Odgovori Airbnba: Zaštita u slučaju kada gosti otkažu rezervaciju

Airbnb
Official Account

Odgovori Airbnba: Zaštita u slučaju kada gosti otkažu rezervaciju

AB5685597.jpg

 

Pitali ste nas: Kako me Airbnb može zaštititi ako gost otkaže rezervaciju?

 

Situacije u kojima gosti otkažu rezervaciju mogu biti zaista frustrirajuće. No život je nepredvidiv i ponekad se gosti nađu u okolnostima na koje ne mogu utjecati te zbog toga moraju promijeniti plan putovanja. To za vas kao domaćina obično znači da nećete ostvariti očekivanu zaradu.

 

Mnogi od vas zatražili su od Airbnba zaštitu u slučaju takvih neočekivanih otkazivanja. Uvažili smo sve vaše komentare i osmislili rješenje za takve situacije.

 

Nova opcija otkazivanja bez prava na povrat novca

Razmotrili smo komentare domaćina poput vas i na temelju njih pokrenuli pilot-program u kojem se uz fleksibilne ili umjerene uvjete otkazivanja nudi mogućnost dodavanja novih uvjeta otkazivanja bez prava na povrat novca. Budući da je tijekom trajanja pilot-programa više od polovice gostiju koji su ispunjavali propisane uvjete odlučilo rezervirati smještaj uz opciju bez prava na povrat novca, ovog ćemo mjeseca uvesti tu novu opciju za sve domaćine.

 

S novom opcijom bez prava na povrat novca gostima ćete dati 10 % popusta, ali zato ćemo vam u slučaju da gosti otkažu isplatiti puni iznos rezervacije, bez obzira na to kada je do otkazivanja došlo. Ponudite li ovaj popust, mogli biste ostvariti veći broj rezervacija onih gostiju koji ne planiraju mijenjati svoj plan putovanja.

 

Ovo su pogodnosti koje vam donosi ta opcija:

  • Sigurna zarada i miran san. Ako gosti odaberu ovu opciju pa naknadno otkažu rezervaciju, Airbnb će vam neovisno o tome isplatiti puni iznos rezervacije.
  • Konkurentniji (i atraktivniji) oglas. Oglas će se u rezultatima pretraživanja prikazivati sa sniženom osnovnom cijenom čime će se isticati među sličnim oglasima.
  • Više novca. Domaćini koji su u okviru našeg pilot-programa ponudili opciju bez prava na povrat novca konkurentnijom su cijenom u prosjeku ostvarili 5 % veću zaradu .

 

Isprobajte već danas

Ažurirajte svoje uvjete otkazivanja i imajte na umu da je opcija bez prava na povrat novca dostupna samo u kombinaciji s fleksibilnim i umjerenim uvjetima otkazivanja. Ako imate stroge uvjete otkazivanja, nova značajka koju nudimo može vam biti dobar razlog da razmislite o promjeni svojih uvjeta otkazivanja.  

 

Zaista se veselimo što vam možemo ponuditi ovu novu značajku za upravljanje oglasom koja će vam pomoći da privučete goste koji vam najviše odgovaraju. Recite nam svoje mišljenje u komentarima u nastavku! Uživajte u ulozi domaćina!

0 Replies 0