I am now already in a +10 day discussion with Airbnb on an i...
Latest reply
I am now already in a +10 day discussion with Airbnb on an issue of blocked days that are being switched to 'active' in the c...
Latest reply
Merhaba;
Misafir ödemeyi Airbnb ye yapıyor. Airbnb misafiden konaklama ücretini ve hizmet bedelini alıyor. Hizmet bedelini elinde tutup, konaklama ücretinden servis ücretini kesip bana ödeme yapıyor. Ben fatura kesecek miyim. Kime nasıl keseceğim. Airbnb misafirden aldığı toplam paranın mı uyoksa sadece hizmet bedelinin mi faturasını kesiyor? Toplam fatura kesiyorsa benim fatura kesmem gerekmiyor , eğer sadece hizmet bedeli için kesiyorsa benim konaklama ücreti için kesmem gerektiğini düşünüyorum. Konu hakkında yardımcı olursanız memnun olurum. İyi günler
Google translates:
selamlar sisteme yeni girdim acaba soruların cevabını bulabildin mi Özcan bey bende aynı sorulara yanıt arıyorum
selam, yanit bulabildiniz mi?
Siz faturayı abnbye kesiyorsunuz. Para size geliyor. Stopajını yapıp mülk sahibine veriyorsunuz. Burada iki sorun var maliyetlerinizi arttıracak. Birincisi %18 kdv yani otellerde olduğu gibi düşük kesemiyorsunuz. İkinci sorun yaklaşık %22'lik stopaj kesintisi. Mülk sahibine para gönderdiğiniz için. Gönderme yoksa siz kendiniz yıllık emlak gelir vergisi olarak ödüyorsunuz. Eğer kdvniz boşa gitmesin diyorsanız abnbden ekleme yapıp kdv dahil ödeme alırsınız bu kadar basit.
Ali Bey, merhaba, airbnbye faturayı nasıl kesmemiz gerekiyor? Konaklama bedeli olarak mı? Yatan paranın tamamına mı kesmek gerekir? Hiçbir yerde böyle bir fatura örneği bulamadım. Teşekkür ederim..
Faturayı airbnbye nasıl kesiyoruz ?