζετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τις κρατήσεις.

 

6. Επανεξετάστε τους Κανόνες Σπιτιού σας

Τώρα που έρχεται η περίοδος των γιορτών, είναι μια καλή στιγμή να διευκρινίσετε τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες στον χώρο σας. Επιτρέπετε να οργανώσουν πάρτι στον χώρο σας την Παραμονή Πρωτοχρονιάς; Θα είχατε κάποια αντίρρηση να καλέσουν μέλη της οικογένειάς τους στον χώρο σας για το δείπνο των Ευχαριστιών; Σας συμβουλεύουμε να σκεφτείτε αν θέλετε να κάνετε τους Κανόνες Σπιτιού σας πιο αυστηρούς ή πιο επιεικείς και να υπενθυμίσετε στους επισκέπτες ότι πρέπει να συμφωνήσουν με αυτούς τους κανόνες πριν κάνουν κράτηση.

 

7. Φιλοξενήστε οικογένειες

Για τους γονείς που ταξιδεύουν με τα παιδιά τους, ένας χώρος που είναι κατάλληλος για οικογένειες μπορεί από μόνος του να δώσει την αφορμή για μια μικρή γιορτή. Προσελκύστε περισσότερους επισκέπτες και κάντε την εμπειρία τους ακόμα πιο απολαυστική εξοπλίζοντας τον χώρο σας με παροχές που θα εντυπωσιάσουν τις οικογένειες, όπως είναι οι κούνιες και τα καθίσματα φαγητού για μωρά, τα παιχνίδια και τα επιτραπέζια. Σκεφτείτε επίσης το ενδεχόμενο να παρέχετε πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους επισκέπτες σας να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη διαμονή τους στην πόλη σας. Η Elsie, που είναι Superhost στο Νάσβιλ προσθέτει αυτές τις πληροφορίες στον ταξιδιωτικό οδηγό της. "Προσθέτοντας σε μια ξεχωριστή ενότητα του ταξιδιωτικού οδηγού δραστηριότητες για παιδιά, θα δείτε τεράστια διαφορά."

 

8. Προσθέστε γιορτινές πινελιές

Θέλετε να προετοιμάσετε μια ακόμη πιο ξεχωριστή διαμονή για τους επισκέπτες σας; Αφήστε το κλίμα των γιορτών να σας εμπνεύσει: Για παράδειγμα, διακοσμήστε τον χώρο σας με γιορτινά στολίδια ή μοιραστείτε τις παραδόσεις, τα φαγητά και τις λιχουδιές της περιοχής σας. "[Οι επισκέπτες] εκτιμούν πάρα πολύ την επιπλέον προσπάθεια και την αίσθηση άνεσης και οικειότητας ενός σπιτιού," λένε οι οικοδεσπότες Kelly και Larry από το Νιου Μπρόνφελς του Τέξας. "Νιώθω μεγάλη χαρά όταν τους βλέπω στην αυλή με τις κολοκύθες του Χάλογουιν αναμμένες ή δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο να πίνουν ζεστή σοκολάτα στις κούπες που τους προσέφερα."

 

9. Λάβετε υπόψη τον καιρό

Χιονίζει πολύ στην περιοχή σας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου; Ή μήπως τον Δεκέμβρη ξεκινά το καλοκαίρι εκεί που μένετε; Οι επισκέπτες ενδέχεται να μην είναι εξοικειωμένοι με τις συνήθεις καιρικές συνθήκες της περιοχής σας. Μια καλή ιδέα είναι να εφοδιάσετε τον χώρο σας με τυχόν απαραίτητα αντικείμενα, όπως ομπρέλες, φτυάρια χιονιού ή ακόμα και αντηλιακό. Αυτού του είδους οι παροχές βοηθούν πολύ τους επισκέπτες να νιώσουν άνετα. Και μην ξεχάσετε να δώσετε τυχόν σημαντικές οδηγίες που πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες. Για παράδειγμα, η οικοδεσπότης Monica από το Όρμσταουν του Καναδά, λέει στους επισκέπτες: "Όταν σταματήσει να χιονίζει, καθαρίζουμε τον ιδιωτικό δρόμο του ακινήτου με ένα από τα τρακτέρ μας. Ο επισκέπτης αναλαμβάνει την μπροστινή σκάλα και το πλατύσκαλο."

 

10. Μην ξεχνάτε πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια

Μιας και μιλάμε για τον καιρό, τους ψυχρότερους μήνες μάλλον θα χρησιμοποιείτε περισσότερο τα θερμαντικά σώματα και τις γεννήτριες υγραερίου, όπως και τις καμινάδες σας. Η χρήση όλων των παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και εκδήλωσης φωτιάς στο κατάλυμα. Εξοπλίστε τον χώρο σας με έναν ή περισσότερους πυροσβεστήρες, καθώς και με έναν ανιχνευτή καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα. Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να συντηρείτε ετησίως τις καμινάδες και τους αεραγωγούς θέρμανσης, ελέγχοντας για προβλήματα όπως είναι το φράξιμο και η διάβρωση. Πρόκειται για μια πυρετώδη περίοδο του χρόνου. Λάβετε ορισμένα απλά μέτρα και διαγράψτε την ασφάλεια από τη λίστα των πραγμάτων που έχετε στον νου σας.

 

Ποιες είναι οι δικές σας συμβουλές για μια γιορτινή και χωρίς προβλήματα φιλοξενία κατά την περίοδο των γιορτών; Μοιραστείτε τις συμβουλές σας παρακάτω στα σχόλια!

0 Replies 0