Rservation request

Goran80
Level 2
Zagreb, Croatia

Rservation request

HI,

Yesterday a guest send me a request reservation. I waited for 22 hours, and he said "thank you but i must cancel the trip" and he has not confirmed.

I said goodbye to him and I repealed a request. Now it says again that i must answer to request whitin 24 hours to maintain my 100% of ansewrs.

My question is : will this affect my answers and why is active again like a request when i canceled it?

3 Replies 3
Emiel1
Level 10
Leeuwarden, The Netherlands

@Goran80 

I am sorry, but i do not understand the question.

What do you mean by "i cancelled it" ?

Branka-and-Silvia0
Level 10
Zagreb, Croatia

@Goran80 

ne razumijem tvoje pitanje ali kada dobiješ "request / zahtjev" onda moraš u roku od 24 sata kliknuti na "accept / prihvati" ( i gost je automatski bukirao) ili na "decline / odbij"

Ako više puta za redom odbiješ dobiti ćeš upozorenje, mogu ti isključiti instant buking opciju ako je imaš, mogu te pomaknuti na kraj liste u pretraživanju ili te čak mogu i obrisati sa Airbnb-a. Znači odbij što manje puta i to samo ako baš moraš. Ako je moguće nagovori gosta da on povuče zahtjev.

Ako u roku od 24 sata ne klikneš na prihvati ili odbij onda će ti se kalendar blokirati za te dane i nećeš moći primiti drugi buking u tom periodu.

Ako primiš "inquriy / upit " onda je dovoljno da odgovoriš porukom i ne trebaš kliknuti na "preaprove / predodobri " niti na decline / odbij". Potpuno je nevažno koliko upita završi bukingom i koliko si ih odbio.

Ako gost bukira a ti ga ne možeš ugostiti onda moraš "cancel reservation / poništi rezervaciju" . To se kažnjava sa 50-100$, ne možeš postati superhost idućih 12 mjeseci, pozicija u pretrazi ti bude loša, dobiješ automatsku recenziju da si poništio rezervaciju itd.. nije dobro nikako.

Poslao mi je gost zahtjev i imao je 24 h da potvrdi rezervaciju koju sam odobrio... rekao mi je sljedece jutro 3h prije isteka roka da potvrdi rezervaciju da ipak nista od toga i ja sam samo poništio zahtjev... međutim opet mi se pojavilo kao da je prvi put poslao i upozorava me da odgovorim kako bi održao postotak odgovora... 

Sad sam opet preodobrio i ostavio da se odvrti ova 24h i nadam se da ce samo nestati i to je to... čini mi se kao da se ponavlja i nadam se da mi nece zahalucinirati da sam nesto napravio sto nisam..ali hvala na odgovoru

More tools to help you meet your goals

Resource Center

Explore guides for hospitality, managing your listing, and growing your business.