10 τρόποι να συνεισφέρετε κατά τη διάρκεια των διακοπών και όχι μόνο

Airbnb
Official Account

10 τρόποι να συνεισφέρετε κατά τη διάρκεια των διακοπών και όχι μόνο

AB161441525.jpg

 

Οι διακοπές είναι μια εορταστική περίοδος για να περάσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας, αλλά και μια τέλεια ευκαιρία να εστιάσετε στην ευγνωμοσύνη και την προσφορά. Δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Δείτε μερικά από τα φιλανθρωπικά προγράμματα της Airbnb και εμπνευστείτε από όσα κάνουν ήδη οι άλλοι οικοδεσπότες για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

1. Προσφέρετε τον χώρο σας σε άτομα που έχουν ανάγκη στέγασης
Χιλιάδες γενναιόδωροι οικοδεσπότες σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο πρόγραμμα Open Homes, που δίνει τη δυνατότητα σε οικοδεσπότες, όπως εσείς, να προσφέρουν τον χώρο τους σε άτομα που χρειάζονται προσωρινή στέγαση. Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά, είτε πρόκειται για τη βοήθεια επισκεπτών που ταξιδεύουν για ιατρική περίθαλψη, προσφύγων που εγκαθίστανται σε μια νέα πόλη, επιζώντων από φυσικές καταστροφές ή εργαζομένων στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας που χρειάζονται έναν χώρο διαμονής. Προσφέρετε τον χώρο σας

2. Κάντε μια μικρή συνεισφορά κάθε φορά που φιλοξενείτε
Στο πνεύμα της Giving Tuesday, μιας παγκόσμιας ημέρας φιλανθρωπίας που πέφτει την Τρίτη μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, μπορείτε να συμμετάσχετε στο νέο πρόγραμμα Δωρεών μέσω της Airbnb, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να συνεισφέρετε ένα τμήμα των ετήσιων εσόδων σας στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που συνεργάζονται με το Open Homes.

Πώς λειτουργεί: Εσείς αποφασίζετε τι ποσοστό θέλετε να αφαιρείται αυτόματα από κάθε πληρωμή οικοδεσπότη για τη δωρεά και το 100% της δωρεάς σας πηγαίνει σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν τα χρήματα για να βοηθήσουν τα άτομα που έχουν ανάγκη να βρουν προσωρινή στέγαση. Αυτή τη στιγμή, το πρόγραμμα προσφέρεται μόνο στις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Ισπανία, την Ιαπωνία,
τη Νέα Ζηλανδία, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και τη Σρι Λάνκα, αλλά η ομάδα μας εργάζεται για να επεκτείνει το πρόγραμμα σε περισσότερες χώρες σύντομα, γι' αυτό μείνετε συντονισμένος/η. Ξεκινήστε τις δωρεές

3. Γίνετε επισκέπτης για καλό σκοπό
Υποστηρίξτε τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις λαμβάνοντας μέρος σε μία Εμπειρία Κοινωνικής Επίδρασης. Αυτή τη στιγμή, διοργανώνονται πάνω από 700 Εμπειρίες Κοινωνικής Επίδρασης σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπορείτε να ανακαλύψετε ένα καταφύγιο για παπαγάλους στη Χαβάη, να εγγραφείτε για ένα εργαστήρι για μωσαϊκά στην Ουάσινγκτον, να πάρετε μέρος σε μια φεμινιστική περιήγηση στο Λονδίνο, να συμμετάσχετε σε μία βόλτα με κανό κατά την ανατολή του ηλίου στην Πόλη του Μεξικού και πολλά περισσότερα. Δεν εισπράττουμε την προμήθεια υπηρεσιών 20% από τους οικοδεσπότες που διοργανώνουν εμπειρίες εκ μέρους μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Επομένως, το 100% των χρημάτων που δίνετε για την εμπειρία διατίθεται απευθείας στη μη κερδοσκοπική οργάνωση. Εγγραφείτε σε μια Εμπειρία Κοινωνικής Επίδρασης

4. Διαδώστε τα νέα
Αν γνωρίζετε κάποια μη κερδοσκοπική οργάνωση που θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη διοργάνωση μιας Εμπειρίας Κοινωνικής Επίδρασης, μπορείτε να την προτείνετε εδώ για να μάθει περισσότερα για το πρόγραμμα.
 

