Αναπτύσσοντας την εμπιστοσύνη στις τοπικές κοινότητες

Airbnb
Official Account

Αναπτύσσοντας την εμπιστοσύνη στις τοπικές κοινότητες

Community Trust.jpg

 

Η ανάπτυξη μιας ασφαλούς, αξιόπιστης κοινότητας δεν περιορίζεται στους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες. Οι γειτονιές στις οποίες φιλοξενείτε αποτελούν σημαντικό κομμάτι της εξίσωσης και η διατήρηση της αξιοπιστίας σε αυτές τις γειτονιές κάνει ολόκληρη την κοινότητά μας πιο δυνατή.

 

Γνωρίζουμε ότι οι ενοχλήσεις από τους επισκέπτες της Airbnb ή τους καλεσμένους τους μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τους οικοδεσπότες και τις τοπικές κοινότητες. Οπότε, εργαζόμαστε πάνω σε μερικές σημαντικές πρωτοβουλίες για να αποτρέψουμε τέτοιου είδους προβλήματα και να παρέχουμε στους γείτονες έναν καλύτερο τρόπο να τα αναφέρουν όταν συμβαίνουν.

Διευκρίνιση της νέας απαγόρευσής μας για τα πάρτι στο κατάλυμα

Ίσως έχετε ακούσει τα νέα σχετικά με την απαγόρευση των πάρτι σε καταλύματα στην Airbnb. Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν απαγορεύουμε τα πάρτι και τις εκδηλώσεις που έχουν την έγκριση του οικοδεσπότη. Γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα πάρτι που γίνονται μέσω της πλατφόρμας μας διοργανώνονται από επισκέπτες που επιδεικνύουν σεβασμό, για λόγους όπως οικογενειακές συγκεντρώσεις, πάρτι για μωρά, εταιρικά πάρτι μακριά από την έδρα της επιχείρησης και άλλους.

 

Αντίθετα, στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τον μικρό αριθμό επισκεπτών που ενεργούν ανεύθυνα και τις λίγες καταχωρήσεις που προκαλούν τακτικά μπελάδες στη γειτονιά. Με αυτό κατά νου, η νέα απαγόρευση των πάρτι σε καταλύματα καλύπτει:

  1. Όλα τα πάρτι και τις εκδηλώσεις με "ανοιχτή πρόσκληση"
  2. Τα πάρτι και τις εκδηλώσεις με μεγάλη συγκέντρωση ατόμων σε πολυκατοικίες

Οι απαντήσεις στις πιο σημαντικές ερωτήσεις σας

Τι γίνεται αν ένας επισκέπτης κάνει ένα πάρτι στον χώρο μου χωρίς την άδειά μου;

Οποιοσδήποτε τύπος μη εξουσιοδοτημένου πάρτι, δηλαδή ένα πάρτι που παραβιάζει τους Κανόνες Σπιτιού και λαμβάνει χώρα χωρίς τη συγκατάθεση του οικοδεσπότη, απαγορεύεται σε όλες τις καταχωρήσεις. Πρώτον, προσπαθούμε να σταματήσουμε αυτά τα πάρτι πριν καν ξεκινήσουν ενισχύοντας τις τεχνολογίες για τον εντοπισμό των κινδύνων. Όταν λαμβάνουν χώρα, ανάλογα με το επίπεδο της διαταραχής που προκαλούν, ο επισκέπτης θα λάβει μια προειδοποίηση ή μπορεί να αντιμετωπίσει αναστολή ή αφαίρεση από την πλατφόρμα.

 

Τι θεωρείται πάρτι ή εκδήλωση "ανοιχτής πρόσκλησης";

Αυτό συμβαίνει όταν ένας επισκέπτης ή ένας από τους καλεσμένους του διοργανώνει ένα πάρτι ή μια εκδήλωση με περιορισμένη γνώση για τους συμμετέχοντες. Αν ένα πάρτι διαφημίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή χρεώνεται είσοδος στην πόρτα, αυτό είναι μια πολύ καλή ένδειξη ότι είναι μια εκδήλωση "ανοιχτής πρόσκλησης".

 

Φιλοξενώ επισκέπτες στο κατάλυμά μου που βρίσκεται σε πολυκατοικία. Τι θεωρείται "μεγάλο" πάρτι ή εκδήλωση;

Αναφερόμαστε στα μεγάλα πάρτι ή στις εκδηλώσεις, όπως γάμους, πάρτι για μωρά, εταιρικές εκδηλώσεις ή κάτι παρόμοιο. Αυτός ο τύπος εκδήλωσης απαγορεύεται πλέον σε διαμερίσματα, ακόμα και με την άδεια του οικοδεσπότη και ακόμα και όταν υπάρχει μια περιορισμένη λίστα επισκεπτών μόνο με πρόσκληση.


Ισχύει αυτή η απαγόρευση για πάρτι ή εκδηλώσεις "ανοιχτής πρόσκλησης" αν διευθύνω ένα μπουτίκ ξενοδοχείο, έναν επαγγελματικό χώρο εκδηλώσεων ή άλλη παραδοσιακή καταχώρηση φιλοξενίας;

Αν διαθέτετε μια πιο παραδοσιακή καταχώρηση φιλοξενίας, μπορείτε να ορίσετε τους δικούς σας κανόνες σχετικά με τα πάρτι ανοιχτής πρόσκλησης. Παρόλα αυτά, ακόμα και για αυτού του είδους τις καταχωρήσεις, η Airbnb θα παρακολουθεί για τυχόν παράπονα και θα επικοινωνεί με τους οικοδεσπότες, εφόσον χρειάζεται.

