I am currently having a horrific experience with Airbnb. I ...
Latest reply
I am currently having a horrific experience with Airbnb. I had a PAST reservation cancelled. The guest have already stayed. ...
Latest reply
HI,
Yesterday a guest send me a request reservation. I waited for 22 hours, and he said "thank you but i must cancel the trip" and he has not confirmed.
I said goodbye to him and I repealed a request. Now it says again that i must answer to request whitin 24 hours to maintain my 100% of ansewrs.
My question is : will this affect my answers and why is active again like a request when i canceled it?
ne razumijem tvoje pitanje ali kada dobiješ "request / zahtjev" onda moraš u roku od 24 sata kliknuti na "accept / prihvati" ( i gost je automatski bukirao) ili na "decline / odbij"
Ako više puta za redom odbiješ dobiti ćeš upozorenje, mogu ti isključiti instant buking opciju ako je imaš, mogu te pomaknuti na kraj liste u pretraživanju ili te čak mogu i obrisati sa Airbnb-a. Znači odbij što manje puta i to samo ako baš moraš. Ako je moguće nagovori gosta da on povuče zahtjev.
Ako u roku od 24 sata ne klikneš na prihvati ili odbij onda će ti se kalendar blokirati za te dane i nećeš moći primiti drugi buking u tom periodu.
Ako primiš "inquriy / upit " onda je dovoljno da odgovoriš porukom i ne trebaš kliknuti na "preaprove / predodobri " niti na decline / odbij". Potpuno je nevažno koliko upita završi bukingom i koliko si ih odbio.
Ako gost bukira a ti ga ne možeš ugostiti onda moraš "cancel reservation / poništi rezervaciju" . To se kažnjava sa 50-100$, ne možeš postati superhost idućih 12 mjeseci, pozicija u pretrazi ti bude loša, dobiješ automatsku recenziju da si poništio rezervaciju itd.. nije dobro nikako.
Poslao mi je gost zahtjev i imao je 24 h da potvrdi rezervaciju koju sam odobrio... rekao mi je sljedece jutro 3h prije isteka roka da potvrdi rezervaciju da ipak nista od toga i ja sam samo poništio zahtjev... međutim opet mi se pojavilo kao da je prvi put poslao i upozorava me da odgovorim kako bi održao postotak odgovora...
Sad sam opet preodobrio i ostavio da se odvrti ova 24h i nadam se da ce samo nestati i to je to... čini mi se kao da se ponavlja i nadam se da mi nece zahalucinirati da sam nesto napravio sto nisam..ali hvala na odgovoru