5. Συνεργαστείτε με άλλους οικοδεσπότες για να κάνετε τη διαφορά
Μπορείτε να γνωρίσετε κι άλλους οικοδεσπότες στην κοινότητά σας αν γίνετε μέλος σε μια ομάδα οικοδεσποτών και αν προσφέρετε εθελοντικά σε συνεργασία με άλλα μέλη της ομάδας καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Δείτε τι έκαναν πρόσφατα ορισμένες ομάδες οικοδεσποτών στο πλαίσιο της Εβδομάδας προσφοράς για καλό σκοπό, μια ετήσια, εθελοντική πρωτοβουλία της Airbnb, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι οικοδεσπότες, οι εργαζόμενοι και οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις συγκεντρώνονται και συνεργάζονται για να προσφέρουν στις κοινότητές τους:

  • Στη Σεβίλλη της Ισπανίας, μια ομάδα οικοδεσποτών συναντήθηκε με μια ομοσπονδία που φέρνει σε επαφή μετανάστες και τοπικούς φορείς για τη δημιουργία προγραμμάτων αναπτυξιακής βοήθειας και ισότητας.
  • Μια ομάδα οικοδεσποτών στο Κέιπ Τάουν συνεργάστηκε με έναν τοπικό οργανισμό για να επινοήσει ένα σχέδιο δράσης έξι μηνών για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης στην κοινότητά τους στην Airbnb.
  • Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού του 2019, μια ομάδα οικοδεσποτών στη Νάπολη της Ιταλίας, πραγματοποίησε την πρώτη της εθελοντική δραστηριότητα, καθαρίζοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης.

6. Η γη στο προσκήνιο
Οικοδεσπότες απ' όλο τον κόσμο συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην προστασία του περιβάλλοντος, από τον εθελοντικό καθαρισμό παραλιών μέχρι την ανακαίνιση επίπλων:

  • Διακοσμήστε τον χώρο σας με αντικείμενα που έχουν ανακαινιστεί: "Μου αρέσει να βρίσκω έπιπλα στον δρόμο ή από κάποιο άτομο που πουλάει μεταχειρισμένα αντικείμενα και να τα επισκευάζω." —Delphine, Παρίσι
  • Μειώστε την κατανάλωση, επαναχρησιμοποιήστε και ανακυκλώστε: Ο Bryan στο Φέλταμ του Ηνωμένου Βασιλείου ασχολείται με το Freecycle, "ένα διαδικτυακό σύστημα που προωθεί την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων ώστε να αυξηθεί ο χρόνος ζωής τους και να μην καταλήγουν γρήγορα στις χωματερές."
  • Ξεφορτωθείτε το πλαστικό: H Perrine και o Maxime από το Πλουεζέκ της Γαλλίας, φτιάχνουν τα δικά τους επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα, όπως χαρτί με μελισσοκέρι για αποθήκευση αντί να χρησιμοποιούν πλαστικό περιτύλιγμα. Η Celine από το Σομίρ της Γαλλίας αγοράζει μεγάλες ποσότητες και κουβαλάει μαζί της υφασμάτινες τσάντες , επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία και βάζα.
  • Μαζέψτε σκουπίδια: Η Leticia από το Κανκούν του Μεξικού, καθαρίζει παραλίες, όπως και η Elena από το Παλαμός της Ισπανίας, η οποία λέει: "Κατά κανόνα, κάθε φορά που πηγαίνω σε μία από τις παραλίες μας, παίρνω τουλάχιστον πέντε είδη από όσα [σκουπίδια] βρίσκω: πλαστικό, αποτσίγαρα κ.λπ."

 

7. Βοηθήστε την κοινότητά σας
Εμπνευστείτε από αυτούς τους οικοδεσπότες που συνεργάζονται με τις κοινότητές τους για να τις ενδυναμώσουν και να τις κάνουν πιο ενεργές:

  • Βοηθήστε τα σχολεία: "Έχουμε δωρίσει βιβλία για τη βιβλιοθήκη τους και σνακ για τα παιδιά." — MariaEsperanza, Μπογκοτά, Κολομβία
  • Διατήρηση της τοπικής ιστορίας: Η Linda και ο Richard συνεργάζονται εθελοντικά με την οργάνωση San Antonio Conservation Society και βοηθούν στη διατήρηση ιστορικών κτιρίων, τοποθεσιών και εθίμων που σχετίζονται με την ιστορία του Τέξας .
  • Εγγραφείτε σε μια τοπική οργάνωση: Ο Till και η Jutta από τη Στουτγάρδη της Γερμανίας, προσφέρουν εθελοντικά με το τοπικό συμβούλιο της ένωσης κρασιών, φρούτων και κηπευτικών.