 

Μπορώ ακόμα να επιτρέπω στους επισκέπτες να διοργανώνουν πάρτι στο κατάλυμά μου εφόσον πρόκειται για κατάλυμα που μένει μόνο η οικογένειά μου;

Θα συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στους συγκεκριμένους οικοδεσπότες να επιτρέπουν τα πάρτι και τις εκδηλώσεις στις καταχωρήσεις τους, με συγκεκριμένη λίστα καλεσμένων, και μπορείτε να το διευκρινίσετε αυτό στους Κανόνες Σπιτιού. Γνωρίζουμε ότι ακόμα και στα καταλύματα που διαμένει μόνο μία οικογένεια μπορεί να προκληθεί αναστάτωση από κάποια μικρή συγκέντρωση, καθώς ενδέχεται να πρόκειται για καταχώρηση αγροικίας με γείτονες κοντά ή μια καταχώρηση σε ήσυχη, οικιστική περιοχή κ.ο.κ. Επομένως, προτιμούμε να αντιμετωπίζουμε την κάθε κατάσταση ανάλογα με την καταχώρηση σε αντίθεση με μια ολοκληρωτική πολιτική, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει αδίκως ορισμένους οικοδεσπότες.

 

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις, αλλά ο στόχος μας σε όλες τις περιπτώσεις είναι απλός: αν τα πάρτι επηρεάζουν αρνητικά τους γείτονες και κάνουν παράπονα, θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα. Θα ξεκινήσουμε συνεργασία με τους οικοδεσπότες που έχουν τις επηρεαζόμενες καταχωρήσεις για να αλλάξουμε τους Κανόνες Σπιτιού τους και να απαγορεύσουμε τα πάρτι. Αν συνεχίσουμε να λαμβάνουμε παράπονα, οι οικοδεσπότες ενδέχεται να ανασταλούν ή να αφαιρεθούν από την πλατφόρμα μας.

Βελτίωση της υποστήριξης γειτονιάς

Όταν προκαλείται αναστάτωση σε μια ιδιοκτησία που είναι καταχωρημένη στην Airbnb, είτε πρόκειται για υπερβολικό θόρυβο, είτε για πάρτι είτε για επικίνδυνη συμπεριφορά, τα μέλη της τοπικής κοινότητας μπορούν να την αναφέρουν χρησιμοποιώντας το εργαλείο Υποστήριξης Γειτονιάς. Μέχρι τώρα, όμως, αυτό το εργαλείο δεν ήταν αρκετά εύκολο να το βρουν ή να το χρησιμοποιήσουν οι γείτονες. Εργαστήκαμε σκληρά για να το βελτιώσουμε και θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές από αυτές τις αλλαγές.

 

Διευκολύνουμε την πρόσβαση στην Υποστήριξη Γειτονιάς 

Τα μέλη της κοινότητας μπορούν πλέον να βρουν την Υποστήριξη Γειτονιάς στη λίστα συνδέσμων στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας της Airbnb και σε όλες τις άλλες αρχικές σελίδες. Μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στον σύνδεσμο απευθείας μέσω τηλεφώνου χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν την εφαρμογή της Airbnb.

 

Σύνδεση της κοινότητας με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Το εργαλείο Υποστήριξης Γειτονιάς παρέχει τώρα έναν σύνδεσμο με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε αν ένα μέλος της κοινότητας αντιμετωπίζει ένα επείγον ζήτημα ασφάλειας, να μπορεί να λάβει αμέσως τη βοήθεια που χρειάζεται. Θα έχουν επίσης πρόσβαση στον νέο αριθμό έκτακτης ανάγκης για τις γειτονιές και μπορούν να αναφέρουν ένα πάρτι που λαμβάνει χώρα.

 

Επικοινωνία με την Airbnb

Γνωρίζουμε ότι στο παρελθόν, δεν ήμασταν αρκετά καλοί στο να κρατάμε τα μέλη της κοινότητας ενήμερα μόλις υπέβαλαν έναν προβληματισμό στο εργαλείο Υποστήριξης Γειτονιάς. Τώρα, όταν αναφέρουν ένα πρόβλημα, θα λαμβάνουν ένα μήνυμα από εμάς που θα εξηγεί τι συμβαίνει στη συνέχεια.

Περιμένουμε και άλλα σχόλια!

Γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά, αλλά αυτά είναι κρίσιμα βήματα για την αύξηση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας στην πλατφόρμα και στις γειτονιές που οι οικοδεσπότες θεωρούν σπίτι τους. Όπως πάντα, θέλουμε να διατηρήσουμε ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας μέχρι να γίνει αυτό σωστά, γι' αυτό συνεχίστε να μοιράζεστε τα σχόλιά σας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για βελτιώσεις που θα ωφελήσουν ολόκληρη την κοινότητα της Airbnb.

0 Replies 0