Fatura

Özcan0
Level 2
Dalyan, Turkey

Fatura

Merhaba;

Misafir ödemeyi Airbnb ye yapıyor. Airbnb misafiden konaklama ücretini ve hizmet bedelini alıyor. Hizmet bedelini elinde tutup, konaklama ücretinden servis ücretini kesip bana ödeme yapıyor. Ben fatura kesecek miyim. Kime nasıl keseceğim. Airbnb misafirden aldığı toplam paranın mı uyoksa sadece hizmet bedelinin mi faturasını kesiyor? Toplam fatura kesiyorsa benim fatura kesmem gerekmiyor , eğer sadece hizmet bedeli için kesiyorsa benim konaklama ücreti için kesmem gerektiğini düşünüyorum. Konu hakkında yardımcı olursanız memnun olurum. İyi günler

6 Replies 6
Emiel1
Level 10
Leeuwarden, The Netherlands

Google translates:

The guest is paying Airbnb. Airbnb takes the cost of the accommodation and service for the guests. He pays the service fee and pays me for the service. I'm gonna bill. How do I cut it. Does Airbnb only pay the service charge for the total amount of money it receives from the guest? I don't have to cut my bill if the total bill is deducted, I think I should cut it for my accommodation fee only if it cuts for the service charge. I'd appreciate it if you could help. Have a nice day

The translation makes it not clear to me what exactly your question is.
So i can only direct you to the HELP page about the subject:

Hope this helps,
Emiel

selamlar sisteme yeni girdim acaba soruların cevabını bulabildin mi Özcan bey bende aynı sorulara yanıt arıyorum 

selam, yanit bulabildiniz mi?

Ali14210
Level 1
Muğla, Turkey

Siz faturayı abnbye kesiyorsunuz. Para size geliyor. Stopajını yapıp mülk sahibine veriyorsunuz. Burada iki sorun var maliyetlerinizi arttıracak. Birincisi %18 kdv yani otellerde olduğu gibi düşük kesemiyorsunuz. İkinci sorun yaklaşık %22'lik stopaj kesintisi. Mülk sahibine para gönderdiğiniz için. Gönderme yoksa siz kendiniz yıllık emlak gelir vergisi olarak ödüyorsunuz. Eğer kdvniz boşa gitmesin diyorsanız abnbden ekleme yapıp kdv dahil ödeme alırsınız bu kadar basit. 

Ali Bey, merhaba, airbnbye faturayı nasıl kesmemiz gerekiyor? Konaklama bedeli olarak mı? Yatan paranın tamamına mı kesmek gerekir? Hiçbir yerde böyle bir fatura örneği bulamadım. Teşekkür ederim..

Faturayı airbnbye nasıl kesiyoruz ?

More tools to help you meet your goals

Resource Center

Explore guides for hospitality, managing your listing, and growing your business.