 

8. Γίνετε ακτιβιστές ζώων
Αυτοί οι οικοδεσπότες βοηθούν τους τριχωτούς και φτερωτούς φίλους μας:

  • Υποστηρίξτε τις ομάδες διάσωσης ζώων: Ο Federico από το Ρόνκι ντέι Λετζιονάρι στην Ιταλία, προσφέρει εθελοντική εργασία σε καταφύγιο. Οι γερμανοί οικοδεσπότες Sybille και Harry από το Αμβούργο και ο Ralf από το Ίνζελ βοηθούν τα καταφύγια δωρίζοντας μεταχειρισμένα αντικείμενα όπως πετσέτες και σεντόνια.
  • Αγωνιστείτε για τα δικαιώματά τους: Η Alexandra από το Λίνκολν του Καναδά, βοηθά στη διαχείριση μιας ομάδας που προωθεί τα δικαιώματα των ζώων στην Ισπανία και βρίσκει νέα σπίτια για εγκαταλελειμμένους σκύλους.
  • Βοηθήστε τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση: "Βοηθώ στη φροντίδα ενός από τα σπανιότερα πουλιά της Νέας Ζηλανδίας για το Υπουργείο Προστασίας: την απειλούμενη με εξαφάνιση στερνίδα (πληθυσμός: 35), εκπαιδεύοντας το κοινό, παρακολουθώντας τις φωλιές της και παγιδεύοντας άγρια αρπακτικά." —Ria, Νόρθλαντ, Νέα Ζηλανδία

 

9. Προσφέρετε υποστήριξη επί τόπου
Από την παροχή βασικών αγαθών μέχρι την κατασκευή σχολείων, αυτοί οι οικοδεσπότες προσφέρουν στις κοινότητές τους:

  • Μοιράστε αντικείμενα που έχουν δωρίσει:Η Yuni και ο Erick από την Αβάνα της Κούβας, επισκέπτονται γειτονιές που έχουν πληγεί από τη φτώχεια μαζί με επισκέπτες στην Airbnb που έχουν φέρει ρούχα, παπούτσια, φάρμακα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης για διανομή.
  • Βοηθήστε στην καταπολέμηση της πείνας: Η Ana και ο Juan συνεργάζονται εθελοντικά με την Τράπεζα Τροφίμων της Βαρκελώνης και βοηθούν στη διοργάνωση ετήσιας εκστρατείας για τη συλλογή τροφίμων τα Χριστούγεννα.
  • Πιάστε τα εργαλεία: Ο Marco από τη Λιγουρία της Ιταλίας, έχτισε ένα νηπιαγωγείο και προσφέρει τη βοήθειά του σε ένα νοσοκομείο στην Αφρική.

10. Βοηθήστε τα παιδιά και τους ηλικιωμένους
Δείτε πώς αυτοί οι οικοδεσπότες προσφέρουν τις δεξιότητες, τις υπηρεσίες και τον χρόνο τους:

  • Μάθετε σε κάποιον πώς να διαβάζει και να γράφει: "Υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις γλωσσικές δεξιότητές τους, οπότε βοηθάμε σε όλους τους τομείς που είναι απαραίτητοι." —Clara από την Πενσακόλα της Φλόριντα
  • Περάστε χρόνο με παιδιά που έχουν ανάγκη: "Επισκεπτόμαστε τα παιδιά, όσο πιο συχνά μπορούμε, δίνουμε στο καθένα από ένα παιχνίδι, τα πηγαίνουμε στον κινηματογράφο, φροντίζουμε να απολαύσουν ένα καλό δείπνο και κάνουμε μια μικρή δωρεά." —Gordon από το Λονδίνο, που περνάει χρόνο σε ένα ορφανοτροφείο για παιδιά με HIV στο Καράκας της Βενεζουέλας
  • Μεταφέρετε κάποιον με αυτοκίνητο: "Επισκέπτομαι τους αρρώστους και τους ηλικιωμένους κάθε εβδομάδα και προσφέρομαι να μεταφέρω τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα." —Monika, Βιέννη

 

Ελπίζουμε αυτές οι ιστορίες να σας εμπνεύσουν να ασχοληθείτε με τα άτομα στις δικές σας κοινότητες αυτήν την περίοδο των διακοπών καθώς και μετά τις διακοπές. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί και τους επισκέπτες σας!

0 Replies 0